NO- co dalej?
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
NO- co dalej?
Jutro wątek zostanie na jakiś czas zamknięty. Wydaje się, że formuła się nieco wytarła i czas, by Najsłabsze Ogniwo wysłać na urlop.
Tymczasem proszę o pomysły na dalsze części.
Mam na razie takie:
- pozostałe płyty The Jacksons,
- pozostałe płyty małego Michaela,
- nie wydane utwory+ te z TUC,
- bitwę gigantów- wszytkie pierwsze trójki z NO z płyt z okresu Epic,
- teledyski,
- pozostałe płyty J5.
Jak ktoś ma inne, niech pisze.
Jowita rzuciła pomysł najlepszego wiersza z Dancing The Dream. Pomysł wydaje się interesujący. Jestem ciekaw opinii. Podobnie co do pomysłu o najlepszy remix.
Nie wiem też co do innych płyt, niż MJ, a z podbnego kręgu muzycznego. Janet? George Michael?
Tymczasem proszę o pomysły na dalsze części.
Mam na razie takie:
- pozostałe płyty The Jacksons,
- pozostałe płyty małego Michaela,
- nie wydane utwory+ te z TUC,
- bitwę gigantów- wszytkie pierwsze trójki z NO z płyt z okresu Epic,
- teledyski,
- pozostałe płyty J5.
Jak ktoś ma inne, niech pisze.
Jowita rzuciła pomysł najlepszego wiersza z Dancing The Dream. Pomysł wydaje się interesujący. Jestem ciekaw opinii. Podobnie co do pomysłu o najlepszy remix.
Nie wiem też co do innych płyt, niż MJ, a z podbnego kręgu muzycznego. Janet? George Michael?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
bitwa giganow
teledyski
to by bylo zdecydowanie najciekawsze
ale znajac zycie to co najciekawsze i tak mnie ominie
EDIT:
o to tez Speed ma racje, najlepsze wersje live - czyli Dangerous
teledyski
to by bylo zdecydowanie najciekawsze
ale znajac zycie to co najciekawsze i tak mnie ominie

EDIT:
o to tez Speed ma racje, najlepsze wersje live - czyli Dangerous

Last edited by Canario on Thu, 16 Oct 2008, 23:02, edited 1 time in total.
- Speed Demon
Re: NO- co dalej?
Tylko nie płyty J5, małego Michaela i The Jacksons - nie mówię, że są złe, ale tak naprawdę zna je mniejszość i znów będziemy mieli wielotygodniowy wątek dla trzech osób, piszących w postach tylko tytuły piosenek. Niewydane utwory w sumie ok, pomysł jest ciekawy (dorzuciłbym też te na innych płytach). A może np. najlepsze duety? Najlepsze wersje live? Najlepsze teledyski (jak już ktoś mówił)?
To ile pozostanie tych na żywo z wyeliminowaniem tych z (pół)playbacku?Speed Demon wrote:Najlepsze wersje live?

Idąc za ciosem tekstowym...to może NO tekstów utworów, których autorem jest wyłącznie sam MJ?kaem wrote:Jowita rzuciła pomysł najlepszego wiersza z Dancing The Dream. Pomysł wydaje się interesujący.
NO teledysków -> może zacząć się od zaraz. Fajny pomysł. ;]
edit
To może jeszcze NO układów choreograficznych na koncertach...Canario wrote:A co do utworow live,to raczej nie chodzi o spiewanie na zywo ale o wersje koncertowe utworow.Niewazne czy z playbacku czy nie.
Last edited by cicha on Thu, 16 Oct 2008, 23:20, edited 2 times in total.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Eeee tam. Mi się marzy odrzuty z albumów zawarte na TUC plus te co doszły na singlach, nowych składankach plus z singli... czyli...
Ease on Down the Road, You Can't Win, Sunset Driver, Carousel, Fly Away, Streetwalker, Cheater, We Are Change To The World, Someone In The Dark, Scared Of The Moon, For All Time, Got The Hots, Monkey Business, On The Line, In The Back, Fall Again, The Way You Love Me, We've Had Enough, Beautiful Girl, Someone Put Your Hand Out, Mind Is The Magic, Shout, Streetwalker, Serious Effect, She Got It, Work That Body, If You Don't Love Me, Xscape, Elizabeth I Love You...
i rozgrywka gotowa.... ah. Co by się działo.
Ease on Down the Road, You Can't Win, Sunset Driver, Carousel, Fly Away, Streetwalker, Cheater, We Are Change To The World, Someone In The Dark, Scared Of The Moon, For All Time, Got The Hots, Monkey Business, On The Line, In The Back, Fall Again, The Way You Love Me, We've Had Enough, Beautiful Girl, Someone Put Your Hand Out, Mind Is The Magic, Shout, Streetwalker, Serious Effect, She Got It, Work That Body, If You Don't Love Me, Xscape, Elizabeth I Love You...
i rozgrywka gotowa.... ah. Co by się działo.

Mi również, tym bardziej że ostanio wiecej słucham tych utworów niż albumowych. Już nawet mam swojego faworytaMandey wrote:Mi się marzy odrzuty z albumów zawarte na TUC plus te co doszły na singlach, nowych składankach plus z singli

Pomysł z teledyskami również OK.
Świetny pomysł.kaem wrote:Nie wiem też co do innych płyt, niż MJ, a z podbnego kręgu muzycznego. Janet? George Michael?
Tylko jak by to miało wyglądać, ile osób zna całą dyskografię Janet czy Georga, kilka, a może jeszcze mniej. Może coś na zasadzie wybierania 5 czy 10 najlepszych naszym zdaniem utworów jakiegoś wykonawcy i to nie koniecznie z podobnego kręgu muzycznego.
O, dobre dobre.cicha wrote:Idąc za ciosem tekstowym...to może NO tekstów utworów, których autorem jest wyłącznie sam MJ?
Trudno mi było czasami w ostatnim ogniwie głosować bo co jesli ten "lepszy" utwór był napisany i skomponowany przez kogos innego? a MJ tylko zaspiewal. Jasne, to MJowe tylko to nie takie zwykłe tylko, ale jednak. Jakbym artystów oceniała tylko za glos, wolalabym Elvisa.
To ja jestem za ogniwem, w ktorym beda utwory, do ktorych MJ sam skomponował muzyke i /równoczesnie/ napisał tekst.
Nudne toto wcale nie jest, ot, mysleć trzeba bedzie.
Ja bym sie chetnie powypowiadała co myślę o danych tekstach, ich konstrukcji, rytmie słowa, różnorodnosci językowej /lub jej braku.../ i tak dalej.
Słuch muzyczny mam juz gorszy, ale swoje zdanie miewam i tak:)
Ah, moze w końcu by sie rozwiały, tak przy okazji, niektore watpliwości związane z tłumaczeniem na język polski.
Okazja do uporzadkowania tłumaczeń, co juz mamy na stronie. Utwory w calosci stworzone przez MJ sa wg mnie najcenniejsze, najbardziej warte poznania. O czym ten chłop myślal, siedząc na tym swoim drzewie...?
Moze przy okazji wyszłoby trochę ciekawostek zwiazanych z okolicznościami powstania? Chetnie się dowiem paru rzeczy.
- majkelzawszespoko
- DirtyDiana94
Myślę, że NO nie mogłoby obyć się bez rozpatrywania teledysków,
które w dużej mierze również składają się na geniusz Michaela.
Dodatkowo utrzymują między sobą niezwykłe kontrasty.
Takie NO to by było dopiero coś.
Jestem bardzo ciekawa jakich forumowicze posiadają faworytów.
Młodzieńczy i bijący dziś prostotą DSTYGE, legendarny Thriller czy może seksowny teledysk YANA?
Sprawdźmy.
Oczywiście bardzo ciekawą propozycją jest też NO z tekstami autorstwa MJa.
Przydałoby się w końcu przeanalizować je od A do Z.
Raczej nie obyłoby się bez różnorodnych interpretacji.
Takie NO to by było dopiero coś interesującego.
W każdym razie jestem za a nawet przeciw, żeby kolejne Najmocniejsze Ogniwa były wyłaniane.
które w dużej mierze również składają się na geniusz Michaela.
Dodatkowo utrzymują między sobą niezwykłe kontrasty.
Takie NO to by było dopiero coś.
Jestem bardzo ciekawa jakich forumowicze posiadają faworytów.
Młodzieńczy i bijący dziś prostotą DSTYGE, legendarny Thriller czy może seksowny teledysk YANA?

Oczywiście bardzo ciekawą propozycją jest też NO z tekstami autorstwa MJa.
Przydałoby się w końcu przeanalizować je od A do Z.
Raczej nie obyłoby się bez różnorodnych interpretacji.
Takie NO to by było dopiero coś interesującego.
W każdym razie jestem za a nawet przeciw, żeby kolejne Najmocniejsze Ogniwa były wyłaniane.