[PLOTKA]Neverland wystawiony na aukcję publiczną 19.03.08

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

MJwodzuMJ

[PLOTKA]Neverland wystawiony na aukcję publiczną 19.03.08

Post autor: MJwodzuMJ »

Jak donosi portal FOX News - http://www.foxnews.com/story/0,2933,332776,00.html - (a także media Polskie: http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/art ... uctwa.html http://www.tvn24.pl/-1,1540347,wiadomosc.html ),
wyznaczono termin aukcji publicznej, w której wystawiona zostanie posiadłość Michaela. Do aukcji ma dojść 19.03.2008, o ile Michael nie spłaci długu (25 milionów dolarów).

Umieszczam w Hyde Parku bo - o ile zdążyłem się zorientować - nie ufamy zbytnio doniesieniom FOX News ;-) .
EDIT. Teraz chyba można już umieścić w Faktach:
http://edition.cnn.com/2008/US/02/26/ja ... index.html
Mandey

Post autor: Mandey »

uuu... to jednak coś z tą kasą musi być... albo Michael definitywnie olewa Stany i nie chce Tam mieszkać... tyle wspomnień z tym miejscem ma.
Ostatnio zmieniony śr, 27 lut 2008, 14:53 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

auć! no to jakis rozdzial sie wreszcie zamknie.

no nic wiadomo bylo, ze porzucil Neverland. szkoda...

ale niech juz sie pozbedzie tych wszystkich zaszlosci i zacznie wreszcie wszytko zupelnie od nowa...

ciekawe tylko w czyje rece trafi i na co przerobia cala posiadlosc :knuje:
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Post autor: Kasiaaa »

Szkoda szkoda... takie piękne to Neverland i stworzone przez MJ.
Mam nadzieję, ze trafi w jakieś dobre ręce i zostanie.
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

MJwodzuMJ pisze:EDIT. Teraz chyba można już umieścić w Faktach
Proponuję ten temat przerzucić do FAKTÓW w dniu aukcji (jeśli do niej dojdzie), a do tego czasu wszystko się jeszcze może zdarzyć...
;)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
maryska17

Post autor: maryska17 »

Gdybym miała te 25 milionów dolarów to bym dała Michelowi bez wahania.
Szkoda, ale mam nadzieję że nie sprzedadzą Neverlandu, bo tam jeszcze nie byłam! a chce! i mam nadzieje że kiedyś się wybiorę i spotkam samego Króla (ahhh...)
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Michael jest zbyt związany z Neverlandem. Pamiętam, że wypowiadał się na temat tego, że pomimo ingerencji Policji w jego prywatny teren nie chce nigdy sprzedać swojego domu. Aukcja ma podobno zawierać wszystko co znajduje się w Neverland, włącznie ze wszystkimi prywatnymi przedmiotami Michaela, nie tylko to "co jest przytwierdzone na stałe" do posiadłości. Jeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
Luth

Post autor: Luth »

cicha pisze:Proponuję ten temat przerzucić do FAKTÓW w dniu aukcji (jeśli do niej dojdzie), a do tego czasu wszystko się jeszcze może zdarzyć...
;)
I oby się zdarzyło. W sensie, że oby z tą sprawą wyszło to samo co z rzekomym przejęciem Neverlandu przez Jolie i Pitta. Bo jak nie, to wszem i wobec oświadczę, że Michael jackson to kłamczuch. Już nawet angielska Wikipedia podała te informację.

"I will never sell Neverland! Neverland is me!" Oh ah ohhh... :zgon:
Mandey

Post autor: Mandey »

Jeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
a może on się chce tego pozbyć... bo i tak już dzieciaków tam nie zaprasza a to bylo m.in pod dzieci budowane. przynajmniej nie będzie miał kosztów utrzymania na głowie... w zameczku w Irlandii niech mieszka. bliżej mamy na kawkę :smiech:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Buszmen pisze:Aukcja ma podobno zawierać wszystko co znajduje się w Neverland, włącznie ze wszystkimi prywatnymi przedmiotami Michaela, nie tylko to "co jest przytwierdzone na stałe" do posiadłości. Jeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
i to jest w tym wszystkim najbardziej niepokojace.

a problemy z wyplacalnoscia jakies miec musi, bo inaczej nie byloby stawiania wszystkiego na ostrzu noza, albo sprzedalby jeszce jak Neverland byl w swej swietnosci, albo utrzymal go w jako takim stanie uzywalnosci

a nie teraz pozbywal sie go z przymusu gdy niszczeje i gdy stawia mu sie ultimatum.

ale poczekamy zobaczymy.
Bo jak nie, to wszem i wobec oświadczę, że Michael jackson to kłamczuch.
klamal to w wielu innych kwestiach, a tu jasno powiedzial przeciez, ze to juz nie jest jego dom, nic nie trwa wiecznie, nawet Michael musi dorosnac. niestety :nerwy:
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Marzena07

Post autor: Marzena07 »

Niejednokrotnie rzeczniczka Michaela Jacksona w swoich oswiadczeniach podkreslala ze Michael nie straci Neverlandu,Fox news moim skromnym zdaniem w zadnym wypadku nie jest wiarygodnym zrodlem informacji, tym bardziej ze ta telewizja kieruje korporacja Mardoka.Dopoki nie bedzie nastepnego oswiadczenia Pani Bain w tej sprawie ja uwazam dyskusje na te temat za bezcelowa.Nie mamay zadnego potwiedzenia ze tak sie stanie ze strony rzeczniczki Michaela Jacksona.
Pozdrawiam Wszystlich i dziekuje za uwage. ;-)
Przybrana mama Marzeny07
Marzena w pracy w Irllandii
maryska17

Post autor: maryska17 »

co do prywatnych rzeczy Michaela to niech nawet nie ważą się ich tknąć.
Każdy ma to co mu się podoba i nie powinno się tego odbierać, raczej 'konfiskowac' w tym wypadku
Jeżeli 'ktoś' (nie wiem kto) kupi posiadłość Michela to nie będzie już to samo i pewnie zrobi coś co by na pewno się Michelowi spodobało.
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
MJwodzuMJ

Post autor: MJwodzuMJ »

Buszmen pisze:Michael jest zbyt związany z Neverlandem. Pamiętam, że wypowiadał się na temat tego, że pomimo ingerencji Policji w jego prywatny teren nie chce nigdy sprzedać swojego domu. Aukcja ma podobno zawierać wszystko co znajduje się w Neverland, włącznie ze wszystkimi prywatnymi przedmiotami Michaela, nie tylko to "co jest przytwierdzone na stałe" do posiadłości. Jeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
No właśnie... to wszystko jest jakieś dziwne. Ani przez moment nie przyszło mi do głowy, że Michael Jackson (tak, tak, ten słynny Michael Jackson!), mógłby mieć jakiekolwiek problemy finansowe. Przy jego dochodach zarzuty o przeogromnych wydatkach związanych z ekstrawagancją, działalnością charytatywną, czy czym tam jeszcze, zawsze zdawały się być bezpodstawne. Gdy dojdzie do tego jeszcze wielkie przywiązanie jakim Michael dażył (daży!) swój niegdysiejszy dom i fakt, że Nibylandia jest, bądź co bądź, pewnym symbolem Króla Popu, trudno było mi uwierzyć w tę medialną nagonkę. Ale teraz, gdy rozpisuje się o nim tyle - w jakimś stopniu - prestiżowych portali (oprócz tego, co podałem w pierwszym poście, dochodzi jeszcze kilka źródeł pokroju USA Today), sam nie wiem co o tym sądzić.
Z jednej strony - gdyby Neverland nie zmienił właściciela - byłoby wspaniale (jeśli prawdą jest to o czym pisze Busz, że aukcji podlegają przedmioty znajdujące się na terenie Nibylandii, to przejmowanie ich przez nowego właściciela, byłoby mentalnym policzkiem wymierzonym Michaelowi na oczach opini publicznej - bez względu na to jak przyzwoity byłby nowy właściciel).
Z drugiej strony - gdyby nowy właściciel okazał się wspaniałomyślnym przyjacielem naszego idola i Nibylandię oddałby pod zarząd jakiemuś domowi dziecka czy organizacji charytatywnej, to byłoby to piękne podsumowanie funkcji jaką Neverland pełnił gdy jeszcze mieszkał tam Michael.

EDIT.
Marzena07 pisze:Niejednokrotnie rzeczniczka Michaela Jacksona w swoich oswiadczeniach podkreslala ze Michael nie straci Neverlandu,Fox news moim skromnym zdaniem w zadnym wypadku nie jest wiarygodnym zrodlem informacji, tym bardziej ze ta telewizja kieruje korporacja Mardoka.Dopoki nie bedzie nastepnego oswiadczenia Pani Bain w tej sprawie ja uwazam dyskusje na te temat za bezcelowa.Nie mamay zadnego potwiedzenia ze tak sie stanie ze strony rzeczniczki Michaela Jacksona.
Problem tkwi w tym, że Pani Bain już w tej sprawie zabierała głos (jeszcze przed podaniem daty aukcji), zaś ostatnio jest mało aktywna (chociażby w sprawie Grammy). Wszystko wskazuje na to, że ogłoszenie o aukcji publicznej pochodzi z jakiejś instytucji w tej sprawie kompetentnej. Natomiast sprawą zajął się nie tylko nieprzychylny Michaelowi FOX News, ale także wiele innych mediów.
W każdym razie - poczekajmy na wynik tego przedstawienia, które trwa już od kilku miesięcy.
Luth

Post autor: Luth »

homesick pisze:klamal to w wielu innych kwestiach, a tu jasno powiedzial przeciez, ze to juz nie jest jego dom, nic nie trwa wiecznie, nawet Michael musi dorosnac. niestety
Tak, wiem... marudzę tylko sobie podle.
Ja tam mam nadzieję. Z tym, że jeszcze nie wiem na co :glupi:
Awatar użytkownika
jam_jam_nati

Post autor: jam_jam_nati »

coś w tych pogłoskach o jego długach musi być, ale żeby od razu cały Neverland z wszystkimi rzeczami osobistymi :beksa: ... jeżeli to prawda o tej aukcji to czje ze Michael nie wytrzaśnie ot tak tych 25 mld.. szkoda
"..You're really just another part of me.."
ODPOWIEDZ