Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Na ktorej trasie?
Przypominam sobie, ze kiedys o tym pisaliscie. Osobiscie, za chiny nie moge sobie przypomniec ,
...na ktorej trasie History Michaelowi nie powiodlo sie wykonanie do SmoothCriminal?
Czy ktos moglby mi przypomniec?
Ps. Willy i TheWiz - dzieki!!!
...na ktorej trasie History Michaelowi nie powiodlo sie wykonanie do SmoothCriminal?
Ps. Willy i TheWiz - dzieki!!!
Ostatnio zmieniony czw, 15 wrz 2005, 16:20 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Re: Na ktorej trasie?
cicha pisze:Przypominam sobie, ze kiedys o tym pisaliscie. Osobiscie, za chiny nie moge sobie przypomniec ,
W sensie na ktorym koncercie trasy History? Chodzi Ci o jego pieknie artystyczny upadek podczas wykonania Smooth ? Niestety w tym momencie nie pamietam dokladnie ,w jakim to bylo panstwie,ale akcja miala miejsce podczas azjatyckiej czesci trasy w 1996 roku.Ech,proboje sobie przypomniec,ale mozg mi sie przegrzewa.Nie pamietam...
Ktos pomoze?
To znaczy chyba nie całkiem upadł (z tego co pamiętam), ale zepsuł sobie trick, bo stracił równowagę i musiał się ratować "podpórką", czyli robiąc szybko krok (bądź kilka kroków w przód)Mazi pisze:Potknoł sie i upad gdy jego ciało przechylało sie do przodu w niewytłumaczalny fizycznei sposób . Mam nadzieje ze wiesz o co choodzi ;>
Tak to mniej więcej wyglądało.
Chyba mówimy o tym samym. Widziałam to jakiś czas temu (już dość dawno), a nie sądzę, by było więcej wpadek w Smooth...
Jeśli rzeczywiście wyłożył się tam jak "długi", to proszę mnie oświecić. Potwierdzam, iż nagranie pochodziło z amatorskiej kamery. Biedny Michael, pomyślcie jak on się musiał czuć po tym koncercie. Zawsze wszystko dopięte na ostatni guzik, pełen profesjonalizm, a tu nagle taki poważny błąd! No ale cóż, zdarza się nawet najlepszym.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
-
Quiz - teksty piosenek Michaela
Cześć Wszystkim!
Tym razem coś mniej kontrowersyjnego niż majtki Michaela:-)
Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś pisałem, że uwielbiam quizy o Michaelu. Najbardziej lubię je rozwiązywać, ale wymyślać też. Tym razem wymyśliłem quiz na znajomość tekstów utworów Michaela. Poziom średnio-zaawansowany. Sprawdźcie na ile znacie teksty Michaela. Za jakiś czas podam prawidłowe odpowiedzi.
Have some fun!
1. Co jest najwiekszym darem według słów "We Are The World"?
2. Kiedy (oni) zmieniają reguły gry wg słów "Scream"?
3. Ile lizaków nie przebije słodyczy pocałunku dziewczyny z piosenki "Girl You're So Together"?
4. Jak ma na imię lekarz z piosenki "Just A Little Bit Of You"?
5. Kim był Michael w piosence "Carousel"?
6. Dlaczego Michael nie mógł zadzwonić do dziewczyny z piosenki "If You Don't Love Me"?
7. Jaka jest pogoda w piosence "Coming Home"?
8. Jaki jest dzień tygodnia w piosence "Smooth Criminal"?
9. O co nie powinna martwić się dziewczyna z utworu "Enjoy Yourself"?
10. Jak musimy przeżyć każdy dzień według "Jam"?
11. Gdzie będzie czekać Michael w piosence "Nite Line"?
12. Co Michael ma w telefonie według słów "This Time Around"?
13. Kiedy dziewczynie Michaela nie będzie do śmiechu według słów "Give In To Me"?
14. Kogo Michael poprosił o przysługę w utworze "Jam"?
15. Dlaczego nie możemy zatrzymac świata według 'Whatzupwitu"?
16. Kiedy zakwitną kwiaty w piosence "Up Again"?
17. Co pewnego dnia powiemy naszym dzieciom według "Living Together"?
18. Gdzie zagubił się Michael w utworze "Melodie"?
19. Co lubi dziwewczyna z utworu "Human Nature"?
20. Dlaczego dzieci zabijają dzieci według słów "Shout"?
Moim zdaniem jedne łatwiejsze, drugie trudniejsze.
Captain_Eo1958
Tym razem coś mniej kontrowersyjnego niż majtki Michaela:-)
Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś pisałem, że uwielbiam quizy o Michaelu. Najbardziej lubię je rozwiązywać, ale wymyślać też. Tym razem wymyśliłem quiz na znajomość tekstów utworów Michaela. Poziom średnio-zaawansowany. Sprawdźcie na ile znacie teksty Michaela. Za jakiś czas podam prawidłowe odpowiedzi.
Have some fun!
1. Co jest najwiekszym darem według słów "We Are The World"?
2. Kiedy (oni) zmieniają reguły gry wg słów "Scream"?
3. Ile lizaków nie przebije słodyczy pocałunku dziewczyny z piosenki "Girl You're So Together"?
4. Jak ma na imię lekarz z piosenki "Just A Little Bit Of You"?
5. Kim był Michael w piosence "Carousel"?
6. Dlaczego Michael nie mógł zadzwonić do dziewczyny z piosenki "If You Don't Love Me"?
7. Jaka jest pogoda w piosence "Coming Home"?
8. Jaki jest dzień tygodnia w piosence "Smooth Criminal"?
9. O co nie powinna martwić się dziewczyna z utworu "Enjoy Yourself"?
10. Jak musimy przeżyć każdy dzień według "Jam"?
11. Gdzie będzie czekać Michael w piosence "Nite Line"?
12. Co Michael ma w telefonie według słów "This Time Around"?
13. Kiedy dziewczynie Michaela nie będzie do śmiechu według słów "Give In To Me"?
14. Kogo Michael poprosił o przysługę w utworze "Jam"?
15. Dlaczego nie możemy zatrzymac świata według 'Whatzupwitu"?
16. Kiedy zakwitną kwiaty w piosence "Up Again"?
17. Co pewnego dnia powiemy naszym dzieciom według "Living Together"?
18. Gdzie zagubił się Michael w utworze "Melodie"?
19. Co lubi dziwewczyna z utworu "Human Nature"?
20. Dlaczego dzieci zabijają dzieci według słów "Shout"?
Moim zdaniem jedne łatwiejsze, drugie trudniejsze.
Captain_Eo1958
Kto pyta nie błądzi, więc...
1. Czy ktoś z was posiada tekst pierwszej części piosenki "The Moon Is Walking" wykonywanej przez Ladysmith Black Mambazo podczas napisów końcowych filmu MOONWALKER (tą część śpiewaną w zulu) ?
2. Podczas jakiego występu Michaela na gitarze przygrywał Dave Navarro ?
3. Kiedy i przy jakiej okazji Slash powiedział o Michaelu:
"He's a fucking brilliant entertainer, a complete natural. He's the only guy I've ever met that's real - for that kind of music. I grew up listening to the Jackson 5. I used to love 'Dancing Machine'."
4. Czy ktoś posiada klip z 9 grudnia 1992 roku jak Phil Collins wręczał Michaelowi nagrody Billboard na ranczu Neverland (poniższe zdjęcie jest właśnie z tej ceremonii) ?
2. Podczas jakiego występu Michaela na gitarze przygrywał Dave Navarro ?
3. Kiedy i przy jakiej okazji Slash powiedział o Michaelu:
"He's a fucking brilliant entertainer, a complete natural. He's the only guy I've ever met that's real - for that kind of music. I grew up listening to the Jackson 5. I used to love 'Dancing Machine'."
4. Czy ktoś posiada klip z 9 grudnia 1992 roku jak Phil Collins wręczał Michaelowi nagrody Billboard na ranczu Neverland (poniższe zdjęcie jest właśnie z tej ceremonii) ?
Re: Kto pyta nie błądzi, a więc ...
24 kwietnia 2002 r., A night at the Apollo, podczas "Black or white" zapewne: http://www.mjjforum.com/gallery/thumbnails.php?album=37MJJ pisze:2. Podczas jakiego występu Michaela na gitarze przygrywał Dave Navarro ?
Wiem, kto może znać odpowiedź :]MJJ pisze:3. Kiedy i przy jakiej okazji Slash (...)
Ostatnio zmieniony wt, 22 sty 2008, 8:05 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kto pyta nie błądzi, a więc ...
i ciąg dalszy tej wypowiedzi...MJJ pisze:3. Kiedy i przy jakiej okazji Slash powiedział o Michaelu:
"(...) We've been friends for a while, so he just lets me do what I want to do. I get a basic framework, and I just make up my part and they edit it. I wonder sometimes what it's gonna sound like, [Laughs] but every time, they do a great job. He's very shrewd. He's got a great, sarcastic sense of humor. People always ask me, "Is he weird?" Well, he's different. But I know what it's like to be weird, growing up in the music business.
I have to admit working with Michael Jackson is different than working with your basic, gritty rock 'n' roll band. One time when I went to play for Michael, he walked in with Brooke Shields, and there I am with a cigarette in one hand, a bottle of Jack Daniel's in the other, and my guitar hanging low around my neck. And he doesn't care. That's not the way he is, but I don't have to change for him. He accepts me for what I am."
"The One" czy "Number Ones"?
Nurtuje mnie pytanie. Mieszkam na zachodzie polski. Do najblizszego dużego empiku mam 200km. Chcem zamówić droga wysyłkową z Empiku z Warszawy, ale nie wiem czym się różni The One od Number Ones. Chciałbym żeby ktoś mi pomogł w podjęciu decyzji i w dokładnym opisaniu wersji The One i Number Ones Michaela Jacksona.
Tak przy okazji posiadam oba te 2 dvd i jestem bardziej zafowolny z number1,ale uprzedzam,że nie ma tam Black OR w HITE -PHANTER VERSION,BAD-też jest krótsza wersja,You Rock My world-równioeż niepełna wersja.tak samo ze smooth cryminal...ale warto je nabyć,bo to taka hronolgia Mja całej kariery mj z Sony .
u nas we wrocku dvd number1 kosztuje 39,99 ,a cd 29,99,the one po 33,99 i po 44,95
u nas we wrocku dvd number1 kosztuje 39,99 ,a cd 29,99,the one po 33,99 i po 44,95