Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Ostatnio na ebayu ktoś sprzedał promocyjne amerykańskie CD z singlem WANNA BE STARTIN' SOMETHIN'. Na CD znalazły się także remixy.
Tracklista poniżej:
# MICHAEL JACKSON - WANNA BE STARTIN SOMETHIN 2008 FT AKON (RADIO MIX) 3:37
# MICHAEL JACKSON - WANNA BE STARTIN SOMETHIN 2008 FT AKON (CLUB REMIX) 9:04
# MICHAEL JACKSON - WANNA BE STARTIN SOMETHIN 2008 FT AKON (WAREHOUSE THRILLA DUB) 7:23
# MICHAEL JACKSON - WANNA BE STARTIN SOMETHIN 2008 FT AKON (RADIO EDIT) 3:50
Tak więc zanosi się na to że singiel będzie wydany na CD.
Maro wrote:"Wanna Be Startin' Somethin' 2008"
(Release in Germany:
Friday, the 21st of March 2008)
Polska premiera WBSS przypada na 24.03.2008r.
Ze strony Sony BMG Polska:
Wykonawca:
Michael Jackson & Akon Tytuł:
Wanna Be Startin' Somethin' 2008 Dostępne nośniki:
CD 88697290952 Premiera: 24.03.2008
"Wanna Be Startin' somethin' 2008", to druga odsłona ze złotej już płyty Michaela Jacksona "Thriller 25th Anniversary Edition". W tegorocznej, nowej wersji Króla muzyki Pop wspeira szturmujący od miesięcy listy przebojów Akon. Na singlu, do którego swoje partie wokalne Michael Jackson specjalnie nagrał na nowo znajda się dodatkowo 2 taneczne mixy przygotowane przez DJa Johnny'ego Viciousa.
Lista ścieżek:
1) Wanna Be Startin Somethin 2008 with Akon - Radio Edit (3:50)
2) Wanna Be Startin Somethin 2008 with Akon - Johnny Vicious Radio Mix (3:37)
3) Wanna Be Startin Somethin 2008 with Akon - Johnny Vicious Club Remix (9:04)
dla zainteresowanych... mam już remix Johnny'ego Viciousa w radiowej wersji. jakość rewelacyjna tak jak i sam remix, który jest o niebo lepszy jak ten z Thriller'a 25... troszkę więcej tam Michaela...
ale po konsultacji z adminem postanowiłem nie udostępniać linka dlatego że za parę dni premiera na singlu Za to możecie go posłuchać u mnie na blogu, klikając na moją sygnaturę zaraz tam się przenosząc!
1. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (Johnny Vicious Radio Mix)
2. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (Johnny Vicious Club Mix)
3. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (Johnny Vicious Warehouse Thrilla Dub)
4. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (Radio Edit)
w music boxie znajdują się jeszcze:Got The Hots, The Lady In My Life (Rare Version), The Girl Is Mine 2008 (Club Mix), Beat It 2008, Bille Jean 2008 (Kanye West Mix) i For All Time.
Michael nam zagościł na Global Track Chart! The Girl Is Mine to się nie udało, a tymczasem drugi tydzień Wanna Be Startin' Somethin' jest na światowej liście najlepiej sprzedających się utworów. W zeszłym tygodniu miejsce 39. (72 tys. sprzedanych egzemplarzy), w tym tygodniu 40. (66 tys.).
Godne uwagi jest to, iż singiel nie miał przecież premiery w wersji płytowej (sklepy), jedynie w formie elektronicznej można było go nabyć przez internet, a single promo dostały radia. Premiera płytowa w sklepach w tym tygodniu - zapewne więc pójdzie wyżej :)
[Zamieszczam tutaj, zamiast w wątku "Albumy Michaela na listach sprzedaży", bo w końcu WBSS to piosenka, nie album. Ale można przenieść, jeśli trzeba :) ]
Dzisiaj dzwoniłam do Sony i uzyskałam następujące informacje:
Singiel WBSS został już wydany i miał już w Polsce oficjalną premierę zgodnie z planem, czyli 24.03. I co z tego.
Problem w tym, iż zawiodła dystrybucja - zawiodła na całej linii. Tym samym:
- singla nie ma jeszcze w sklepach, ale ma być w najbliższym czasie, być może już jutro (Empik potwierdził tę informację, pytałam).
- sklepy internetowe MAJĄ singiel, ponieważ mają zupełnie inny sposób zaopatrywania się, więc spokojnie można zamawiać - to nie ściema na ich stronach, naprawdę mają w magazynach.
Wydanie francuskie będzie dostępne tylko i wyłącznie we Francji.
JAKA JEST W KONCU FRANCUSKA WERSJA SINGLA WBSS 2008.
W sklepach internetowych sa dwie wersje francuskiego singla. Jedna z nich 3-trackowa (w sumie nie wiem czemu sie nazywa francuska skoro w Polsce i w pozostalych panstwach Europy wlasnie ta wersja jest ogolnodostepna). Okladka jest normalna. Czarna z napisem.
Wersja druga singla francuskiego jest 2-trackowa. Ale UWAGA. Okładka jest taka sama !!!! Czarna i tylko napis.
Tak wiec singiel z okladka gdzie jest Michael i Akon w ogole istnieje ? Czy to jest tylko na plakatach jaki wyzej widac w poscie Maro ??