Zmiana wymiarów avatarka i banerka
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Zmiana wymiarów avatarka i banerka
Czy istnieje możliwość aby zwiększyć rozmiar avatarka z 8KB na większy?
Sam rozmiar pliku.
Pozdrawiam
Sam rozmiar pliku.
Pozdrawiam
Istnieje, ale po co?
Jeśli masz problem, bo plik jest za duży - podeślij, a odeśle Ci tej samej jakości a mieszczący się w granicach ustalonych 8 KB - zresztą już niejednemu użytkownikowi tak pomagałem, choćby np. Maro, jak pamiętam, prawda?
W 8 KB (tyle jest obecnie, dokładnie 8.192 Bajtów) przy sensownej kompresji zmieści się wszystko... prócz animowanych avatarków, a tkich nie chcemy, bo tylko męczą.
Jak coś - słać emaila do mnie, a jak ktoś nie ma to na PW zapraszam.
Jeśli masz problem, bo plik jest za duży - podeślij, a odeśle Ci tej samej jakości a mieszczący się w granicach ustalonych 8 KB - zresztą już niejednemu użytkownikowi tak pomagałem, choćby np. Maro, jak pamiętam, prawda?
W 8 KB (tyle jest obecnie, dokładnie 8.192 Bajtów) przy sensownej kompresji zmieści się wszystko... prócz animowanych avatarków, a tkich nie chcemy, bo tylko męczą.
Jak coś - słać emaila do mnie, a jak ktoś nie ma to na PW zapraszam.
...
Ok nigdy ni emialam z tym problemu ale teraz jakoś nie dalo sie. Zawsze robilam takie rzeczy w photoshopie ale teraz ni emam go, mam tylko [picasa a tam nie znalazlam takiej opcji. wyśle dzisiaj wieczorkiem.
Pozdrawiam i dziekuje :)
Pozdrawiam i dziekuje :)
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'
* Louis Horst
* Louis Horst
chyba to tutaj pasuje
mam prośbe moze mi ktoś pomóc z wstawiemiem emblematu na moj profil mam obrazek tylko jego wymiary sa chyba nie odpowiednie a nie mam mozliwości<czytaj programu> zeby jakos zmniejszyc wymiary

- Final Cloud
Mogę ci pomóc 
Zgłoś się do mnie na GG: 8128154

Zgłoś się do mnie na GG: 8128154
Last edited by Final Cloud on Thu, 20 Sep 2007, 19:23, edited 1 time in total.
Czy jest możliwe zmniejszenie tego gifa z 176 KB na 100 KB, a jeśli tak, czy mogłabym kogoś prosić o pomoc w tym zakresie? Bardzo się przywiązałam do tego gif'a i przyznam szczerze, że z trudem się z nim rozstaję.
Na marginesie...przepadam za erą Victory bardziej niż za Danger i History. ;)

Na marginesie...przepadam za erą Victory bardziej niż za Danger i History. ;)

B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Dziękuję ślicznie!Majkel wrote:Odbierz emaila... czeka tam ten sam banner wielkości 100 KB.

B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Sugeruję PW do Majkela - łatwiej znajdzie Twoją prośbęKaskon wrote:Hej, to moglbys i mi tak zrobic?Majkel wrote:Jeśli masz problem, bo plik jest za duży - podeślij, a odeśle Ci tej samej jakości a mieszczący się w granicach ustalonych 8 KB

"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
hmmm, no problem jest z gifami, weź tu zmniejsz takiego 20-30 kb. Moglibyście jednak ten maximum trochę powiększyć. Nie spotkałem się jeszcze z takimi ograniczeniami na forum. Nikomu nie zaszkodzi,a może pomóc. Np. chciałbym mieć taki avatar a ze względu na te ograniczenia mieć go nie mogę, a wcale nie jest "męczący" jak to określił Majkel.

Mam podobny avatar, którego używam na forum, gdzie nie będzie z tym problemów... Ale chciałabym mieć go tutaj. A właśnie zastanawiałam się o co chodzi z tymi "męczącymi" i "za kolorowymi" avatarami i sygnaturkami.... Bo jak sobie przeglądam np. te zagraniczne fora, to żal mnie bierze, że ja takich rzeczy nie mogę mieć u siebie. Chociaż niektorzy tam przesadzają i to już jest źle.

No właśnie o to chodzi.meg2007 wrote:Chociaż niektorzy tam przesadzają i to już jest źle.
Każdy ma inną granice wytrzymałości.
Ja na przykład najchętniej bym u nas jeszcze bardziej zmniejszyła wielkośc sygnaturek. Nie lubię tych obrazków.
A już w ogóle nie lubię jak się cokolwiek rusza pod co trzecim postem.
Jakiś napis, cytat..to lubię.
Ale takie ogranizcenia nigdy nie zostaną (jak myślę..) wprowadzone.
Mamy kompromis.
Owszem, mało kto jest super łał łał zachwycony jak łoś na rykowisku, ale chyba nikt aż tak bardzo nie cierpi...
Ja się jakoś dostosowałam...
Chociaż..naprawde chciałabym zmniejszyć te obrazki w podpisach.
Nawer do Rafała priva wystosowałam w tej sprawie. Ale podkop nie przeszedł:]
Wiem, świnia ryjka jestem:]