26.5.05 - sąd

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Pank

26.5.05 - sąd

Post autor: Pank »

W U.S.A. nie mają dziś dnia wolnego, nie to co my ;)

Wczoraj Michael nie miał na marynarce przepaski ani kołnierzyka założonego w jego stylu, dziś został już tylko kołnierzyk ;)

Obrazek
Obrazek

Fani atakują Sneddona... niegodziwcy... :P

Obrazek

+Getty: http://editorial.gettyimages.com/source ... &p=7&tag=2

Happy End wkrótce :]
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Dziś Melville pozwolił na wprowadzenie do sprawy kasety z wywiadem, który policja przeprowadziła z Gavinem. Miał on miejsce w lipcu 2003r.; mniej więcej wtedy Gavin miał rozmowę z doktorem Stanem Katzem. Prawnik obrony - Robert Sanger - powiedział sędziemu, że obrona żąda ponownego powołania na świadka Gavina i jego matki; całkiem możliwe, że dr Katz i Larry Feldman (prawnik Arvizów) również zostaną ponownie powołani na świadków. Oskarżenie chce także wprowadzić e-maile, z którymi jakiś związek miał Mark Geragos. Jeśli do tego dojdzie - obie strony chcą ponownie powołać Geragosa na świadka. (biendy ten Mark; już trzeci raz będzie wracał...). Sneddon przewiduje zakończenie swojej sprawy w czwartek (chyba następny). Jednak jeśli Geragos zostanie powołany na świadka, jego sprawa przedłuży się co najmniej do piątku. Następnie obrona da swój 'rebuttal'. Ława otrzyma isntrukcje i usłyszy mowy końcowe, a potem przystąpi do akcji.

Dziś w sądzie obrona odniosła sukces, kiedy to sędzia nie dopuścił do sprawy rysunków części intymnych Michaela, wykonanych przez młodego Chandlera. Oskarżenie uważa, że rysunki na których widać nietypową plamkę ( :wariat: ) udowadniają, że Chandler musiał widzieć tą część ciała Michaela. Jednak Melville zgodził się z obroną, że ujemny efekt (czyli uprzedzenie lub po prostu jakaś szkoda) wywołany przez rysunki przeważyłby ich wartość dowodową (czy jakoś tak...).

http://edition.cnn.com/2005/LAW/05/26/j ... index.html

Fajnie :] ile jeszcze tych 'rebuttali/rebuttalów' będzie? :>
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

kate pisze:Dziś Melville pozwolił na wprowadzenie do sprawy kasety z wywiadem, który policja przeprowadziła z Gavinem. Miał on miejsce w lipcu 2003r.
Mam pytanie czy ta kasete wprowadza prokuratura czy obrona bo nie wiem nic nie wspominasz o tym ?!
A tak niektórzy z nas sie cieszyli a tu prosze taka niespodzianka ze strony prokuratury.
Za łatwo byłoby zeby wszystko sie skonczyło teraz zaczełam obgryzac paznokcie powiedzcie mi co jest na tej kasecie he?!
Moze ktos wie? :surrender: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :rocky:
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Kermitek pisze: Mam pytanie czy ta kasete wprowadza prokuratura czy obrona bo nie wiem nic nie wspominasz o tym ?!
A tak niektórzy z nas sie cieszyli a tu prosze taka niespodzianka ze strony prokuratury.
Za łatwo byłoby zeby wszystko sie skonczyło teraz zaczełam obgryzac paznokcie powiedzcie mi co jest na tej kasecie he?!
Moze ktos wie? :surrender: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :rocky:
kaseta została wyemitowana na wniosek snedona.
Awatar użytkownika
Pank

Kermitek pisze:Mam pytanie czy ta kasete wprowadza prokuratura czy obrona bo nie wiem nic nie wspominasz o tym ?!
(...)
Taśmę powołała prokuratura: jest na niej wywiad Gavinka z policjantami, kiedy to nasz kochany chłopiec mówił, co takiego złego Michael mu zrobił. Wypowiedzi są spójne i niechaotyczne. Sneddon uważa, że ma kolejny, niezły dowód :-) Nie obgryzaj tych paznokci do krwii tylko :)

MJ wychodzi z sądu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sneddon, ach... jego krawat, jego szczery uśmiech...

Obrazek
Obrazek

I jeszcze Melville, jakąś uroczystość mieli...

Obrazek

Rodney Melville, the presiding judge in Michael Jackson's child molestation trial, speaks during a ceremony to celebrate the National Historic Designation of the Santa Barbara County Courthouse, in Santa Barbara.
Awatar użytkownika
kate

http://www.muzyka.interia.pl/info/infid/628088

Link do artykułu z interii. Tytuł brzmi "Sukces oskarżycieli". Interia zapewne się ucieszyła, że może dać taki nieprzychylny MJ'owi temat :>

Ja bym tego nie nazwała sukcesem, bo Gavinek i mateczka pewnie znowu się zbłaźnią... :diabel2:
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

kate pisze:Ja bym tego nie nazwała sukcesem, bo Gavinek i mateczka pewnie znowu się zbłaźnią... :diabel2:
No właśnie- ja tam nie wiem, o co tyle krzyku :-/
Pokażą film, na którym Gavin mówi co innego niż powiedział psychologowi, tudzież podczas zeznań w sądzie.
Kolejna wersja "wydarzeń" w wykonaniu Gavina.
Czyt. Kolejny dowód na to, że Gavin jest niewiarygodnym świadkiem.

A Sneddon....?
Powiedziałabym po prostu, że już majaczy. nenene
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

M.Dż.* pisze:
kate pisze:Ja bym tego nie nazwała sukcesem, bo Gavinek i mateczka pewnie znowu się zbłaźnią... :diabel2:
No właśnie- ja tam nie wiem, o co tyle krzyku :-/
Pokażą film, na którym Gavin mówi co innego niż powiedział psychologowi, tudzież podczas zeznań w sądzie.
Kolejna wersja "wydarzeń" w wykonaniu Gavina.
Czyt. Kolejny dowód na to, że Gavin jest niewiarygodnym świadkiem.

A Sneddon....?
Powiedziałabym po prostu, że już majaczy. nenene
Tak pewni jestescie swego ale z tej kasety moga wyniknac tylko kolejne klopoty i wkoncu MJ'a moga skazac .Wcale tak dobrze to dla nas nie brzmi jakby sie mogło nam zdawac , moze byc to mocny kopniak od prokuratury dla obrony .Wtedy to mozemy przegrac >
Wcale mnie to nie bawi ani tez nie uspakaja a kaseta moze potwierdzic słowa Snedzia pamietajcie nie jestesmy tam .Poza tym dla mnie spoleczenstwo amerykanskie jest bardzo nieobliczalne i nie wiadomo co w głowach sie dzieje tych 12 gniewnych . Wyrok moze nas wszystkich bardzo zaskoczyc , tylko dla mnie ten proces stał sie jakby pokazówka i jest w moim przekonaniu bardzo niesprawiedliwy , ale to tylko moje odczucia poprzez wszystkie wiadomosci jakie nam dostarczano.
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Kermitek pisze:Tak pewni jestescie swego ale z tej kasety moga wyniknac tylko kolejne klopoty i wkoncu MJ'a moga skazac.
No, w sumie racja :-/
Ta kaseta może wręcz zawierać akt seksualny Michael'a i Gavin'a....
A jakby tak uwolnić swoją wyobraźnię JESZCZE bardziej.... :wariat:
Kermitek pisze:Wcale mnie to nie bawi ani tez nie uspakaja a kaseta moze potwierdzic słowa Snedzia pamietajcie nie jestesmy tam..
Właśnie skończyłam dłuuuugą rozmowę z Kimś, Kto tam często bywa.
No cóż- relacje dotyczące zeznań pani Arvizo, która jest przecież jednym z najważniejszych świadków oskarżenia, brzmią jeszcze lepiej niż transkrypty. :smiech:
Ponoć, mimo upomnień sędziego Melville, obecni na sali nie byli w stanie powstrzymać się od śmiechu :smiech:
Moje samopoczucie....? Wciąż doskonałe :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Pank

Kermitek pisze:Tylko kolejne klopoty i wkoncu MJ'a moga skazac .
Tak pewnie będzie. Wsadzą go na 20 lat do wspólnej celi z innymi pedofilami, co będą go gnębić. Odpadnie mu nos, spadnie peruka, a szminka się skończy. Sony weźmie sobie katalog ATV, Neverland zostanie rozkradziony, a dzieci Michaela trafią do domu dziecka. Rodzice nie będą przyznawać się do swojego haniebnego syna. La Toya będzie wielokrotnie wspominać, że kłamała i w 2003 r.; doda też, że Michael był rzeczywiście pedofilem, z tym, że jej płacił sporą kasę na utrzymanie, stąd wolała mówić same kłamstwa - dla swojego dobra. A matka Gavina ze Sneddonem zostaną bohaterami narodowymi Stanów Zjednoczonych. Fani będą palić jego płyty, książki, usuwać swoje strony internetowe, wypisywać na murach wulgarne teksty, a wszelkie stacje radiowe już nigdy nie puszczą żadnej piosenki Michaela. Rząd amerykański zabroni go słuchać, a jeżeli ktoś będzie rozprowadzać jakąkolwiek rzecz związaną z nim, będzie ukarany mandatem i kilkuletnim więzieniem. Dwie minuty dziennie, jak w "Roku 1984" Orwella, każdy obywatel tego kraju będzie zmuszony krzyczeć, bluzgać i wrzeszczeć prosto w portret Michaela - ten z listopada 2003 r. z karty aresztowanego. Usunie się też gwiazdę Michaela w Aleji Gwiazd, zamiast "Michael Jackson" zamieszczając "Gavin Arvizo". Ha!
Awatar użytkownika
MMarjory

Post autor: MMarjory »

Kermitku! czyżbyś wątpiła w niewinność Michaela?? Nie ma sensu panikować, ja wierzę, że wszystko się dobrze skończy i jeszcze będziemy się kiedyś śmiać z tego calego procesu :-) (I hope so)

Nie straszcie biedactwa bo sie jeszcze rozchoruje :-)

KEEP THE FAITH piosenką na dziś, włącz sobie Kermitku i RELAX :dance:

"Keep me and my family in your prayers" tak powiedział Michael, może zamiast siać panikę i wyrywac sobie włosy z głowy warto by go posłuchać? Myślę, że tak pomoglibyśmy Michaelowi najlepiej.
KASIA

Post autor: KASIA »

Pank pisze:Usunie się też gwiazdę Michaela w Aleji Gwiazd, zamiast "Michael Jackson" zamieszczając "Gavin Arvizo". Ha!

Nie lepiej "Tomas Sneddon" :love:
A wszystkie kraje Trzeciego Świata w akcie pojednania ze Stanami karzą w karzdej wiosce postawić Tamciowi pomnik z brązu :ziew:
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
kate

oh tak! Sneddon my love... ten uśmiech... kto się oprze?! :love: :love: :love:

Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Ach...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

No zrobiliście koledze Tomaszowi eSSSSSSSSS. prezent. Nasz słodki pSZyjaciel miał wczoraj urodziny. Tylko co mu życzyć? Jakieś propozycje?
Zablokowany