Come Together
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Come Together
Leże sobei wczoraj troche schorowany <ale nie panikujcie już dzis jest lepiej :) > i oglądałem TV a konkretnie program "Jaka to melodia" . Pan Wodecki<uczestnik> wybrał jakieś tam hasło , zagrano melodie ..."Come Together" ...na co ja wykrzyczałemw myslach tytuł utworu .
Pan Wodecki :
"- to ja wiem to ja wiem to jest to no no to jest to no przecież wiem to Beatelsów < Mazi zaczyna się śmiać "-co za palant przecież to MJa"> - Come Together
Prowadzący:
"-dobrze"
Hmm od dawna ten kawałek wydawał mi sie jakiś inny odbiegający znacznie od kawałków MJa ale nie wiedziałem aż wstyd sie przyznać , że to kawałek Beatelsów.
Teraz trzymam np singiel "Remember the time" i widze że piosenke Come Together stworzyli Pan Lennon i Pan McCartney.
Ściągnołem sobie wykonanie tej legendranej grupy oczywiście zdecydowanei mniej mnie fascynuje od wykonania Michałka :) . W wykonaniu chłopców z miasta z którego to dróżyna rozegra jutro swój półfinałowy mecz Ligi Mistrzów :) jest jakos bez werby taki bez jaj brakuje mu takiego pierdol...cia <sorki :p> Jakies takie smetne bardzo ;)
Nom to chyba tyle :)
Pan Wodecki :
"- to ja wiem to ja wiem to jest to no no to jest to no przecież wiem to Beatelsów < Mazi zaczyna się śmiać "-co za palant przecież to MJa"> - Come Together
Prowadzący:
"-dobrze"
Hmm od dawna ten kawałek wydawał mi sie jakiś inny odbiegający znacznie od kawałków MJa ale nie wiedziałem aż wstyd sie przyznać , że to kawałek Beatelsów.
Teraz trzymam np singiel "Remember the time" i widze że piosenke Come Together stworzyli Pan Lennon i Pan McCartney.
Ściągnołem sobie wykonanie tej legendranej grupy oczywiście zdecydowanei mniej mnie fascynuje od wykonania Michałka :) . W wykonaniu chłopców z miasta z którego to dróżyna rozegra jutro swój półfinałowy mecz Ligi Mistrzów :) jest jakos bez werby taki bez jaj brakuje mu takiego pierdol...cia <sorki :p> Jakies takie smetne bardzo ;)
Nom to chyba tyle :)
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Re: Come Together
Juz od dawna wiedziałam ze ta piosenke śpiewali Beatelsi i słyszałam wykonanie tej melodi .Jakoś dla mnie brakowało jej jakby to powiedzieć i nieobrazic nikogo .......mhhhh. jaj brakowało mi jaj .Znacznie lepiej robi to Michaś i az czesto ta piosenka mnie w jego wykonaniu podrywa z fotela .Jest pełna energi werwy Słowem wole ja w wykonaniu MJ'a

Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Come Together to od wieków jedna z moich najukochańszych piosenek MJ'a. Poza J. Lennonem wykonywali ją też... Guns N' Roses ;) o czym pewnie jeszcze mniej osób wie. Ale i tak najbardziej kocham wersję Michaelową
, chociaż muszę się przyznać, że czasem mam zawahania w tę drugą stronę i namiętnie słucham wersji gunsiastej. :]

SUNrise zdaje się yousendit nie działa, więc ja sobie pozwolę wrzucić :].
To jest jakaś wersja live guns n' roses z Brucem Springsteenem:>
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=0JCW ... S7VPQAUK3O
i jeszcze w wykonaniu innej legendy rocka Aerosmith:
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=2VB4 ... V68T4RUNJJ
W ogóle coverów "Come Together" jest od zaj.......
i jeszcze w wykonaniu innej legendy rocka Aerosmith:
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=2VB4 ... V68T4RUNJJ
W ogóle coverów "Come Together" jest od zaj.......
TNX WillyWilly wrote:SUNrise zdaje się yousendit nie działa, więc ja sobie pozwolę wrzucić :].

Więcej na temat tego 'historycznego' duetu TUTAJ

Wyłamię się z tematu i powiem, ze kocham Wodeckiego
(ja to ogólnie mam różne zboczenia). Na początku "jaka to malodia" pytali się wszystkich "co by chcieli robi gdyby mogli się jeszcze raz urodzi. Zbysiu powiedział, że ob bardzo chciał by lekarzem, bo mu dobrze w białym, ale jednak woli śpiewac, a to co chciałby zmieni to mógłby by posiadaczem konta np. MJa i jakoś tak strasznie mi się to podobało.

“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”
„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”
„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Co do Wodeckiego Zbyszka to nie lubie go od kiedy powiedzial cos o MJ uszczypliwego i udawal, ze jest smieszny(cos o masce albo komorze tlenowej)
last.fm
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Też zwróciłem an to uwage :) apropo tego konta wiec wiele apektów wtym programie o MJu było poruszane ;]KASIA wrote:Wyłamię się z tematu i powiem, ze kocham Wodeckiego(ja to ogólnie mam różne zboczenia). Na początku "jaka to malodia" pytali się wszystkich "co by chcieli robi gdyby mogli się jeszcze raz urodzi. Zbysiu powiedział, że ob bardzo chciał by lekarzem, bo mu dobrze w białym, ale jednak woli śpiewac, a to co chciałby zmieni to mógłby by posiadaczem konta np. MJa i jakoś tak strasznie mi się to podobało.
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
- one_more_chance
- editt
Całkiem możliwe...Tina ma charakterek...editt wrote:Come together śpiewała także Tina Turner i świetnie jej to wyszło.
Ale nie będę pewnie oryginalna, bo uważam że najbardziej podoba mi się Come Together w wykonaniu Michaela

1958 - forever...
- DirtyDiana13
...rozwiń myśl. Chętnie poczytam.DirtyDiana13 wrote:Ta piosenka w wykonaniu ''The Beatels'' jest taka pusta
...a czego brakowało Twoim zdaniem?DirtyDiana13 wrote:Michael dodał do piosenki to czego w niej brakowało
Ja zdecydowanie wolę oryginał a także wersję Aerosmith.
Jackson w swojej interpretacji wokalnie jak zawsze na najwyższym poziomie,
ale uważam, że ten utwór jest tak skonstruowany by "przygrzać" w nim z grubej rury. MJ dał plastikowe brzmienie i suche gitary.
Co myślisz?