DVD Michael Jackson talks to...Oprah (Lektor PL)

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
Willy

DVD Michael Jackson talks to...Oprah (Lektor PL)

Post autor: Willy »

Były projekty z napisami, teraz czas na lektora. Polska ścieżka dzwiękowa pochodzi z mojej kasety VHS, obraz wraz z oryginalnym dzwiękiem jest z innego źródła. Obie wersje troche się różniły, ta angielska jest pozbawiona większości przerywników czy jak kto woli miejsc w których w oryginale były reklamy, co też wymagało odpowiedniego dopasowania "polskiego" dzwięku do materiału wideo. Jakość ścieżki z lektorem nie jest najlepsza ale zdatna do słuchania. Nie ma bezpośredniej możliwości wyboru scen, tak jak to było na poprzednich płytkach ale całość ma rozdziały po których można "skakać". Wielkość to 2,74 GB. A więc MJPT przedstawia: Michael Jackson talks to ... Oprah.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Próbka (obraz+polska fonia)

DOWNLOAD
[Part01] [Part02] [Part03] [Part04] [Part05]
[Part06] [Part07] [Part08] [Part09] [Part10]
Ostatnio zmieniony pt, 15 sie 2008, 3:38 przez Willy, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

Mimo iż mam wersję angielską, to jutro zabieram się do ściągania lektora:)
Dziękuje! Na pewno się przyda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Willy jak ja chciałam to mieć :happy: :happy:
Próbowałam kiedyś zrobić sobie DVD_PL z mojej VHSki, ale była zupełnie rozmagnesowana.
Dźwięk byle jaki, a obraz... o zgrozo, czarno-biały!
Mimo, że z TV nagrywałam normalnie - w kolorze :(
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Willy

Lika pisze:a obraz... o zgrozo, czarno-biały!
Na mojej kasecie wywiad też jest czarno-biały, podobnie jak koncert z Bukaresztu i parę innych rzeczy. Czas niczego i nikogo nie oszczędza, no może z wyjątkiem Cher. ;]

P.S. Wszystkie pliki na swoim miejscu, dodałem także próbkę. (obraz+polska fonia)
Gość

Post autor: Gość »

Naprawde super. Jeszcze żeby do każdego filmu były okładki to w ogóle popadłbym w euforię. Do Private Home Movies nie udało mi się znaleźć okładki, z kolei do Opry ładuje mi się tylko do połowy. Pamiętam jak sporo takich okładek było kiedyś na MJNO.

W każdym razie mistrzu nauczaj.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Lika pisze:Próbowałam kiedyś zrobić sobie DVD_PL z mojej VHSki, ale była zupełnie rozmagnesowana.
Willy pisze:Na mojej kasecie wywiad też jest czarno-biały, podobnie jak koncert z Bukaresztu i parę innych rzeczy. Czas niczego i nikogo nie oszczędza
O rany...to ja moje VHSki z polskim nagraniami z MJ'em traktowałam jak relikwie! I praktycznie do dziś mam je w dobrym stanie (a przynajmniej tak mi się wydaje :knuje: Ale to powinno zostać potwierdzone jeszcze przez Kogoś, kogo interesowałaby zawartość moich taśm...nigdy nie pozwalałam, żeby trafiły w niepowołane ręce). Taśmy nierozmagnesowane, obrazy kolorowe, dźwięk raczej ok...Po nagraniu oglądałam je raz na ruski rok, z bojaźni, że te nagrania stracą na jakości, jak będę zbyt często sobie używać...Kurcze, a może ja przesadnie koloryzuję dobry stan moich taśm? :podejrzliwy: glupija
ps. Przyłączam się do podziękowań za wrzutę japrosic
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Willy

cicha pisze:I praktycznie do dziś mam je w dobrym stanie (a przynajmniej tak mi się wydaje Ale to powinno zostać potwierdzone jeszcze przez Kogoś, kogo interesowałaby zawartość moich taśm...nigdy nie pozwalałam, żeby trafiły w niepowołane ręce). Taśmy nierozmagnesowane, obrazy kolorowe, dźwięk raczej ok...
A co takiego dokładnie skrywają te taśmy? Bo może, jeśli tylko udałoby się przełamać strach przed przekazaniem ich w niepowołane ręce, można byłoby zrobić z nich żródło dla kolejnych projektów, tym bardziej, iż jak twierdzisz są w dobrym stanie. :>
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

cicha pisze:
Lika pisze:Próbowałam kiedyś zrobić sobie DVD_PL z mojej VHSki, ale była zupełnie rozmagnesowana.
O rany...to ja moje VHSki z polskim nagraniami z MJ'em traktowałam jak relikwie! I praktycznie do dziś mam je w dobrym stanie (a przynajmniej tak mi się wydaje)
Widzisz Aniu sęk w tym, że ja podobnie. Uważałam na taśmy. Nigdy nikomu ich nie pożyczałam, etc.
Tak samo zresztą obchodzę się obecnie z kompaktami. Płyty J5, TJ i Michaela to wręcz obsesja :wariat:
Nikomu poza mną nie wolno ich dotykać! Jak ktoś chce pożyczyć, to mu przegrywam ;)
Efekty są widoczne. Moje CD po kilkunastu latach używania wyglądają tak, jakbym kupiła je zaledwie... tydzień temu.
Znam osoby potrafiące "dobić" CD - góra w ciągu miesiąca!
Niepojęte... Wolałabym odkryć w sobie inny talent :>
Dopóki technika nie poszła do przodu VHS-ki były jedynym sposobem na zachowanie cennych, kolekcjonerskich zasobów.
Po latach okazuje się, jak bardzo zawodnym...
Kiedy ostatnio oglądałaś swoje taśmy Aniu?
Może nie jest tak dobrze, jak myślisz. Nie mamy na TO wpływu :nerwy:
Ale kto wie, być może miałaś szczęście i czas okazał się dla Ciebie - właściwie Twoich archiwalnych zapisów łaskawszy ;)
Willy pisze: A co takiego dokładnie skrywają te taśmy? Bo może, jeśli tylko udałoby się przełamać strach przed przekazaniem ich w niepowołane ręce, można byłoby zrobić z nich żródło dla kolejnych projektów, tym bardziej, iż jak twierdzisz są w dobrym stanie. :>
Willy nie wiem, czy ta informacja na coś Ci się przyda.
Właśnie sobie przypomniałam, że dysponuję programem: Prime Time - Diane Sawyer interview with MJ & L.M.Presley (1995) nagranym kiedyś z Canal+ a więc w wersji LEKTOR_PL.
Jakość naprawdę przyzwoita. Oczywiście jak na VHSkę - bo wiadomo, że do jakości DVD dalej, niż bliżej.
Najważniejsze, kolory się zachowały. Dźwięk także jest słyszalny.
Można powiedzieć, że od momentu zapisu pogorszyło się nieznacznie.
W dodatku mam to zripowane już na płytkę DVD.
Gdybyś chciał wykorzystać całość, lub tylko lektora - jak w przypadku Oprah - poproszę o PW.
Może kolejny ciekawy projekt z tego wyniknie :)

Edit:
cicha pisze:
Lika pisze:Jak ktoś chce pożyczyć, to mu przegrywam ;)
Moje tasmy ani razu nie byly przegrywane! Bylam takim psem ogrodnika ;)
No tak... tak właśnie wygląda porozumiewanie się przez neta :hahaha:
Ja VHS-ek też nikomu nie przegrywałam. Miałam na myśli kompakty, którym kopiowanie nie szkodzi.
Jeśli byłoby inaczej... :nerwy:, przestałabym je kopiować :P
Ostatnio zmieniony ndz, 17 sie 2008, 13:26 przez Lika, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Lika pisze:Kiedy ostatnio oglądałaś swoje taśmy Aniu?
:party: Dzis i wczoraj wyjatkowo.
Od niepamietnych czasow. Raz nagrane staralam sie bardzo rzadko ogladac np. taki serial nagrany w 1995r z TVP moze obejrzalam ze dwa razy od 13 lat!
Lika pisze:Jak ktoś chce pożyczyć, to mu przegrywam ;)
A ja nawet na to nie pozwalalam. Bylam takim psem ogrodnika ;)
Lika pisze:Ale kto wie, być może miałaś szczęście i czas okazał się dla Ciebie - właściwie Twoich archiwalnych zapisów łaskawszy ;)
Ekspert to sprawdzi :]
Lika pisze:Właśnie sobie przypomniałam, że dysponuję programem: Prime Time - Diane Sawyer interview with MJ & L.M.Presley (1995) nagranym kiedyś z Canal+ a więc w wersji LEKTOR_PL.
Jakość naprawdę przyzwoita. Oczywiście jak na VHSkę - bo wiadomo, że do jakości DVD dalej, niż bliżej.
Najważniejsze, kolory się zachowały. Dźwięk także jest słyszalny.
Można powiedzieć, że od momentu zapisu pogorszyło się nieznacznie.
W dodatku mam to zripowane już na płytkę DVD.
Gdybyś chciał wykorzystać całość, lub tylko lektora - jak w przypadku Oprah - poproszę o PW.
Może kolejny ciekawy projekt z tego wyniknie :)
:party:
Lika pisze:No tak... tak właśnie wygląda porozumiewanie się przez neta Ja VHS-ek też nikomu nie przegrywałam. Miałam na myśli kompakty, którym kopiowanie nie szkodzi.
Jeśli byłoby inaczej... , przestałabym je kopiować :P
Zrozumialam, ze chodzilo Ci o kompakty i VHS'ki razem...mea culpa ;)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Privacy

Post autor: Privacy »

Jeeej.. ja to pamiętam. Tyle że nie byłem świadomy tego jaką Rolę Michael Jackson odegra w moim życiu. Oprah była na TVP2 pamiętam. Moi rodzice zebrali wtedy sąsiadów i wszyscy oglądali. Dysponowałem tym kiedyś na VHS ale od czasu gdy mam komputer Video zeszło na drugi plan. Tak samo z Prime Time. Nie wiedziałem że transmisja na C+ będzie nie kodowana i na biegu przygotowałem jakąś kasetę. Okazało się że skasowałem jakiś film. :/
Obie pozycje, niesamowite wydarzenie.. :)
M.J. jest Bogiem, muzyka nałogiem. Pop podstawą, a Moonwalk zabawą.
Awatar użytkownika
Daiana

Post autor: Daiana »

no po prostu rewelka,tak dlugo szukalam dobrej kopi i w ogole tego wywiadu a tu prosze,taka niespodzianka,Wiily wielkie dzieki
Awatar użytkownika
Kara1992

Post autor: Kara1992 »

Właśnie wczoraj ściągnełam i odrazu obejżałam. Nigdy tego nie oglądałam więc podczas szczęka mi opadła... Wywiadjest niesamowity ! Wielkie dzięki Wily ;-)
[*]

Obrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Willy, mówiłam Ci już, że jesteś wspaniały? :-)
Mimo, że mam wersję ang. z napisami, to z wielką chęcią ściągnę lektora - ułatwienie dla moich znajomych, którzy nie nadążają z czytaniem ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

Zasysam... ale juz dziękuje ;p
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Sunny

Post autor: Sunny »

Dziękuję :happy:
Obrazek
ODPOWIEDZ