Słuchajcie :) pod podanym linkiem macie też inne mixy jak np LADY PANK vs LINKIN PARK itp itd. Hubertous zarzuca haos. Szczerze to moze sie pospieszylem lekko z publikacja mixa bo sam zgadzam się i mialem ochotę by poczatek gdzie nie ma jeszcze zadnego woklau zrobić przejrzysciej. Bo te gitarki sie zlewają zjednak jeszcze zabardzo.
Codo tego stosowania kanału lewegoi dla innej piosenki i prawego dla innej to musze wam wytłumaczyć że ja nie chce tworzyć typowych MIXÓW i REMIXÓW.
pare słów zapoznania :)
jest taki czlowiek ktory jest legendą lat 90tych dla sluchaczy rmf fm tak zwany MONTER :)
http://monter.fm/miksy_muz.html
oto jego stronka z mixami do odsłuchu. TE mixy były emitowane na antenie RMF FM> MOnter mixuje w takim stylu jak ja. Jest to ciekawe ZESTAWIANIE razem ze sobą dwóch lub trzech róznych piosenek :)
Osobom nie lubiącym kierunku artystycznego ( bo to też tak trzeba nazwac i jakiś talent do mixów jako taki mieć) polecam darowanie sobie komentowania :)
Temat tylko dla lubiących mixy którzy rozumieja że są to ciekawe wstawki czaeem przerywniki a czasem poprostu rozrywka. Jesli ktoś sie oburza nawet na najlepszego mixa i mówi ze to pogwałcenie orginalnego utwóru.. to niech pomyśli.. Można zjeść wykwintnyu obiad za kupe kasy w drogiej restauracji. Ale znając się też samemu na gotowaniu mozna podobny ale WG własnego uznania ugotować sobie w domu z tego cna co kogo stać. I ten obiad jest wtedy prawie taki sam lecz w innej wersji. TAKIEJ jaką ktoś sam postanowił wysmażyć :)
Ja osobiście nie mam zamiaru się kocić ze mixy to czasem bardzo cenna rzecz. PAMIETACIE ostatni hit który uslyszał cały swiat?? to było PRODIGY vs ENYA :) i powiem wam tyle. LUDZAIE szaleli na punkcie tego kawałka na dyskotekach. JA sam osobiscie słyszałem go raz na rockotece gdzie wszystkich dobrze bawił. Czasami taki motyw jak dwie piosenki ejdnoczesnie. to tez potrafi robić wrazenie. A najciekawsze jest to ze gdyby poprostu wpaśąć na pomysł takiego mixa.. zestawić razem akurat te dwa kawałki to jego wykonanie za pomocą programu AUDACITY jest poprostu BANALNE :) bez ściemy . ci co mixowali wiedzą że to banał :) a jeśli koleś trafił na ten pomysł przypadkiem?? kilka mocih mixów wyszło przypadkiem. wrzucam na mixer 1 kawałek i drugi. i puszczam oba naraz ustawiając je wczesniej tylko by uderzenia perkusji wystepowały w tym samym momencie. I slucham. I zdarzało sieże cos brzmiało lepiej niz bym sie spodziewał :) bla bla bla.... polecam inne moje mixy.. oraz te mixy montera.. ;)
PS codo RADIO OR WHITE.. poczatek zrobie inny przejrzysty bez zlewania sie haotycznego.. i trzeba też zmienić koncówkę. gdzie TEN cugowski przestaje spiewać nieco niw5niw9....