kaem wrote:Pank, wiedziałem, że choć Ciebie to interesuje. Nie musisz ściągać. Sprawdź skrzynkę :)
Wielkie dzięki!
Mam skądś wideo do tej piosenki - koncert, Bjork w krótkich włosach i ogólnie całkiem ciekawie wygląda, ale dziwnym sposobem tego fragmentu WBSS nie ma. To pewnie nie z tego samego koncertu widocznie... Dokładnie się nie znam, bo jeszcze twórczości Bjork dobrze nie poznałem.
Kate wrote:Ja też dołożę się do tego tematu
Dla Aaliyah najlepszą piosenką wszechczasów (teledyskiem zresztą też) jest 'Thriller' :)
Poza Michaelem uwielbiała Janet Jackson, Steviego Wondera, Sade oraz zespół Jodeci.
tak..Alliahh nawet wystąpiła na ,,jJnet Jackson ICONS'' to było o chyba jakis miesiac przed jej śmiercią
Kate z tego co widze jestes fanka Alliaah
Kingoosia wrote:Nauczycielem dosłownie czy w przenośni? sesese
wiesz co dosłownie to chodziło Jej o to ,zr od małego słuchała vinyli i kaset MJja i że śpiewała do tamtych piosenek!!!! Mówiła też ,ze zanim stała sie popularna to była na kilku koncertach i one wywarły WIELKI wpływ na Nią jako piosenkarke , opowiadała jak to w dawnych - szkolnych latach upodobniała sie do MJja , nosiła takie same ubrania i nawet palce plastrami obklejała Coś mi sie wydaje ,że każdy fan ma podobną HIStorie !!!Co Wy na to ???????????? Tylko ,ze niektórzy stają się sławni a niektórzy nie ....................
to właśnie z tego wywiadu foto to było kupe lat temu i od tego czasu szukam takiej , raz była na EBAU ale niestety koszmarnie droga i nie mogłam sobie na nią pozwolić Super fotki Dzięki WIELKIE !!!!!!!
Moon_Walk_Er wrote:
Albo w ogóle to co się działo na WMA 2006, kiedy prawie każda obecna gwiazda wypowidała się ciepło na temat MJ'a :]
Dokładnie wsłuchiwałam się w śłowa, które jakaś dziewczyna mówiła stojąc na scenie i kogoś zapowiadała. Dosłownie to było tak:" Nie wiem jak wy... Ale ja jestem strasznie podniecona obecności Króla Popu".
Czy Kapuściński kiedykolwiek wypowiadał się na temat Michaela?
Bardzo potrzeba jest mi ta informacja, więc byłabym wdzięczna jeśli ktoś zna jakiś cytat.
Od jakiegoś czasu nie lubię takiego okreslenia,że "ten [artysta] jest drugim [artstą]". Justin nie może byc drugim Michael'em i nigdy nim nie będzie, bo Michael jest jedyny w swoim rodzaju wyjatkowym człowiekiem, artstą, co najwyżej może byc Jego niedoskonałą kopią. Tak samo inny artysta nie będzie drugim Justinem T.,bo on też jest na swój sposób wyjatkowy i można go tylko próbowac kopiowac. Dla mnie JT nie ma zbytnio w sobie tej spontaniczności,tej uczuciowości, którą MJ ma,gdy śpiewa. Nigdy nie będzie drugiego MJ, bo nikt nie dokona tego co dokonał i zapisał na kartach historii (nie tylko muzyki) Michael....
Lika wrote:Sama przyznałaś, iż granice dobrego smaku JESZCZE nie zostały przekroczone (przynajmniej w jakiś karygodny sposób...), bo nikt NA SZCZĘŚCIE! nie wpadł np. na pomysł porównania MJa z Jezusem.
Wpadł
Profesor Marek Kwiatkowski, w wywiadzie dla bodajże "Życia Warszawy"- zaraz po ogłoszeniu werdyktu.
I zrobił to z pełną premedytacją, świetnie się przy tym bawiąc
Ale jemu to jakoś tak.... bardziej wypada
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
SILENTIUM wrote:Jakieś szczegóły? Co dokładnie Profesor powiedział?
Musiałabym poszukać tej wzmianki w swoich śmieciach.
Króciutki świstek- parę słów wypowiedzianych zaraz po uniewinnieniu Michael'a
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Lika wrote:Sama przyznałaś, iż granice dobrego smaku JESZCZE nie zostały przekroczone (przynajmniej w jakiś karygodny sposób...), bo nikt NA SZCZĘŚCIE! nie wpadł np. na pomysł porównania MJa z Jezusem.
Wpadł
Profesor Marek Kwiatkowski, w wywiadzie dla bodajże "Życia Warszawy"- zaraz po ogłoszeniu werdyktu.
I zrobił to z pełną premedytacją, świetnie się przy tym bawiąc
Ale jemu to jakoś tak.... bardziej wypada
O żesz Ty Faktycznie coś takiego było!
Profesor Kwiatkowski to zacny człowiek. Co prawda nie miałam przyjemności spotkania Pana Marka, ale słyszałam wiele ciepłych słów na jego temat od MJówek Pozatym czytałam "Zwierzenia" Myślę, że jemu akurat można to wybaczyć
Dzięki za skan cicha!
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
SILENTIUM wrote:Będę drążyć temat.
Skąd wiesz, że świetnie sie bawił robiąc to porównanie?
Bo z nim rozmawiałam zaraz po tej publikacji.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"