30th Anniversary Celebration (2001)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
30th Anniversary Celebration (2001)
Posiadam na swoim dysku dwa fragmenty koncertów z piosenką "The Way Make Me Feel" jeden jest z babką w srebrnym ubranku a drógi z Britney Spears i niby nic dziwnego gdyby nie to że ludzie reagóją tak samo (twarze też są pokazywane) i jest ta sama scena. O co tu chodzi ktoś to tak wkleił czy co ?? Jak ktoś wie to napiszcie jak będę miał jutro czas to załącze tu obrazki z tych koncertów.
bla bla
Powinien tu zostać utworzony dział "Michael Jackson dla początkujących".
Nie bierz sobie do serca, żartuję oczywiście . Myślę, że większość z nas tutaj zna dobrze tak obrazki z tych koncertów jak i same koncerty. "Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration, the Solo Years" - 7 i 10 września 2001 r. W Madison Square Garden Nowy York. Faktycznie na pierwszym z nich wystąpiła z MJ Britney Spears a na drugim z nich jakaś dziewczyna w srebrnym.
- - - - -
Jeszcze taki mały Priv
Popraw sobie na swojej stronce te informacje o Slashu, http://www.dzekson.republika.pl/Slash.html bo masz tam trochę nieprawdziwych rzeczy, a mianowicie :
- pochodzenie nicku Slasha
- "Dirty Diana" - Slash nie gra w tym utworze. Slash jedynie powiedział kiedyś parę razy, że jest to piosenka w której chciałby zagrać, ale w niej nie gra.
- i to zdanie " Slash grał także z takimi zespołami jak Adler's Appetite oraz NewGn'R." - całkowita nieprawda. Slash z żadnym z tych zespołów nigdy nic nie nagrał.
W sumie to tyle .
Nie bierz sobie do serca, żartuję oczywiście . Myślę, że większość z nas tutaj zna dobrze tak obrazki z tych koncertów jak i same koncerty. "Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration, the Solo Years" - 7 i 10 września 2001 r. W Madison Square Garden Nowy York. Faktycznie na pierwszym z nich wystąpiła z MJ Britney Spears a na drugim z nich jakaś dziewczyna w srebrnym.
- - - - -
Jeszcze taki mały Priv
Popraw sobie na swojej stronce te informacje o Slashu, http://www.dzekson.republika.pl/Slash.html bo masz tam trochę nieprawdziwych rzeczy, a mianowicie :
- pochodzenie nicku Slasha
- "Dirty Diana" - Slash nie gra w tym utworze. Slash jedynie powiedział kiedyś parę razy, że jest to piosenka w której chciałby zagrać, ale w niej nie gra.
- i to zdanie " Slash grał także z takimi zespołami jak Adler's Appetite oraz NewGn'R." - całkowita nieprawda. Slash z żadnym z tych zespołów nigdy nic nie nagrał.
W sumie to tyle .
Widać nie zdążyli się zestarzeć, przez te trzy dni jakoś znacząco. A na poważnie. Trudno mi powiedzieć, bo nie widziałam tego co Ty masz (i skąd to masz. Skoro są takie same, to pewnie ktoś je tak poskładał). W takich sytuacjach zawsze mam ochotę zawołać "Willy powiedz coś!" - ekspert .gorzi14 pisze:No więc jak to możliwe że ludzie są tak samo zrobieni ??
Ja mam jeden koncert ten oficjalny z CBS i dwa z 7 i 10 nagrywane kamerą amatorską przez Ambre (taka moja znajoma - fanka Slasha ze Stanów, która była na obydwu koncertach i później mnie nimi uszczęśliwiła - lepsze takie niż żadne) - i u mnie obydwa koncerty różną się znacznie, no ale jak mówię, to było nagrywane amatorsko. Tyle wiem, tyle widziałam. Nic innego nie wymyślę
- Terminator
No, nie zgodze się. Rok temu, po ponad dwudziestu latach fascynacji MJ, sam zgłupiałem jak obejrzałem te dwa pliki. Identyczne koncerty, te same ujęcia co do klatki i nagle na jednym jest britnej a na drugim nie ma.SUNrise pisze:Powinien tu zostać utworzony dział "Michael Jackson dla początkujących".
Wtedy dzięki Twoim informacjom wybrnąłem z tego kłopotliwego dla mnie zdziwienia
Z Britney to w ogóle było tak, że jej występ wahał się do ostatnich chwil. Jeszcze 6 września wydawało się że nie wystąpi. Koncert MJ'a miał być wyemitowany w listopadzie na kanale CBS. Problem w tym, że również w listopadzie Spears miała dać koncert dla HBO, a kontrakt z tą stacją zabraniał jej udziału w innych telewizyjnych przedsięwzięciach na przestrzeni tego samego miesiąca. Ostatecznie doszło do kompromisu i Britney wystąpiła ale jej występ został wyedytowany z przekazu CBS.
Wersja TWYMMF z Britney również pochodzi z CBS także wniosek z tego iż stacja wyemitowała duet tyle że w późniejszym terminie. No a to, że na obu klipach są te same osoby z widowni w tym samym momencie, no to tak jak napisała SUN, ktoś to po prostu poskładał w ten sposób, wymienił wykonawców a publikę zostawił tą samą. Zresztą taki koncert to jeden wielki montaż.
Wersja TWYMMF z Britney również pochodzi z CBS także wniosek z tego iż stacja wyemitowała duet tyle że w późniejszym terminie. No a to, że na obu klipach są te same osoby z widowni w tym samym momencie, no to tak jak napisała SUN, ktoś to po prostu poskładał w ten sposób, wymienił wykonawców a publikę zostawił tą samą. Zresztą taki koncert to jeden wielki montaż.
-
30th Anniversary Celebration
Cześć!
Chciałbym spytać wszystkich fanów czy ktoś z Was był może na jubileuszowym koncercie Michalea z okazji 30-lecia kariery w Nowym Jorku w Madison Square Garden w dniach 7 i 10 września 2001? Ja niestety nie byłem, a to jeden z moich ulubionych koncertów, mimo, że MJ nie wykonał tam aż tak dużo piosenek. Czy moglibyście opowiedzieć coś czego nie można było zobaczyć w telewizji ani nawet na nagraniach koncertu amatorskimi kamerami?
Czytałem fajne rzeczy na stronkach zagranicznych, ale interesuja mnie też doświadczenia fanów z Polski.
Z pozdrowieniami, Captain_Eo1958
Chciałbym spytać wszystkich fanów czy ktoś z Was był może na jubileuszowym koncercie Michalea z okazji 30-lecia kariery w Nowym Jorku w Madison Square Garden w dniach 7 i 10 września 2001? Ja niestety nie byłem, a to jeden z moich ulubionych koncertów, mimo, że MJ nie wykonał tam aż tak dużo piosenek. Czy moglibyście opowiedzieć coś czego nie można było zobaczyć w telewizji ani nawet na nagraniach koncertu amatorskimi kamerami?
Czytałem fajne rzeczy na stronkach zagranicznych, ale interesuja mnie też doświadczenia fanów z Polski.
Z pozdrowieniami, Captain_Eo1958
Re: 30th Anniversary Celebration
Little_Devil była. Pisała o tym dość dawno temu:
Z tematu: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 2A+terr%2ALittle_Devil pisze:(...) oba koncerty w Madison Square Garden w 2001 - przed pierwszym koncertem w MSG widzialam MJa najblizej, kiedy zrobil sobie mala rundke po stadionie. Byl pod parasolem (chociaz stadion jest pokryty dachem Buhahahaha Głupi głupi...) niesionym przez ochroniarza, ktory wazyl przynajmniej tyle, co spory mlody byczek. Przeszli mniej wiecej dwa metry od miejsca, na ktorym siedzialam. Mjsiek robil wrazenie nerwowego - nie wiem, czy byla to trema przed koncertem, czy raczej czul sie niepewnie spacerujac po pelnym ludzi stadionie w towarzystwie zaledwie trzech czy czterech goryli.
Widzialam go takze dzien pozniej - przypadkowo przechodzilam kolo muzeum historii naturalnej w Nowym Yorku, kiedy on wlasnie je opuszczal - widzialam, jak wsiadal do samochodu i jak machal lapa do gapiow.
Jedyna osoba o ktorej wiem, ze byla na tych koncertach i pojawia sie u nas na forum, to Maly Diabelek. Ostatnio jest troszeczke go malo, ale moze jak zobaczy pytanie skierowane tak naprawde do siebie, to cos skrobnie
Ja nie bede wypowiadala sie za innych, mi zobaczenie tego koncertu na zywo nie bylo dane... i moze to dobrze biorac pod uwage 11 wrzesnia w NY. Jednak atmosfere imprezy bardzo dobrze oddaja nagrania amatorskie i choc zazwyczaj ogladanie czegos takiego to droga przez meke, to w tym wypadku szczerze polecam. Podczas jednego z koncertow wydaje mi sie,ze MJ zaspiewal You rock my world na bis na zywo . W sumie jestem dosc pogubiona w kwestii tych koncertow, bo wersja tv byla zlepkiem wszystkiego, a programy z dwoch dni (jak i rozwoj wydarzen) bardzo sie roznily. Bodajze podczas jednego z koncertow - pierwszego- technika totalnie zawiodla i non stop wylaczaly sie mikrofony i pojawialy sie spiecia etc, co strasznie zdenerwowalo MJa. Do tego przerwy pomiedzy wystepami kolejnych wykonawcow byly koszmarnie dlugie. To chyba drugi z koncertow udal sie zdecydowanie lepiej ,pod wzgledem technicznym, co przelozylo sie tez na lepszy wystep MJa. (Mial lepszy humor)
Jak juz mowilam szczegoly Klara moze nam zafundowac.
Ja nie bede wypowiadala sie za innych, mi zobaczenie tego koncertu na zywo nie bylo dane... i moze to dobrze biorac pod uwage 11 wrzesnia w NY. Jednak atmosfere imprezy bardzo dobrze oddaja nagrania amatorskie i choc zazwyczaj ogladanie czegos takiego to droga przez meke, to w tym wypadku szczerze polecam. Podczas jednego z koncertow wydaje mi sie,ze MJ zaspiewal You rock my world na bis na zywo . W sumie jestem dosc pogubiona w kwestii tych koncertow, bo wersja tv byla zlepkiem wszystkiego, a programy z dwoch dni (jak i rozwoj wydarzen) bardzo sie roznily. Bodajze podczas jednego z koncertow - pierwszego- technika totalnie zawiodla i non stop wylaczaly sie mikrofony i pojawialy sie spiecia etc, co strasznie zdenerwowalo MJa. Do tego przerwy pomiedzy wystepami kolejnych wykonawcow byly koszmarnie dlugie. To chyba drugi z koncertow udal sie zdecydowanie lepiej ,pod wzgledem technicznym, co przelozylo sie tez na lepszy wystep MJa. (Mial lepszy humor)
Jak juz mowilam szczegoly Klara moze nam zafundowac.
Ja mam małe pytanko a nie potrafię tego znaleźć. Czy Michael miał dużą przerwę od ostatniego koncertu do tego jubileuszowego? Widziałam wczoraj to dopiero po raz pierwszy i miałam wrażenie że na poczatku jak wystepował z braćmi był jakiś taki zagubiony... Później jak już był sam to się rozkręcił i pokazał na co go stać
Chłopak który zaspiewał "Ben" po prostu mnie powalił
Chłopak który zaspiewał "Ben" po prostu mnie powalił
Przepraszam że tak późno...
Dwuletnią, licząc od dwóch mini-koncertów (~30 minut; w Monachium i Seulu) z czerwca 1999. Albo czteroletnią, licząc od pełnego koncertu w ramach trasy promującej HIStory. Ten odbył się 15 października 1997 roku w RPA.dk997 pisze:Czy Michael miał dużą przerwę od ostatniego koncertu do tego jubileuszowego?
- Krzychu Redhedzio