Tu znowu ja po dluzszym czasie nieobecnosci... Obiecam, ze bede czesto zerkala na ten forum, bo dla mnie to nie tylko okazja do poznania nowych fanow Michael'a, ale takze do porozmawiana (raczej pisania :D ) po polsku, co mnie ogromnie cieszy
Nasza z kolezanka wycieczka do Warszawy udala sie na SUPER, bo: 1. zakupy byly fajne - znalazlysmy sobie fajnych rzeczy z Michaelem (zdjecia wkaladam). Wiem, ze dla wielu fanow MJ np. Visionary nie jest jakims cudem, tylko najzwyklejsza rzecza, jaka mozna znalezc w kazdym prawie sklepie z muzyka, ale ja przypominam, ze jestem z Litwy (ech...), i jak pokazalam pudeleczko z singlami dla innych fanow, to bylo cos (M.Dz - chyba naprawde bardziej trzeba byloby doceniac Polske

). No wiec... znalazlysmy 2 bardzo fajne sklepy z winylami - to "Hey Joe" przy ul. Zlotej 8 i "Muzant" przy Wareckiej 4/6. Nie starczylo nam zlotych na wszystko :D U "Hey Joe" to byl strasznie superowski winyl Blood On The Dance Floor (album, nie singiel), ale kosztowal 90 zl. Moze kiedys... Tak na ogol, to z tego ogromnego szczescia ja i moja kolezanka wydalysmy po 300 zl. na muzyke, i kolejne 3 dni zylysmy z kilkoma groszami

(jak powiedzialam mamie, ze na muzyke wydalam 300 zl., a na jedzenie 20 zl. w ciagu 4 dni, to tylko westchnela... )
2.Warszawa jest sliczna

Naprawde. Chocby dlatego, ze ja kocham wielkie miasta (a Warszawa, to ponad 1.6 miliona mieszkancow, prawda? Jezeli sie nie myle, to wtedy Warszawa - to prawie polowa calej Litwy, bo na Litwie mieszka troche powyzej 3 milionow). Lazienki sa super, i w ogole... dla mnie Warszawajest slicznai mamy zamiar z kolezanka tu jeszcze wrocic :D
3. Mialam okazje do porozmawiania po polsku

I to tez fajnie bylo

a pani w hotelu powiedziala, ze bardzo slicznie mowie po polsku

ja sie zawsze boje, ze zrobie jakis glupi blad, bo jak mieszkam w innym panstwie, to nic nie moge poradzic na to, ze "moj" polski to taka mieszaninka z polskiego, litewskiego i rosyjskiego.
4. Znalazlam jeszcze kilka fajnych plyt, ktore bardzo chcialam miec, ale na Litwie tego byn nigdy w zyciu nie zbalazla (to np. Maxwell, starsze albumy Mariah Carey itp.).
Dziekuje wszystkim, ktorzy podali adresy sklepow. Niektore posty nie zdazylam juz odczytac, ale jak juz wspomnialam, mamy zamiar z kolezanka wrocic do Warszawy, wiec napewno cala informacja mi sie jeszcze przyda. Mike - dzieki za propozycje, napewno bedzie okazja z niej skorzystac w przyszlosci (jezeli oczywiscie propozycja bedzie wciaz aktualna

)
Slowe, w Warszawie bylo super

A ponizej zdjecia:
Od jutra bede zagladala na forum tak czesto, jak tylko moge. Narazie dobranoc