Michael Jackson - King of Pop (2008)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply

Czy zamierzasz kupić kolejną składankę Michaela?

Tak, niezależnie co się na niej znajdzie
49
42%
Tak, o ile pojawią się na niej utwory mniej znane lub ciężej dostępne (np. "Got the Hots" czy "Say say say")
51
43%
Nie! Nigdy! W życiu! Nie dam się!
18
15%

Total votes: 118

Maro

'King of pop' - nowa składanka przebojów Michaela [koment.]

Post by Maro »

New Michael Jackson Tribute CD From Sony!

You read it first here:

Sony BMG Music Entertainment will release a new Michael Jackson CD this August (presumably on the 26th).

The tracklist will differ in every country where it will be released.

The company plans to work closely with the fans on the content of this new release.

This way Sony BMG would pay a tribute to Mr. Jackson on his 50th birthday.

Źródło: LeslieMJHu on KOP/MJJC

Sony BMG ma wydać nową płytę(nie chodzi o nowy album.Maro) w sierpniu tego roku(koło 26),Track lista ma być inna w każdym kraju w którym to będzie wydane.Firma planuje pracować blisko z fanami nad pomysłami nad tym nowym wydawnictwem.Sony chcę złożyć hołd Michaelowi z okazji jego 50 urodzin!

---

Mam nadzieję że do nas też sie odezwą. Ja chcę niewydane piosenki o DVD z Bad Tour część druga:D
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Mandey

Post by Mandey »

Tzn że szykuje się kolejne wydawnictwo w stylu...
"Number Ones" i tym podobnych?
Qr2 przeginają chyba lekko :-/
Jak już sobie czegoś życzyć to proszę o
MICHAEL JACKSON "Live In Wembley 1988"na podwójnym wypasionym cd, do tego DVD jak prosi Maro tego koncertu i jestem w niebie! ;-)
Last edited by Mandey on Tue, 20 May 2008, 22:21, edited 1 time in total.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Maro

Post by Maro »

Tzn że szykuje się kolejne wydawnictwo w stylu...
"Number Ones"
Z tego co mi widaomo(a nic mi w sumie nie wiadomo) to ma to być jakieś może tribute,może jakieś niewydane,albo kawałki śpiewane przez innych artystów. Ch. Wi.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Mandey

Post by Mandey »

Niewydane, lub śpiewane przez innych jak najbardziej może być ;-)
To bym także przyjął, ale nie kolejny squadak bo lekka przeginka by była.
Maro

Post by Maro »

Mandey wrote:ale nie kolejny squadak bo lekka przeginka by była.
Ale to chyba przegięcie Sony aniżeli MJ'a. Ostatnio się gubię ale jak mi wiadomo MJ nie jest już związany z Sony.Więc Sony robi to tylko dla kasy.Fajnie by było jak by podłapali pomysły od fanów,15 "brand-new unreleased songs".Oby coś świeższego niżeli z lat 80-90.
Mandey

Post by Mandey »

Maro wrote:Ale to chyba przegięcie Sony aniżeli MJ'a.
Jasne, ja tylko ich winię za to! On to na pewno nie jest z faktu kolejnych składanek zadowolony.
Oby coś świeższego niżeli z lat 80-90.
Myślę że za dużego wyboru mieć nie będą już...
Wszytko co chcieli wypuścić wydali na "TUC"
ZAQ84

Post by ZAQ84 »

Hm, no niby fajnie, ale to w takim razie o premierowym albumie w tym roku można pomarzyć...
A jeśli tribute, to będzie to zapewne śpiewane przez innych artystów i będą w każdym kraju proponować ten projekt lokalnym gwiazdom, zapewne tym związanym z Sony, orientuje się ktoś kto to taki w Polsce?
Last edited by ZAQ84 on Tue, 20 May 2008, 22:58, edited 1 time in total.
ZAQ
Canario

Post by Canario »

Sony po Thriller-25 wyczulo ze jednak Michael to hodliwy towar i teraz beda kuc zelazo poki gorace. A tak moze ktos sie orientuje czy Sony bez wiedzy i zgody Michaela moze wydac na plycie takie piosenki ja Xscape czy No Friend Of Mine?
Maro

Post by Maro »

Xscape czy No Friend Of Mine?
Xscape to raczej tak bo to nagrywane było albo na Vincka albo na nowy premiowy materiał,gdzieś czytałem plotkę że to miał być nowy singiel do nowego albumu Ressurection,mniejsza z tym.

No Friend Of mine nie,bo to nie jest nowa piosenka tylko remix z wokalem MJa który wykorzystał Temapemntal.Podobno cała piosenka nazywa się Blue Gangsta i pochodzi z okreu 1996.
ZAQ84 wrote:orientuje się ktoś kto to taki w Polsce?
Mogła to by być Natalia Kukulska np.
Canario

Post by Canario »

Jesli te informacje sie potwierdza to okaze sie ze Thriller-25 byl pierwszym faza promocji przed nowa plyta . Druga faza to plytka na urodziny Michaela. I w ten sposob nowa plyta znowu sie oddala i bardziej prawdopodobny sie wydaje rok 2009.
ZAQ84

Post by ZAQ84 »

Maro wrote:Mogła to by być Natalia Kukulska
O, ciekawe, no jeszcze przeglądając stronkę Sony to byłby Piasek, Maryla... ale w sumie "wypożyczenie" artysty z innej stajni też pewnie by wchodziło w grę, np. Dody :smiech:
ZAQ
Maro

Post by Maro »

ZAQ84 wrote:
O, ciekawe, no jeszcze przeglądając stronkę Sony to byłby Piasek, Maryla... ale w sumie "wypożyczenie" artysty z innej stajni też pewnie by wchodziło w grę, np. Dody :smiech:
Nie wiem czy to ironiczny post,ale Kukulska śpiewała ostatnio Another Part OF me na jej koncercie.Jest fanką Michaela.Tak jak np. Chylińska z O.N.A
Canario

Post by Canario »

ZAQ84 wrote:
Hahaha no to by bylo bardzo ciekawe. Ale nie mowie nie ;-) Sukces komercyjny gwarantowany przynajmniej w Polsce.
ZAQ84

Post by ZAQ84 »

Maro wrote:Nie wiem czy to ironiczny post
Ironiczna była tylko sama końcówka, natomiast interpretacje Kukulskiej czy Chylińskiej mogłyby być NAPRAWDĘ interesujące.
ZAQ
Mandey

Post by Mandey »

Ja bym posłuchał wersję mjowych hitów w wykonaniu...
GOYA, Ani Dąbrowskiej, Sistars... Brodki.
Mogłoby być ciekawie ;-)
Post Reply