Michael na forum Mariah Carey!:-)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
Captain_Eo1958

Michael na forum Mariah Carey!:-)

Post by Captain_Eo1958 »

Witajcie!
Od wczoraj jestem użytkownikiem forum Mariah Carey. To moja druga ulubiona piosenkarka po Whitney. Spytałem członków forum co sądzą o Michaelu. Odpowiedzi możecie przeczytać poniżej;-)))
Captain_Eo1958

Michael był super, ale teraz już się "spalił"

Widzę, że chyba paru fanów na forum mamy (łącznie ze mną). Cokolwiek by nie powiedzieć, Michael jest dla mnie muzycznym geniuszem.
Abstrahuję od operacji i procesów sądowych, bo to mnie niezbyt obchodzi, dla mnie jego muzyka jest świetna! Mam większość albumów i kupię każdy, który wyda.
Macie ulubiony album/piosenkę?

Cokolwiek by nie powiedzieć, Michael jest dla mnie muzycznym geniuszem.

Zgadzam się

Ja bardzo lubię HIStory.

No pewnie ,że ma się ulubioną piosenke
Billie Jean 2008 Kanye West mix

Szczerze mówiąc, jako dziecko się go bałem i jakaś niechęć do niego została aż do dziś jego muzyki nie słucham, bo nie lubię jego maniery wokalnej - twórczości nie znam w ogóle poza kilkoma utworami i niestety jakoś nie mam ochoty zmieniać tego stanu rzeczy

Za czasów 'Billie jean' kiedy jeszcze był czarny to inaczej się na niego patrzyło ale gdy się wybielił , zdziwaczał i posypały się lawiny spraw sądowych ludzie się od niego odwrócili i zaczęli się bać
Ja osobiście kompletnie nie wierzę w te bzdury które narosły na temat MJ przez ostatnie lata jak to ktoś kiedyś powiedział na jednym z portali plotkarskichł-'nikt normalny w to nie uwierzył' i basta _________________

mój gust muzyczny zadziwia mnie samego Michaela nigdy nie lubiłem - jako dziecko nawet nie znałem tych wszystkich plotek na jego temat, dotarły do mnie wraz z dostępem do internetu czyli jedynie jego muzyka i jakieś wewnętrzne opory sprawiają, że nie przepadam za nim zresztą artystów oceniam przez pryzmat twórczości muzycznej, a nie życia prywatnego - ktoś może być gwałcicielem, mordercą, złodziejem, chamem, a jego muzykę i tak będę lubić (o ile jest dobra i mi się podoba)
a z Michealem miałem złe początki i jakoś się potem nie polubiliśmy już

a pamiętam z dzieciństwa teledysk Earth Song. Świetny klip. Może to dziwne (ale jak widać nie jestem sam), jego albumy w całości mnie nie zachwycają. Ma jednak parę świetnych piosenek, a najlepszy album to zdecydowanie Dangerous (znam jeszcze Thriller i Bad).

Parę piosenek ma świetnych i uważam, że zasłużył sobie na miano króla popu, ale tylko muzyką, którą tworzył do 1995.... potem już słabo..
A teraz tylko mi sie kojarzy z rozkładającym się manekinem i nie interesuje sie jego muzyką ani nim samym.. chcę spokojnie spać po nocach.

Z albumów MJ znam jedynie 'Thriller'. Mam na kompie jego płyty ale jakoś nie mogę zabrać się do słuchania. Wiele razy 'Thriller' przesłuchałem i raz 'Bad'.
Moje ulubione piosenki to: 'Billie Jean', 'Beat It', 'Smooth Criminal', 'Give In To Me', 'For All Time', 'Hell The World'. Na dzień dzisiejszy to by było na tyle

Mnie się bardzo podoba jego piosenka z filmu UWOLNIĆ ORKĘ

Jak miałam 11 lat dostałam od taty Dangerous i mi odbiło. Wychowywałam się na Beatlesach i Stonsach, bo tego słuchał tata, ale moją pierwszą muzyczną fascynacją był Michael.
Najbardziej lubię Beat it. Po prostu KOCHAM TĄ PIOSENKĘ (chyba za Eddiego ). A z History to chyba Little Susie, You Are Not Alone i They Don't Care About Us w wersji z Brazylii.
Najbardziej lubię jego utwory z lat 80-tych, natomiast za Blood On The Dancefloor bym go odstrzeliła i za You Rock My World też.
Babydoll czy myśmy się już gdzieś nie spotkały, może w poprzednich wcieleniach?

Mikey Michael, tak jak Mariah "ma tysiące głosów", więc może powinieneś się przełamać?

Crybaby napisał/a:
moją pierwszą muzyczną fascynacją był Michael.

OMG, MOJĄ TEŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miałam świra na jego punkcie!

Babydoll napisał/a:
Mam większość albumów i kupię każdy, który wyda.

No właśnie, teraz chyba MJ coś wydał nowego bo jeszcze do niedawna huczało w mediach o jakichś nowych projektach Michaela a jakaś jego nowa piosenka non stop leciała w radiu-----ten jego nowy album kojarzy mi isię z jakimś jubileuszem 'Thrilera' bo coś kilkakrotnie wspominali o tym gdzieś, ale fakt faktem nowa piosenka znikła z radia jeszcze szybciej niż się pojawiła _________________

Tak, jest re-edycja Thrillera - u nas dostępna na pewno w 2 okładkach (CD+DVD). Ale rzeczywiście u nas coś o tym słabo słychać. Ale w USA ponoć dobrze się sprzedaje. Ma ktoś dane?

Przez wiele tygodni widziałam płytę na #1 na liście sprzedaży wg Onet.pl.
W Stanach było #1, ale na liście reedycji czy czegoś tam, nie na tej głównej. W tych katalogach.
A w Wyborczej czytałam, że ogólnie dobrze się sprzedaje.

U nas podobno re-edycja thrillera pokryła się złotem

pokryła się złotem w pierwszym tygodniu jestem dumna z naszego narodu
kocham MJ , kocham wszystkie jego piosenki. on jest Królem. najmilszy, najskromniejszy, najsexowniejszy mężczyzna świata !!

for all time

Aż trudno uwierzyć ,że jakakolwiek płyta sprzedała się tak dobrze jak Thriller!!!!

katiejackson napisał/a:
najmilszy, najskromniejszy

Zgadzam się. W Warszawie był bardzo grzeczny, bardzo miły dla fanów. I naprawdę bardzo skromny.
katiejackson napisał/a:
najsexowniejszy mężczyzna świata !!

Oczy ma piękne, natomiast reszta....no cóż radziłabym patrzyć w oczy...

Byłam na lotnisku we Wrocławiu, gdy się przesiadał z helikoptera (bodajże) w samolot. Widziałam go tylko z daleka niestety.

Babydoll, ale przynajmniej widziałaś

Ostatnio chodzi mi po głowie piosenka "Rembemer the Time". Świetna jest. _________________

man in the mirrow chyba lubię najlepiej

Ja byłam w Warszawie, we wrześniu 1996 i byłam też na koncercie. W Warszawie, koło Mariotu spotkał się z fanami. Był dla wszystkich bardzo miły. Około godziny stałam pół metra od niego. Ochrona stała ze 3 metry za nim, zajęta rozmową. Odpowiadał na pytania, żartował, ale nie podpisał się nikomu z nas. Nawet byłam nieco "rozczarowana" - tyle słyszałam o jego gwiazdorskich fanaberiach, małpach, setkach walizek, a spotkaliśmy tam zwykłego, wesołego faceta - żadnego gwiazdora nie było . Natomiast na taki koncert już nigdy się nie wybiorę. Rozhisteryzowane panienki w ilościach zdecydowanie przekraczajacych moją tolerancję. Mało się nie udusiłam. Dopiero jak zaczęłam krzyczeć "uwaga będę rz...." to mogłam oddech złapać . NIGDY więcej takich przyjemności!! Dobrze, że mężczyźni tak nie histeryzują, a oni przeważają (podobno) na koncertach MC (bo Marajkę to bardzo chcę zobaczyć live)? _________________

Ale fajnie, tak blisko niego. Extra!
Rzeczywiście szkoda, że nie dał autografów, dziwne.
Ja też byłam na tym koncercie w Wawie!!!! Ale nie miałam najlepszego widoku, daleko byłam. _________________

widzę , ze MJ to normalny , przyzwoity człowiek.. szkoda , że media zrobiły z niego dziwaka i psychola
lebelle

Post by lebelle »

a co to za forum ? mozna link ?
Streetwalker

Post by Streetwalker »

Czy ten temat nie powinien być w dziale Hyde Park ?
Post Reply