Witam wszystkich.

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
kpax36

Witam wszystkich.

Post autor: kpax36 »

Mam na imię Andrzej. Michael Jackson przewijał się przez całe moje życie. Początkiem było zakupienie winylowej płyty "Thriller", były to lata 80-te....muszę sprawdzić, na pewno gdzieś ją mam schowaną. Potem śledziłem rozwój Michaela na scenie muzycznej głównie dzięki "Trójce". Przyszły lata 90 i wyjechałem z mojego rodzinnego miasta na studia do Lublina. Tam zetknąłem się się z Młodzieżowym Teatrem Tańca, zespółem tańczącym w formacjach. Zespół nasz tańczył różne formy tańca nowoczesnego: hip-hop, break dance. Poszukiwaliśmy też nowych form tanecznych. Najpierw był to taniec współczesny, potem funky. Obranie kierunku na "funky" zbiegło się z przyjazdem jednego z tancerzy Michaela Jacksona do Polski i organizowanym przez niego kilkudniowym kursie podstaw tego tańca, zakończonym zrobieniem układu pod formację. Kolejno następowały po sobie poszukiwanie nowych kroków funky, praca w duetach. 1994 rok to moje rozstanie z zespołem i pójście w kierunku tańca współczesnego.

Pozdrawiam wszystkich.

Andrzej
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Witam i pozdrawiam kolege emigranta ;-)

A może coś więcej o Sobie i Michaelu?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
kpax36

Witam.

O sobie....pracuję w Dublinie....interesuję się muzyką, ekonomią, tańcem towarzyskim z naciskiem na tańce latynoamerykańskie, śledzę rozwój nowych form tańca nowoczesnego, taniec współczesny....chociaż teraz jako widz, niż wykonawca. Tak jak już zdążyłeś przeczytać Michael przewijał się przez całe moje życie....była to fascynacja muzyką, piosenkami, potem tańcem....uważam, że Michael wyznaczał trend w muzyce nowoczesnej, w tańcu nowoczesnym. Ciężko mi było uwierzyć w oskarżenia jakie pod jego adresem padały, to jak potraktowali go ludzie świadczy o ludziach nie o nim, ale on się nie załamał i wraca, myślę, że bogatszy o to doświadczenie jakie go spotkało. Michael się nie skończył....Michael wraca.
Pozdrawiam
Andrzej
Kasica

witaj Andrzeju:-)

Post autor: Kasica »

Miło powitac kogoś, kto podobnie jak ja wyrastał w okresie nazwijmy to, największej popularności Jacko:-)Kiedy byliśmy świadkami jak Michael wyprzedzał swoją epokę muzyczno-taneczną.To były czasy!!!!Miejmy nadzieję,że ówczesna popularnośc Króla nie minęła bezpowrotnie i wróci z nową płytą jak bumerang. A może nawet ze zdwojoną siłą:-)
Pozdrowionka!!!
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

a witamy witamy ;]
Awatar użytkownika
Michalina J. xD

Post autor: Michalina J. xD »

Witam, miło poznać :-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

Kasica pisze:Kiedy byliśmy świadkami jak Michael wyprzedzał swoją epokę muzyczno-taneczną.To były czasy!!!!
Kurcze... jak ja Wam tego zazdroszczę, śledziliście szczyt jego kariery :dance: Szkoda, że nie urodziłam się wcześniej :surrender:
A tak wogóle, to witam serdecznie ;-)
Awatar użytkownika
Michalina J. xD

Post autor: Michalina J. xD »

No... co ja bym dała, aby żyć w jego czasach...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
keep_the_faith

Post autor: keep_the_faith »

kpax36 pisze:Michael się nie skończył
On dopiero zaczął ;-)
Michalina J. xD pisze:co ja bym dała, aby żyć w jego czasach
:wariat:

Witam serdecznie, kpax:)
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

Witam. ;-)
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
kickuś

Re: witaj Andrzeju:-)

Post autor: kickuś »

Kasica pisze:Miło powitac kogoś, kto podobnie jak ja wyrastał w okresie nazwijmy to, największej popularności Jacko:-)Kiedy byliśmy świadkami jak Michael wyprzedzał swoją epokę muzyczno-taneczną.To były czasy!!!!Miejmy nadzieję,że ówczesna popularnośc Króla nie minęła bezpowrotnie i wróci z nową płytą jak bumerang. A może nawet ze zdwojoną siłą:-)
Pozdrowionka!!!
zdwojona to za mało! heh. jak ja w to mocno wierzę :))) oraz zazdroszczę, nie powiem:) tym bardziej, że wolałabym na koncercie w Wwie być conajmniej nastolatką, ale dobrze, że w ogóle byłam, nawet jeśli jako siksa i mało pamiętam heheh

a kolegę witam serdecznie:)
Shamon!
Obrazek
please give some T.L.C. to the P.Y.T.s!
Agnes

Post autor: Agnes »

Czesc kpax36 . Witaj na Forum. :mj:
kpax36

Podziękowania

Dziękuję wszystkim za gorące przyjęcie.
Pozdrawiam
Andrzej
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

hej andrzeju
jako lublinianka witam podwojnie,na jakiej uczelni studiowales jesli moge wiedziec?
lublin jest obecnie preznie rozwijajaca sie jednostka taneczna,chociaz taniec wspolczesny,teatr tanca to niemoje kierunki,chociaz mysle o tym,zeby nawiazac wspolprace ze scena ruchu w jednym z lubelskich domow kultury ;)

pozdrawiam serdecznie :mj:
♥ MJ
Obrazek
kpax36

Witaj Agaa.

Studiowałem na UMCS....ale nie skończyłem studiów....miałem ciekawsze sprawy na "głowie". Na chwilę obecną orientuję się tylko w tańcu współczesnym. W Lublinie są dwa bardzo dobre zespoły tańca współczesnego (znane na arenie krajowej jak i za granicą), a są to Grupa Tańca Współczesnego Politechniki Lubelskiej (http://gtw.pollub.pl/) i Lubelski Teatr Tańca (http://www.ltt.art.pl/). Tańczyłem w pierwszym, a drugi tworzą osoby, które też tańczyły w GTWPL.
Pozdrawiam serdecznie.
Andrzej
ODPOWIEDZ