Come Together

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Mazi

Come Together

Post by Mazi »

Leże sobei wczoraj troche schorowany <ale nie panikujcie już dzis jest lepiej :) > i oglądałem TV a konkretnie program "Jaka to melodia" . Pan Wodecki<uczestnik> wybrał jakieś tam hasło , zagrano melodie ..."Come Together" ...na co ja wykrzyczałemw myslach tytuł utworu .

Pan Wodecki :

"- to ja wiem to ja wiem to jest to no no to jest to no przecież wiem to Beatelsów < Mazi zaczyna się śmiać "-co za palant przecież to MJa"> - Come Together

Prowadzący:

"-dobrze"

Hmm od dawna ten kawałek wydawał mi sie jakiś inny odbiegający znacznie od kawałków MJa ale nie wiedziałem aż wstyd sie przyznać , że to kawałek Beatelsów.

Teraz trzymam np singiel "Remember the time" i widze że piosenke Come Together stworzyli Pan Lennon i Pan McCartney.

Ściągnołem sobie wykonanie tej legendranej grupy oczywiście zdecydowanei mniej mnie fascynuje od wykonania Michałka :) . W wykonaniu chłopców z miasta z którego to dróżyna rozegra jutro swój półfinałowy mecz Ligi Mistrzów :) jest jakos bez werby taki bez jaj brakuje mu takiego pierdol...cia <sorki :p> Jakies takie smetne bardzo ;)

Nom to chyba tyle :)
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Kermitek

Re: Come Together

Post by Kermitek »

Juz od dawna wiedziałam ze ta piosenke śpiewali Beatelsi i słyszałam wykonanie tej melodi .Jakoś dla mnie brakowało jej jakby to powiedzieć i nieobrazic nikogo .......mhhhh. jaj brakowało mi jaj .Znacznie lepiej robi to Michaś i az czesto ta piosenka mnie w jego wykonaniu podrywa z fotela .Jest pełna energi werwy Słowem wole ja w wykonaniu MJ'a :happy: :happy: :happy: :smiech: :smiech:
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Willy

Post by Willy »

Mazi wstyd :P
SUNrise

Post by SUNrise »

Come Together to od wieków jedna z moich najukochańszych piosenek MJ'a. Poza J. Lennonem wykonywali ją też... Guns N' Roses ;) o czym pewnie jeszcze mniej osób wie. Ale i tak najbardziej kocham wersję Michaelową nenene , chociaż muszę się przyznać, że czasem mam zawahania w tę drugą stronę i namiętnie słucham wersji gunsiastej. :]
ImageImage
Buszmen

Post by Buszmen »

Sunrise - wrzuć G'n'R'sową wersję CT!!
Willy

Post by Willy »

SUNrise zdaje się yousendit nie działa, więc ja sobie pozwolę wrzucić :].
To jest jakaś wersja live guns n' roses z Brucem Springsteenem:>
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=0JCW ... S7VPQAUK3O
i jeszcze w wykonaniu innej legendy rocka Aerosmith:
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=2VB4 ... V68T4RUNJJ

W ogóle coverów "Come Together" jest od zaj.......
SUNrise

Post by SUNrise »

Willy wrote:SUNrise zdaje się yousendit nie działa, więc ja sobie pozwolę wrzucić :].
To jest jakaś wersja live guns n' roses z Brucem Springsteenem:>
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=0JCW ... S7VPQAUK3O
TNX Willy :-)
Więcej na temat tego 'historycznego' duetu TUTAJ
ImageImage
KASIA

Post by KASIA »

Wyłamię się z tematu i powiem, ze kocham Wodeckiego :love: (ja to ogólnie mam różne zboczenia). Na początku "jaka to malodia" pytali się wszystkich "co by chcieli robi gdyby mogli się jeszcze raz urodzi. Zbysiu powiedział, że ob bardzo chciał by lekarzem, bo mu dobrze w białym, ale jednak woli śpiewac, a to co chciałby zmieni to mógłby by posiadaczem konta np. MJa i jakoś tak strasznie mi się to podobało.
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Natalia

Post by Natalia »

Co do Wodeckiego Zbyszka to nie lubie go od kiedy powiedzial cos o MJ uszczypliwego i udawal, ze jest smieszny(cos o masce albo komorze tlenowej)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Mazi

Post by Mazi »

KASIA wrote:Wyłamię się z tematu i powiem, ze kocham Wodeckiego :love: (ja to ogólnie mam różne zboczenia). Na początku "jaka to malodia" pytali się wszystkich "co by chcieli robi gdyby mogli się jeszcze raz urodzi. Zbysiu powiedział, że ob bardzo chciał by lekarzem, bo mu dobrze w białym, ale jednak woli śpiewac, a to co chciałby zmieni to mógłby by posiadaczem konta np. MJa i jakoś tak strasznie mi się to podobało.
Też zwróciłem an to uwage :) apropo tego konta wiec wiele apektów wtym programie o MJu było poruszane ;]
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
one_more_chance

Post by one_more_chance »

Ten utworek wykonywała tez swego czasu grupa Aerosmith.
editt

Post by editt »

Come together śpiewała także Tina Turner i świetnie jej to wyszło.
Image Image Image
buziaczek

Post by buziaczek »

editt wrote:Come together śpiewała także Tina Turner i świetnie jej to wyszło.
Całkiem możliwe...Tina ma charakterek...
Ale nie będę pewnie oryginalna, bo uważam że najbardziej podoba mi się Come Together w wykonaniu Michaela :mj: ...o boskim wyglądzie na teledysku/występie już nie wspomnę :-)
1958 - forever...
DirtyDiana13

Post by DirtyDiana13 »

Kermitek wrote:mhhhh. jaj brakowało mi jaj .

Dokładnie ;-)

Ta piosenka w wykonaniu ''The Beatels'' jest taka pusta [nie obrażając fanów Beatel'sów ;-) ]

Michael dodał do piosenki to czego w niej brakowało ^.^
Image
Mandey

Post by Mandey »

DirtyDiana13 wrote:Ta piosenka w wykonaniu ''The Beatels'' jest taka pusta
...rozwiń myśl. Chętnie poczytam.
DirtyDiana13 wrote:Michael dodał do piosenki to czego w niej brakowało
...a czego brakowało Twoim zdaniem?
Ja zdecydowanie wolę oryginał a także wersję Aerosmith.
Jackson w swojej interpretacji wokalnie jak zawsze na najwyższym poziomie,
ale uważam, że ten utwór jest tak skonstruowany by "przygrzać" w nim z grubej rury. MJ dał plastikowe brzmienie i suche gitary.
Co myślisz?
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Post Reply