"You are not alone" plagiatem [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Megi1975

"You are not alone" plagiatem [koment.]

Post autor: Megi1975 »

No to ładnie :-/ Już widze te nagłówki gazet "Michael Jackson dorobił się na plagiatach"Ale ktoś Michaelowi robi koło pióra tuż przed wydaniem nowej płyty. :smutek:

PS.Czy można gdzieś posłuchać piosenki tych belgijskich bliźniąt.Tak dla porównania?
Obrazek
Awatar użytkownika
Megi1975

Obrazek
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Rzeczywiście bardzo podobne ; o

R.Kelly zwędził a wszystko pójdzie na Michaela ; ] Brawo...
Awatar użytkownika
Natka

Post autor: Natka »

Sugar pisze:R.Kelly zwędził a wszystko pójdzie na Michaela ; ] Brawo...
:surrender:
Miejmy nadzieje ze to sie jakos wyjasni! :nerwy:
[*]
MJ <33
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

Megi1975 pisze:Ale ktoś Michaelowi robi koło pióra tuż przed wydaniem nowej płyty. :smutek:
dokładnie,teraz znowu znajda się prawidziwi autorzy 70% piosenek MJ,molestowane dzieci,bita służba i nie wiem kto jeszcze.Smutne jest to wszystko.

Co do Y.A.N.A,to nigdy może jakoś nie szalałam,za tą piosenką,ale wina jest Kelly'ego,starego pijaka ;-) i to on powinien za to beknąć.

ach,przygnebiajace :surrender:
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Megi1975

Czy do jasnej ciasnej ten Michael będzie miał w końcu święty spokój żeby móc sie skupić na płycie? Czy go całkiem juz chcą wykończć! :komp: Nie wierze do końca w zły stan zdrowia Michaela ,ale wcale bym mu sie nie ździwiła jakby przez to wszystko popadł w jakąś depresje lub czasem strzelił z gwinta :smutek:
Obrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Megi1975 pisze:Nie wierze do końca w zły stan zdrowia Michaela ,ale wcale bym mu sie nie ździwiła jakby przez to wszystko popadł w jakąś depresje lub czasem strzelił z gwinta
To nie dotyczy Michaela, jeżeli ktoś powinien się bać jest to tylko R Kelly to on zawłaszczył sobie prawa autorskie do You Are Not Alone. Michael nie straci na tym finansowo. Jeżeli ci ludzie faktycznie napisali tę piosenkę cieszę się że w końcu udało im się wywalczyć do niej prawa.
Nie specjalnie interesuje mnie co napisze prasa, bo nawet jeśli bardzo by chcieli Michael nie jest niczemu winny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Baboon -->Pataya

Post autor: Baboon -->Pataya »

Cena za bycie sławnym... biedny Michaelek on chyba nigdy nie bedzie miał spokoju pewno ta sprawa bedzie glosna w srodowisku muzycznym a nawet jak sie rozstrzygnie na korzysc Michaela to i tak nikt nie bedzie o tym pamietac jak juz cos do tego Michaela przylgnie to sie nie odczepi :zly:
Love Ya ;* // ™
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

Baboon -->Pataya pisze:biedny Michaelek on chyba nigdy nie bedzie miał spokoju pewno ta sprawa bedzie glosna w srodowisku muzycznym
no moze tak byc, niestety takie juz sa media :/ czesto nie maja racji ale gadaja.
w tym przypadku Billie jean ma racje, no bo co tu Michael jest winny. mam nadzieje ze nikt znowu bezpodstawnie nie przyklei jakiejs łaty do Michaela:/
Awatar użytkownika
Lilith

Post autor: Lilith »

To nie dotyczy Michaela, jeżeli ktoś powinien się bać jest to tylko R Kelly
Oczywiście, tylko, że prasa na pewno tak przedstawi całą sytuację, że najczęściej padać będzie tam nazwisko Jackson nie Kelly :zly:
Jak ktoś się nie interesuje Michaelem to po prostu przykeli mu kolejną łatkę....
I to akurat teraz....gdy Michael pracuje nad płytą.... :rocky:
"Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit"
/nie byłoby wielkiego geniuszu bez domieszki szaleństwa/
lebelle

Post autor: lebelle »

nie oni nie bede malo uzywac nazwiska KELLY.....

oni w ogole nie uzywaja nazwiska KELLY.

Wlasnie sluchalem NEWS na Radio Zet i powiedzieli ze HIT Michaela Jacksona z sierpnia 1995 zostal uznany przez belgijski sad za plagiat. Ze jednak tworcom bedzie trudno walczyc o tantiemy na caly swiecie. Nazwisko KELLY w 1-1,5 minutowym newsie nie znalazlo sie ANI RAZ. !!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

lebelle pisze:Wlasnie sluchalem NEWS na Radio Zet i powiedzieli ze HIT Michaela Jacksona z sierpnia 1995 zostal uznany przez belgijski sad za plagiat. Ze jednak tworcom bedzie trudno walczyc o tantiemy na caly swiecie. Nazwisko KELLY w 1-1,5 minutowym newsie nie znalazlo sie ANI RAZ. !!!!!!!!!!!!!!
no wlasnie i tego sie mozna bylo spodziewac :rocky: oni sa okrutni, dlaczego zawsze Mike musi byc winny?! media zaczynaja byc zenujące
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

BillieJean pisze:To nie dotyczy Michaela, jeżeli ktoś powinien się bać jest to tylko R Kelly to on zawłaszczył sobie prawa autorskie do You Are Not Alone. Michael nie straci na tym finansowo. Jeżeli ci ludzie faktycznie napisali tę piosenkę cieszę się że w końcu udało im się wywalczyć do niej prawa.
Nie specjalnie interesuje mnie co napisze prasa, bo nawet jeśli bardzo by chcieli Michael nie jest niczemu winny.
Dodłanie Bille Jean ma jak najbardziej rację. Sam jak to przecztałem i przetłumaczyłem, od razu mysałem o tym, co teraz zriobi Kelly? a nie Michael, bo on tego nie tworzył a tylko wykonał i ma do piosenki prawa z tytułu wykonania, i tyle. Fakt media mogą, "źle" zainterpretować, czyli przekrecić fakty, ale jak kots będzie madry to zobaczy kto jest autorem utworu, więc myślę, że aż tak dużej sparwy nie będzie, bardziej raczej oberwie Kelly, o ile wogóle cos bedzie dziac sie dalej, bo przecież sąd powiedział:
Mike pisze:jednkże orzeczenie sądowe jest tylko przydatne w Belgi i ubieganie się o honorarium może być, nie łatwym zadaniem.
Po za tym , widzę na tych filimkach ten dokument sądowy, który jest przeciw Robertowi Kelleyowi, i myslę, że to on bedzie miał kłopoty a nie Michael, po za tym, uważam, że Raymone może się w tej sparwie udzielić jeszcze. Ja się o Mike'a nie boje.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Troszkę mi tu hipokryzją trąci...

Źródła są jak najbardziej poważne, a i tłumacza też nie ma powodu podejrzewać o nadużycia. Zmierzam do tego, że może i nie jest to bezpośrednio problem MJ ale okrężną drogą z pewnością tak.

Świadczy o tym ten artykuł i to że o tym rozmawiamy. Jestem przekonany że jak wokół tego zrobi się nieco głośniej to będzie niezły pierdzielnik. Nie bez powodu wymienia się MJ wielokrotnie jako wykonawcę i twarz tej piosenki. Kelly jest dla brukowców anonimowy ale MJ już z pewnością nie.
Obrazek
mRm

Post autor: mRm »

Mike pisze:
BillieJean pisze:To nie dotyczy Michaela, jeżeli ktoś powinien się bać jest to tylko R Kelly to on zawłaszczył sobie prawa autorskie do You Are Not Alone. Michael nie straci na tym finansowo. Jeżeli ci ludzie faktycznie napisali tę piosenkę cieszę się że w końcu udało im się wywalczyć do niej prawa.
Dodłanie Bille Jean ma jak najbardziej rację.
no nie do konca... jackson byl wspolproducentem, wiec tez bedzie za to odpowiedzialny. OD DZIS NIENAWIDZE R KELLY'ego! co za pasztet! jak to tak mozna, przeciez to jest ewidentna kradziez! nie spodziewalem sie tego po nim i mam nadzieje, ze za to slono zaplaci (byle zeby tylko michaelowi sie nie oberwalo)! szkoda tylko ze wszystko bedzie na mickey'a.. ehhh...
ODPOWIEDZ