www.michaeljackson.pl

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

THRILLER

www.michaeljackson.pl

Post by THRILLER »

www.michaeljackson.pl

Wpisałem z nudów i trochę mnie widok zaskoczył.
Czy to możliwe że ktoś postanowił zabrać się za odświeżenie tej strony i zdjąć reklamę History?
Wie ktoś czy za te ambitne plany rozwoju strony zabrało się sony czy adres dostał się pod prywatne skrzydła?
Buszmen

Re: www.michaeljackson.pl

Post by Buszmen »

THRILLER wrote: Czy to możliwe że ktoś postanowił zabrać się za odświeżenie tej strony i zdjąć reklamę History?
Masz rację, a jednocześnie jej nie masz :wariat:

Reklama czegośtam z History (ogólnie wiadomo o co chodzi) była na stronie http://michaeljackson.sonymusic.pl/ a nie http://www.michaeljackson.pl Ta druga strona nigdy nie istniała, za to strona Sony bardzo mnie zdziwiła. Bo otóż masz rację, że tej reklamy History już nie ma. Ale nie to jest najgorsze. Gdy otworzycie stronę http://michaeljackson.sonymusic.pl/ (jak sama nazwa wskazuje - powinno być coś z Michaelem Jacksonem) to wywala się wielka reklama płyty Prince'a :wariat: :wariat: :wariat: Odnośnik do tej strony jest na http://www.michaeljackson.com No to przepraszam bardzo!!!! :rocky: :rocky: :rocky: :war:

Co do http://www.michaeljackson.pl to tam piszą, że szukają fanów do współpracy i chyba chcą chapnąć któreś forum pod ich adres. Obawiam się, czy przypadkiem "zimna wojna" MJPT-MJPB nie przeobrazi się w otwarty konflikt. Chociaż może wcale nie jesteśmy zainteresowani podpinaniem się pod czyjiś adres na gotowe.....phi. Ja osobiśnie jeszcze nie mam zdania, zależy co oni tam knują. Chociaż, czy moje zdanie się w ogóle liczy? No nic, przynajmniej mogę je mieć dla siebie :-)
Malwina24

Post by Malwina24 »

Wiece co ta domena ( czy jak to tam sie nazywa ) była do kupienia na allegro za 1.500 zl o ile dobrze pamiętam . Może ktoś to kupił ??? Nie pamiętam już tego i teraz będzie otwierał ?? No ale nie wiem nic na 100% więc już nic nie pisze ide poszukać w zakończonych aukcjach moze znajde .
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Image
M.Dż.*
V.I.P.

Re: www.michaeljackson.pl

Post by M.Dż.* »

Buszmen wrote:Obawiam się, czy przypadkiem "zimna wojna" MJPT-MJPB nie przeobrazi się w otwarty konflikt.
Ale....
Jaki konflikt? :wariat:
Piotrze, wydaje mi się, że dramatyzujesz.
Są dwa fora, oba skupiają fanów Michael'a- jedni wolą MJ Polish Team, inni MJ Polish Board, a jeszcze inni z chęcią udzielają się na obydwu forach :-)
Nikt nikogo nie przeciąga, nie próbuje "nawracać" czy w inny sposób ingerować w wybory MJówek.
Jest dobrze ;-)

A żeby nie było tak całkowicie nie na temat to powiem, że z tego wszystkiego.... to ja już nic nie rozumiem :wariat:
Zobaczymy, jak się sprawa tego adresu rozwinie, bo na razie możemy chyba tylko "gdybać" niczym w temacie o "Mamacita" :nerwy:

BTW- na razie przerzucam do Hyde Parku.
Gdyby okazało się, że to coś oficjalnego, wtedy przywrócimy do Działu Głównego ;-)
THRILLER, cieszę się, że Ci się czasem nudzi- dobre rzeczy mogą z tego czasem wyniknąć :tancze:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Buszmen

Post by Buszmen »

Skontaktowałem się z autorem tej strony. Jest nim niejaki Robert Werner. Czy Wam coś mówi to nazwisko?

No w każdym razie mają jakieś ambitne plany na swoją stronę i zapraszają do współpracy. Ja to przekazuję do "Mafii" i niech oni tam sobie dyskutują co z tym zrobić.
Buszmen

Post by Buszmen »

Strona odświeżyła się 13 listopada. Z tego co czytam, to niewiele się tam zmieniło. Strona ciągle w budowie. Pan Robert ma się odezwać na jednym z forów, ciekawe który wybierze ;-)
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

[...]Aby nie dzielić fanów postanowiłem, że oba będą figurowały w dziale Forum.[...]
I to się nazywa rzeczowe podejście.
Brawo ;-)
ImageImage
Tomo128

Post by Tomo128 »

Nareszcie powstanie porządna, co najważniejsze OFICJALNA strona Króla POP-u w Polsce.
Tomo128
Image
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Tomo128, to NIE jest oficjalna strona Michael'a- Michael nie ma z nią nic wspólnego.
Ktoś kupił adres przyciągający fanów, a mógł to być każdy i żadne bycie oficjalnym nie jest do tego potrzebne.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
kojanik

Post by kojanik »

ciekawe co z tego będzie

powiem szczerze, że przydałaby się taka strona polska o MJ. Możnaby stworzyć jedną bazę wiadomości o MJ i odnośniki do forów
Robert Werner

www.michaeljackson.pl / INFO

Post by Robert Werner »

Witam

Dziękuję za poruszenie wątku www.michaeljackson.pl
Czas abym i ja dodał coś od siebie a przy okazji, poruszył parę ważnych spraw dotyczących nowego serwisu, Waszej roli w nim oraz postaram się odpowiedzieć na ewentualne pytania.

Zacznę skromnie od siebie, dementując wszelkie powstałe już plotki ;)

Nazywam się Robert Werner, mieszkam w Warszawie.
- nie jestem związany z polityką, sportem ani niczym innym (jak ktoś już szukał w Google).
Kiedyś byłem fanem, potem już troszkę wyrosłem, a teraz na stare lata może i powraca.

Sama domena www.michaeljackson.pl rzeczywiście była na Allegro ale nie za 1500 tylko za 500 zł i nikt jej nie kupił. Więc nie wiem skąd to ktoś wymyślił. Sprzedającemu natomiast kończył się okres abonamentowy więc próbował ją sprzedać.
Minęło parę tygodni może i miesięcy a ja, przypomniawszy sobie a tym, sprawdziłem co dalej dzieję się z tą domeną. Okazało się, że jest wolna, więc z ciekawości kupiłem po normalnej cenie w jednym z portali hostingowych.

Zastanawiałem się nad jej sprzedażą, ale kiedy pomyślałem, że taki „pudelek.pl”, „pomponik.pl” i inne podobne tematycznie i kolorystycznie portale, mogłyby kupić adres tylko po to, aby umieszczać tam swoje wymysły, że MJowi nos odpadł itp. to mógłbym potem tego żałować.
No to co dalej?
A może stworzyć serwis? I tak zrodził się pomysł.

www.michaeljackson.pl - na temat samego serwisu / projektu

Jak już wspomniano strona nie jest i nie będzie oficjalnym serwisem w Polsce.
Przyznaję jednak, że chciałbym, aby stała się ona głównym serwisem MJa w naszym kraju, gdzie można byłoby znaleźć rzetelne i treściwe informacje na temat biografii, wiadomości (news) itp. Zbiór linków do stron fanów, forów internetowych w Polsce i zagranicą. Niestety temat jest tak obszerny, że nie zdołam wszystkiego ogarnąć i tu liczę na Waszą pomoc w tworzeniu biografii lub podania takowej, newsów, linków itd.
W związku z tym nie chcę aby serwis wyglądał identycznie jak pozostałe, więc na pewno będzie zawierać inne działy.

Podaję zarys menu:

News,
Biografia,
Dyskografia,
Galeria Foto,
kalendarium (daty najważniejszych wydarzeń z życia MJa) - dział będzie na bieżąco uzupełniany,
forum - dział zawierający linki do forów i uzupełniany na zasadzie zgłaszania,
linki,
fani mj - dział wymagający dalszej dyskusji.
Ponieważ przeglądając Wasze forum, dowiedziałem się o organizowanych przez Was zlotach. Jestem pod wielkim wrażeniem.
Chciałbym tym działem wesprzeć Was. Czyli o ile byłoby to możliwe przekazywać informacje o takich wydarzeniach z uwzględnieniem przekierowania na Wasze strony informacyjne.

Jeśli chodzi o same utrzymanie serwisu (domena, serwer) chciałbym uniknąć stosowania denerwujących reklam typu pop-up itp.
Natomiast mam na uwadze wprowadzenie działu „Usługi”, w którym odbywałaby się sprzedaż adresów e-mail w domenie a także użyczanie subdomen (www.twojanazwa.michaeljackson.pl) bezpłatnie innym serwisom MJ po spełnieniu przez nich określonych warunków.

Czekam na Wasze uwagi, pytania oraz sugestie.

Pozdrawiam
Robert Werner
Image
Buszmen

Post by Buszmen »

Na początek to podziwiam za ambicje. Pomysł na pewno godny podziwu i bardzo fajny. Jedyne na co bym nie liczyl, to że strona stanie się głównym portalem w Polsce o tematyce MJ. Są już obecnie 2 strony, które działają praktycznie na zasadzie forum internetowego. Sama strona staje się tylko dodatkiem, aby wszystko wyglądało z zewnątrz standardowo ;-) Te 2 strony są mocno ukorzenione, mamy stałych bywalców, nie wiedzieć czemu - 2 różne obozy fanów (z niewielkimi wyjątkami) i przypomina mi się jak eBay postanowił wejść na rynek polski. Firma także miała ambicję, jak na całym świecie, przejąć i u nas rynek aukcji internetowych. Ale jak wszyscy wiedzą, wciąż ktokolwiek myśli o aukcji internetowej, wpisuje allegro.pl :-)
Nie będę sie zaklinął, bo na pewno jest jakaś szansa na to, ale wg mnie bardzo mała.

Większą szansę ma na pewno strona na pozycję równego, trzeciego partnera, ale skoro nie masz w planach tworzenia forum, to chyba nic z tego.

Myśląc o takiej stronie bez forum, nastawiałbym się na użytkowników, którzy nie są fanami. Ludzi wpadających na stronę w poszukiwaniu przypadkowej informacji o Michaelu Jacksonie lub ślepo wpisujących prosty adres Twojej strony.

U nas strona istnieje, złożona jest z informacji zebranej z poprzedniej wersji, która istniała tylko i wyłącznie dlatego, że Majkel (Rafał) był na tyle zdeterminowany, żeby coś takiego zebrać i zorganizować. Nic się na niej praktycznie nie dzieje. Od czasu do czasu ktoś się potknie o newsa. Zatem tworząc taką stronę trzeba się przygotować na dużo pracy i mieć dużo cierpliwości, czego życzę! ;-)

Co do reklam, to jeżeli już, polecam adsense.com
Robert Werner

Post by Robert Werner »

Dziękuję odpowiedź.

Jak już wspomniałem wcześniej, nie zamierzam tworzyć jeszcze jednego forum. Mogło to by spowodować jeszcze większy rozpad fanów na 3 obozy lub po prostu dekoncentrację.
Zresztą szanując wcześniejszy stan rzeczy (w przeciwieństwie do eBaya) nie chcę robić zamieszania i konkurencji odnośnie forum.
Myślę, że sama strona może istnieć bez niego.
Co do głównego portalu w Polsce, to chodziło mi o taki, który skupiałby większość linków do innych serwisów fanów.

„Myśląc o takiej stronie bez forum, nastawiałbym się na użytkowników, którzy nie są fanami. Ludzi wpadających na stronę w poszukiwaniu przypadkowej informacji o Michaelu Jacksonie”
- Może i racja, ale nie wszyscy fani udzielają się na forach.
A po drugie jacy ludzie jak nie fani będę zaglądać na stronę?
A jeżeli się zdarzy, że nie-fani też zajrzą, no to chyba nasza w tym rola aby dostarczyć im prawdziwych i rzetelnych informacji.

Ok., to może zadam takie bezpośrednie pytanie do Ciebie (Buszmen):
Są 2 strony z forami prężnie działającymi. Ma się pojawić jeszcze jedna (bez forum).
Jedynym atutem tej strony jest jak na razie jej adres z pierwszego rzędu.
Co zrobisz z tą 3 stroną?
Image
Buszmen

Post by Buszmen »

Dzisiaj bardzo modne są strony, które żyją własnym życiem. Tworzą ją użytkownicy i dlatego nigdy nie wiesz, co może się na takiej stronie jutro pojawić. Sam piszę o tego typu stronach pracę magisterską w tym roku ;-)

Jeżeli jesteś tak bardzo ambitny, to na Twoim miejscu spróbowałbym umieścić jak najwięcej informacji na stronie w sposób jak najbardziej zorganizowany. Ta organizacja jest najtrudniejszym elementem!!
Na pewno mocną stroną takiej witryny mogłaby być galeria, która oprócz zdjęć Michaela może przedstawiać życie fanów - zdjęcia ze zlotów, minizlotów, pokojów fanów, ich kolekcje.
Kiedyś na mjpolishteam.pl była tzw. lista fanów, na której każdy mógłby się zapisać i zostawić swoje dane. Mimo, że istniało forum, znacznie chętniej ludzie wpisywali się tylko na listę. Można to też jakoś połączyć i stworzyć galerię fanów z ciekawostkami na ich temat (jak np. najbardziej wartościowa rzecz w Twojej kolekcji etc.)

Jeżeli chodzi o multimedia, to wielu już próbowało, ale nikt jeszcze każdemu nie dogodził. Chyba najuczciwszą formą wymiany tego typu rzeczy pozostaje forum.
Robert Werner

Post by Robert Werner »

- też dobry pomysł z tą listą fanów i galerią.
Pomyśli się przy okazji. Na „zdjęcia ze zlotów” musiałbym mieć Wasze pozwolenie, a już chyba galeria istnieje o czym sam dobrze wiesz :)

Co do multimediów to zdecydowanie nie, ponieważ mogło to by być naruszeniem praw autorskich. Zresztą zależy o jakie multimedia chodzi. Co na pewno racją jest że wszystkim się nie dogodzi.

Ale co sądzisz, o innych działach z menu oraz o pomysłach na usługi typu maile, domeny?
Image
Post Reply