Koncerty

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
kaem

Koncerty

Post autor: kaem »

Czy wybiera się ktoś z Was na warszawski koncert Shirley Horn 16 maja?
Dzień wcześniej Lech Janerka w radiowej Trójce :dance:
Awatar użytkownika
kaem

Byłem wczoraj na katowickim koncercie Jaga Jazzist. Paru chłopaków ze Skandynawii (Norwegia, jak dobrze pamietam) plus dziewczyna. Niby to jazz, niby to zgiełk, niby nie. Kolejny zespół grający nie- melodyjną muzykę, opartą na kulminacji emocji. Trąbki, cymbałki, puzon, gitary, elektronika, perkusja, flet, tuba, kontrabas, wibrafon... Utwór "All I Know Is Tonight" jest naprawdę niezły. Dla mnie jednak dokuczliwym jest brak melodii. Można się pogibać, można znaleźć w tych dźwiękach coś z siebie, zamknąć oczy- takie tam. Ale na dłuższą metę staje sie to, moim zdaniem, męczące.
Tak na marginesie, wszyscy brodaci (za wyjątkiem dziewczyny :-)), wyglądali jak klasyczny kierowca ciężarówki z amerykańskiego filmu drogi. Czyżby na północy było aż tak zimno?
Obrazek
Obrazek
Koncertowali też w Warszawie i Poznaniu. Był ktoś?
Awatar użytkownika
kaem

Gdyby to się okazało prawdą...

"Życie Warszawy" informuje, że we wrześniu na lotnisku Bemowo wystąpi Sting. Dziennik dowiedział się nieoficjalnie, że piosenkarz zaśpiewa najprawdopodobniej 24 września, a na jego koncert będzie można wejść za darmo.
Gazeta pisze, że brytyjska gwiazda wystąpi na specjalnym koncercie, organizowanym na zlecenie France Telekom - głównego udziałowca sieci telefonii komórkowej Idea. Jest to część kampanii marketingowej Idei, która we wrześniu zmienia swój wizerunek i nazwę.
"Życie Warszawy" nie wyklucza, że być może Sting zaśpiewa tylko dla abonentów Idei. Rzecznik sieci na razie nie komentuje zdarzenia.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 92465.html

A jutro w Mysłowicach koncert Myslovitz na 10 rocznicę powstania zespołu. Zapowiadani są goście. Koncert ... również darmowy. Zapraszam na Śląsk 1 września.
A Shirley Horn przeniesiona na 17 października. Coś mi się widzi, że zawitam jeszcze do stolicy co najmniej 2 razy tej jesieni :-) .
I Anna Maria Jopek na Wawelu 11 września. Istnie koncertowo.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

kaem pisze:A jutro w Mysłowicach koncert Myslovitz na 10 rocznicę powstania zespołu. Zapowiadani są goście. Koncert ... również darmowy. Zapraszam na Śląsk 1 września.
Może być ciekawie :-)

W zeszły czwartek byłem na ich koncercie. Zespół w najwyższej formie, a jedynym mankamentem było nagłośnienie... i parę fałszów pana Rojka. I nie grali wyłącznie największych hitów, co, nie wiedzieć czemu, większości się raczej nie spodobało . A może dlatego, że nie mieli sił - poprzedzali ich przecież Hey i Lady Pank.
Awatar użytkownika
kaem

Pank pisze:Może być ciekawie :-)
I było... Myslovitz zagrali wszystkie swoje single. Bite 26 piosenek i coś ponadto.
I goście. Co 2-3 piosenka była z ich udziałem. Bardzo precyzyjnie dobrano pod nich utwory. Brzmiało tak, jakby to były ich hity. Leszek Możdżer w Mickeyu i w Życie to surfing, Kasia Nosowska w Zgonie, Makowiecki w Dla Ciebie, Edyta Bartosiewicz w Chcę umrzeć z miłości, John Porter w Good day my angel, Anna Dąbrowska w Maj, Sidney Polak w To nie był film, Raz Dwa Trzy w Długości dźwięku samotności, Smolik... Po prostu wydarzenie.
Brawa dla zespołu, że udało się im zorganizować koncert w skromnych, rodzinnych Mysłowicach, a nie w wypasionej Kongresowej. Nie wierzę, by ich nie naciskali. Tym bardziej ukłony i podziękowania za ich ukłon w kierunku fanów.
Atmosfera była świetna. Nie było przypadkowych osób, co jest rzadkością przy okazji bezpłatnych koncertów.

Obrazek

Jakby ktoś chciał obejrzeć, informacja- skrót koncertu ma być wyemitowany w TVP2, 9 IX o 22:40. Skrót, bo sam występ Myslovitz trwał blisko 3 godziny.
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

Przynam się bez bicia że ja nie potrafie i nie umiem słuchac Myslovitz. Jakoś odrazu popadam w depresję i mam mysli samobujczę , tak samo jak miało to miejsce wczoraj w Sopocie <relacja TVN>

W Świnoujściu tego lata jak co rok zjechało sie troche Polskich muzycznych gwiazd musze powiedzieć że na mnie największe wrażenie wywarła pani Marylka Rodowicz .. ta kobieta naprawde jest wiecznie żywa i pobudza ludzi do zabawy i przynajmniej śpiewac potrafi nie tak np jak pani Wisniewska vel Mandaryna.

Przyznam jednak szczeże, że najbardziej czekałem na koncert Sistars na plaży i było naprawde nieźlę dziewczyny grały z 90 min mieszająć swoje nowe ze starymi kawałkami, drugiego dnia na "Przystani Żywca" ta przystań rozgościła sie u nas na 3 dni ...wystąpił Lech Janerka. tego dnia miałem fatalny humor ale wybrałem sie wieczorem ok 22 na ten własnie koncert <przecież za darmo> na ciepłą bezwietrzną i romatycznie wyglądającą noca plaże gdzie sobei usiadłem i mogłem wszytsko przemyśleć a alternatywna muzyka Leszka z która to miałem kontaklt pierwszy raz obcowac na zywo powodowała ciekawy specyficzny klimat który bede miło wspominał ..."rade damy rade da da " czy jakos tak ;)

Bardzo dobrze bawiłem z na "Przystani BOSMANA" wraz z "koncertowymi kumplami" :p na występie pana Stachurskiego :] naprawde było wesoło :) . Ominoł mnie koncert pana Krawczyka < żałuje> a wystepów na "Dniach moża pana Delfina i awaryjnie zespołu Zakopower nie pokuszę ][/colsie o skomentowanie bo naprawde NIE WARTO.

Osobiście bardzo maże o tym aby kiedyś móc uczestniczyć w koncercie Alicie Keys, która uważam za wielki młody talent i wróże jej świetlaną przyszłość . Nelly Furtado / Janet Jackson / Guano Apes chetnie tez bym sie pobawił na ich występach
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
Natalia

Post autor: Natalia »

kaem, jestes na forum Myslo, no nie?
Mama i ciocia dzis w nocy wrocily z urodzin Myslo:)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Awatar użytkownika
Janet

Post autor: Janet »

Mazi pisze:Przynam się bez bicia że ja nie potrafie i nie umiem słuchac Myslovitz. Jakoś odrazu popadam w depresję i mam mysli samobujczę
To wszystko przez ten tekst " Dla Ciebie" ;-)
Awatar użytkownika
Pank

Właściwie to wczoraj byłem mile zaskoczony TVN-owskim Sopotem - porównując do Sopotu Jedynki, nie mówiąc o festiwalu Eski w Ełku. Sidneya nie oglądałem (mała to strata, sądzę...), ale Myslovitz spodobał mi się bardzo (btw... jakie Rojek miał fajne okulary :> ). Jeden z najbardziej reprezentatywnych polskich zespołów - genialnie zagrany cover i genialnie zagrana kolejna piosenka z ich repertuaru. "Długość dźwięku samotności" mnie drażni nawet w wersji albumowej (może za dużo w radiu leci?), więc nie mówię o nim nic. Już nie mogę się doczekać fragmentów koncertu transmitowanych przez TVP2 - dzięki za informację, Kaem :-)

Agnieszka Chylińska z swoim świetnym, mocnym głosem poradziła sobie chyba nawet lepiej - mimo, iż jej ostatnia płyta jakoś nie przypadła mi specjalnie do gustu, po mimo paru świetnych momentów. Świetnie zaśpiewany (!) i zagrany cover i "Winna"...

Zakopower, czyli kolejna nadzieja muzyki polskiej (dzięki Kayah za wytwórnię!)... Góralska przeróbka "Trick me" Kelis zabrzmiało dość... dziwnie. I jakże specyficznie. Ale podoba mi się bardziej niż oryginał i cały ten taneczny r&b. I jak Bułecka na skrzypcach gra! :wariat: "Kiebyś Ty" zagrane także miło...

Sistars, mimo problemów z gardłem jednej z sióstr, poradziło sobie - spodobał mi sie utwór z nowej płyty. A na tle całości jakoś nie spodobała mi się specjalnie Reni. Może to przez ten jej nowy, dziwny image?

Maryla? Publiczności z pewnością spodobała się, pojawiły się największe przeboje, a jedynie, co mnie rozdrażniło to ci wokaliści pomocniczy, czy jakkolwiek ich nazwać... "Ozon" przewidział już, że Rodowicz powróci na szczyt z nową płytą i "Wszyscy chcą kochać" - i wydawaje mi się, że ma bardzo wielkie szanse. Przykład chociażby z "nowym" Krawczykiem, o którym - może to i lepiej - już cicho.

Dziś zapowiadają się kolejne atrakcje... Nie mówiąc o największej ciekawostce, czyli Mandarynie na żywo i a capella, czekam na występ pana Kiljańskiego, który - jak przyznał - teraz, po duecie z Kayah, będzie trudno mu być popularnym. Ewelina Flinta mnie rozczarowała już wcześniej - już kiedyś śpiewała "Dziwny jest ten świat" Niemena i jej wersja była raczej taka-sobie... O Łzach, czy Piasku też wspominać raczej nie będę. Ale Doda...? Przynajmniej będzie na co popatrzeć :]

Jutro Bajm... Oj, pani Kozidrak mnie nie przekonuje wogóle...
Awatar użytkownika
Sade

Post autor: Sade »

kaem pisze:Gdyby to się okazało prawdą...

"Życie Warszawy" informuje, że we wrześniu na lotnisku Bemowo wystąpi Sting

Istnie koncertowo.

We wczorajszym „Teleexpressie” potwierdzono doniesienie o koncercie Stinga, jednak mimo wszystko nie uwierzę póki nie ujawnią szczegółów organizacji :podejrzliwy: Wyczekuję z niecierpliwością :happy:

Zaczyna się nie tylko koncertowa jesień, pełną parą po letnim bajlango ruszają premiery długo oczekiwanych krążków. Słyszałam już pierwszy singiel u Stelmiego Depeche Mode „Precious”. Utwór z bardzo mrocznym, rozdrapującym cierpienie tekstem i równie znakomitą aranzacją. Trochę dziwny wybór na promocję. Nie to żebym narzekała, wręcz przeciwnie, tylko przyzwyczailiśmy się chyba, że nawet ambitniejszym kapelom wytwórnie wybierają na pierwszy kąsek radio friendly piosenki, a tutaj takie zaskoczenie. Bardzo dobrze :party: Koncert Depechów w katowickim Spodku na wiosnę 14. 03. 2006 roku, a płyta już na jesieni, z 4-letnim precyzyjnym odstępem. Trza zacząć oszczędzać. Shirley sobie odpuszczę, natomiast chyba nie podaruję sobie występu Cesarii Evory (06.10.2005, Szczecin) i Harlem Gospel Choir (koncertują już od listopada po całej Polsce, turnee potrwa cały mroźny grudzień i na pewno zawitają w Wasze okolice, dlatego trzeba się wybrać – warto naładować się na zimę i trochę uduchowić – polecam). A we wrześniu jeszcze świeżutkie wydawnictwo Stevie’go Wondera („Time to love”), zapowiadają się także Placebo z nowym materiałem, zaś po skrupulatnych obliczeniach wychodzi mi tu, że nowe dziecko Eryki Badu powinno ujrzeć światło dzienne właśnie w 2006. Policzmy: „Baduizm” rok 1997, 2000 – „Mama’s gun”, następnie „Worldwide underground” 2003, jak nic 2006 stoi pod znakiem Eryki, a kto wie, może doczekamy się ponownej wizyty boskiej Eryki w Polsce?! Miło tak się rozmarzyć, siedząc przed brudnym, bo nie ma komu wyczyścic, monitorem.

Buszując po forum Michaela Jacksona, czekamy na Stinga :party:
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

Sade pisze:
kaem pisze:Gdyby to się okazało prawdą...

"Życie Warszawy" informuje, że we wrześniu na lotnisku Bemowo wystąpi Sting

Istnie koncertowo.

natomiast chyba nie podaruję sobie występu Cesarii Evory (06.10.2005, Szczecin) :party:

O tym koncercie już chyba od października zeszłego roku reklamują bilbordy ale zdaje sie że data kilka krotnie została przekładana, ale serdecznie zapraszamy .

Sade jak bys się zdecydowła na
przyjazd do miasta Gryfa to daj znać ;].

Hmm na Stinga do Wawy ?:) musiał bym na jakiś czas zmienić PLUSA na Idee <tudzież Orange> najwyżej pożyczył bym sobie jakis tel w Idei ;p
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
kaem

Teraz już wszystko jasne. Sting na stówę w Warszawie. Można już dobijać się o bilet(y).
"Koncert będzie bezpłatny dla klientów PTK Centertel, czyli obecnych użytkowników sieci Idea i przyszłych klientów Orange. Specjalnie dla nich Orange przygotował 75 tys. podwójnych zaproszeń (150.000 miejsc). Każdy klient, który otrzyma zaproszenie, będzie mógł dodatkowo zabrać ze sobą jedną osobę towarzyszącą. Żeby otrzymać zaproszenie na koncert, w dniach 4-22 września br. z dowolnego telefonu w sieci Idea należy pod numer 71501 wysłać SMS-a o treści „STING”. Każdego dnia w tym okresie pierwsze 3.000 SMS-ów będzie premiowane podwójnym, bezpłatnym zaproszeniem na koncert. Potwierdzeniem otrzymania biletów będzie SMS zwrotny, będący jednocześnie upoważnieniem do odbioru 2 biletów w dniach 9-24 września br. w dowolnym z 16 specjalnych punktów w Warszawie, Gdańsku, Wrocławiu, Poznaniu i Krakowie. W dniu koncertu (24.09) odbiór biletów będzie możliwy tylko w Warszawie".

Mazi, nie musisz zmieniać operatora, wystarczy zaprzyjaźnić się z jakąś z ładną ideą, to może Cię zaprosi ;-) .
Więcej pod http://ideabiuroprasowe.pl/notatka_42128.html

A co do premier, ja jestem zachwycony singlem Pati Yang. Płyta pewnie bedzie wyśmienita. Zgadzam się, nowy singiel DM świetny. Może Kinga się wypowie, ona lubi te dwie litery.
To mówisz Sade, ze w końcu Stevie się zdecydował na wydanie swojej płyty? Bo słyszałem, ze wyjdzie za 15 lat :smiech: .
No i Madonna też na jesień.
Mazi pisze:wystąpił Lech Janerka. tego dnia miałem fatalny humor ale wybrałem sie wieczorem ok 22 na ten własnie koncert <przecież za darmo> na ciepłą bezwietrzną i romatycznie wyglądającą noca plaże gdzie sobei usiadłem i mogłem wszytsko przemyśleć a alternatywna muzyka Leszka z która to miałem kontaklt pierwszy raz obcowac na zywo powodowała ciekawy specyficzny klimat który bede miło wspominał ..."rade damy rade da da "
Ale farta miałeś. Mnie się jakoś z kolegą Lechem nie złożyło w tym roku.
Szczęściarz. A Myslovitz rzeczywiście depresyjni są. Zgodnie ze schematem Jest mi źle, nie mam dziewczyny, jest do bani. Taki ich urok.
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

kaem pisze:Teraz już wszystko jasne. Sting na stówę w Warszawie. Można już dobijać się o bilet(y).
"Koncert będzie bezpłatny dla klientów PTK Centertel, czyli obecnych użytkowników sieci Idea i przyszłych klientów Orange. Specjalnie dla nich Orange przygotował 75 tys. podwójnych zaproszeń (150.000 miejsc).

Uzupełniając informację kaema dodam tylko, że koncert Stinga ma się jednak odbyć nie na "michaelowym" lotnisku tylko na terenie toru wyścigów konnych na Służewcu.
A swoją drogą ciekawe czy rzeczywiście przyjdzie aż 150 tysięcy osób.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

MJJ pisze:A swoją drogą ciekawe czy rzeczywiście przyjdzie aż 150 tysięcy osób.
Wiesz, za tą cenę - całą złotówkę bez vatu - to może i przyjdzie. I chyba ja też będę. Ale nie tylko dla Stinga (którego utworów także specjalnie kojarzę - no proszę...), bo jest jeszcze i Kayah (mój trzeci raz z nią, heh ;-) ). I Makowiecki Band. Ech.
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Może nie być kompletu np. dlatego, że koncert ma być transmitowany w TVP2.
Obrazek
ODPOWIEDZ