Jennifer Batten w Polsce

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
akaagnes

Jennifer Batten w Polsce

Post autor: akaagnes »

Gitarzystka Michaela Jacksona w Polsce
(TVN, Daga/16 lutego 2009 13:53)

4 marca na zaproszenie TVN, producenta filmu "Kochaj i tańcz" przyjedzie do Polski legendarna gitarzystka Michaela Jacksona - Jennifer Batten.

Do muzyki Jennifer Batten będzie tańczył Mateusz Damięcki /fot. Fabryka Obrazu

Artystka została zaproszona do współpracy przy filmie, przez kompozytora Łukasza Targosza. Jej charakterystyczny styl muzyczny będzie można usłyszeć w pierwszym polskim filmie tanecznym, w nowej aranżacji światowego przeboju króla pop "Dirty Diana".

Sławę zyskała dzięki współpracy z Michaelem Jacksonem, który dokonując wyboru spośród 100 gitarzystów, zaprosił ją na swoje półroczne tournee. Jennifer Batten dołączyła do takich tras koncertowych Jacksona jak: "Dangerous Tour", "Hisstory Tour" i "Bad Tour". Występowała m. in. w Indiach i Afryce, ale też podczas zawodów Superbowl, które zgromadziły przed telewizorami 4.5-miliardową publiczność.

Swój debiutancki album, "Above, Below And Beyond", nagrała po zakończeniu trasy koncertowej z Jacko, w 1989 roku. Współpracowała ze słynnym producentem, dawnym gitarzystą Steviego Wondera, Michaelem Sembello. Jej kolejny krążek - "Jennifer Batten’s Tribal Rage", wydany w 1998 roku, inspirowany był muzyką z różnych stron świata. Obecnie artystka pracuje nad swoim trzecim solowym albumem. Warto dodać, że Jennifer współpracowała między innymi z Jeffem Beckiem, Cindy Cruz i The Imigrants. Można zobaczyć ją też w wideoklipach m.in. z Natalie Cole i Sarah Hickman.

:)
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Nieźle nieźle...
Ona ma niezła fryzurke ;] Jest nie do przebicia.
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Awatar użytkownika
Aisha

Post autor: Aisha »

Poczytałam sobie np. tutaj:
http://www.plejada.pl/2,15938,,,1,przeb ... tykul.html

Słyszałam o tym filmie, ale nie spodziewałam się że wykorzystają tam piosenkę Michaela. Swoją drogą ciekawa jestem jej nowej interpretacji.
Premiera filmu 6 marca, czy film wart oglądnięcia, to się okaże.

Obrazek
Wraz z premierą obrazu, na rynku pojawi się również składanka z muzyką do filmu. Będzie to wydawnictwo dwupłytowe. Na pierwszej płycie znajdą się przede wszystkim kompozycje Łukasza Targosza, w tym także piosenka promującą film „Pray 4 Love” w wykonaniu zespołu Afromental.

Druga płyta to zestaw piosenek, tzw. inspirowanych filmem.

Na składance m.in.
1. Afromental - Fight for Your Life
2. Anna Karwan - Lady Of Your Life
3. Katarzyna Tarkowska, Szakuł Szograt - APOLLO 13 Lunar Mission
4. Afromental - Love Is The Right Weapon
5. Anna Karwan - Tell me more
6. Magda Mitoń, Wojciech Łozowski - Yahiii, Yahaiieee
7. Wojciech „Wozoo“ Łozowski, Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andy „Stewlocks“ Ninvalle
„Mambo No.4“
8. Grzegorz Sieradzki - El Tango del Dosiente
9. Tomasz Korpanty - Cross for Love
10. Wojciech „Wozoo“ Łozowski i Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andie „Stewlocks“ Ninvalle - Hit the Dance Floor
11. Andy „Stewlocks“ Ninvalle - Bollywood Salsa
12. Wojciech „Wozzo“ Łozowski i Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andy „Stewlocks“ Ninvalle - Pray 4 Love
muz : Łukasz Targosz
13. Grzegorz Sieradzki - Man From Your Dream – Carlos Santa Claus
14. Grzegorz Sieradzki - El baile del angel
15. Grzegorz Wilk - You’ll Never Be Alone
16. Dorota Broniarz, Ewelina Kordy, Anna Karwan - Jiggle With It
17. Magda Mitoń - Lover
18. Anna Karwan - There’s Nothing In The World To Stop Me
19. Magda Mitoń - Happy Days
20. Timbaland feat. One Republic – Apologize
21. Piotr Cugowski – Dirty Diana
22. Bob Sinclair – Rock This Party
23. A Fine Frenzy – Almost Lover
24. Boney M. – Daddy Cool
25. Andrzej Lampert – Uptown Girl

źródło: emi music poland
Ostatnio zmieniony pn, 16 lut 2009, 20:47 przez Aisha, łącznie zmieniany 1 raz.
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Obrazek
Dżeki

Post autor: Dżeki »

Na początku, gdy widziałam tylko tytuł tej wiadomości na Onecie, pomyślałam, że może to kolejny gość w nowych odcinkach Rozmów w Toku i będzie mowa o naszym idolu. glupija
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

O! Właśnie o tym czytałam na necie:D Fajnie,że wybrali Dirty Dianę.Po filmie nie spodziewam się wiele.Rozdmuchują tą premierę jakby to niewiadomo co miało być ,a wyjdzie pewnie jak zwykle...Plastelinowa Miko i drewniany Damięcki ykkhm...Pożyjemy zobaczymy.
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Ciekaw jestem co z tego wyjdzie :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Aisha pisze:21. Piotr Cugowski – Dirty Diana
żeby Piter nie sp!eprzył tej piosenki :-/
Awatar użytkownika
Karottka

Post autor: Karottka »

No nieźle... To ja czekam :D Acz zgadzam się, że Piotr może zniszczyć urok piosenki... Nie wiem, jak, ale polscy artyści - niektórzy - tak mają moim skromnym zdaniem :P
Co do fryzurki - rzeczywiście super xd Też takie chciałam kiedyś i (przyznam się :D) ciągle chciałabym taką małą burzę, ale boję się, że przerażę moją szkołę (dla nich nasza muzyka i styl są dziwne)... Ale na scenie chętnie xd
Obrazek
Awatar użytkownika
szpadelek

Post autor: szpadelek »

akaagnes pisze:
Aisha pisze:21. Piotr Cugowski – Dirty Diana
żeby Piter nie sp!eprzył tej piosenki :-/
Przygotujmy się na wszystko,bo jakoś nie wierze,że ten gościu udzwignie ten ciężar,obym się mylił...
Mandey

Post autor: Mandey »

szpadelek pisze:Przygotujmy się na wszystko,bo jakoś nie wierze,że ten gościu udzwignie ten ciężar,obym się mylił...
Jeżeli oczekujesz po nim że dorówna Jacksonowi to zapewne nie sprosta twoim oczekiwaniom. Nie chodzi o to by być tak dobrym jak oryginał, ważne by dać tej piosence coś od siebie. Ostatnio z bratem nagrali covery zespołu Queen i uważam że wyszło im to wybornie. Może muzycznie nie brzmieli tak dobrze ale wokalnie Piotr wypadł świetnie.
Nie panikujcie, bo Dirty Diana to nie hymn narodowy by go znieważyć. To tylko piosenka i w dodatku słaba jak na Jacksona. Miewał dziesiątki lepszych.

:diabel:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
akaagnes

pamiętam jak jakieś 2 lata temu na sylwestra w tvp wykonał the final countdown europe i wtedy - muszę przyznać - wyszło mu nawet lepiej niż w starym wykonaniu. byłam pod wrażeniem. ma jednak charakterystyczny głos (trochę pieje, ale czasem korzystnie).

Mandey pisze:Ostatnio z bratem nagrali covery zespołu Queen i uważam że wyszło im to wybornie. Może muzycznie nie brzmieli tak dobrze ale wokalnie Piotr wypadł świetnie.
Ja zawsze z dystansem podchodzę do wariacji na temat, zwłaszcza przewrazliwiona jestem na punkcie Queen, ale fakt - poszło im całkiem nieźle. Nikt nie równa się już do mistrza Fredka,ale zaryzykuję stwierdzenie, że momentami bywa lepszy niż Paul Rogers.

Więc z niecierpliwością oczekuje efektów pracy nad Dirty Diana. :)
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Mandey pisze: Nie panikujcie, bo Dirty Diana to nie hymn narodowy by go znieważyć. To tylko piosenka i w dodatku słaba jak na Jacksona.
:diabel:
Mandey masz świadomość jak bardzo narażasz się żeńskiej części tego forum, prawda... :diabel: ?

Piotrek Cugowski jest dobrym wokalistą i nie skreślałabym tego od razu. Możliwe, że będzie to całkiem udany cover.
Podzielam zdanie poprzedników - biorąc się za przeróbki Queen Bracia dodali im nieco "rockowej duszy" i wyszli z tego obronną ręką!

Bardzo się cieszę, że ktoś przypomni ludzkości o Jacksonie - od muzycznej strony :-)
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Jako

Post autor: Jako »

http://video.google.com/videosearch?q=d ... l=pl&emb=0#
Tu jest tylko niewileki kawałek tej nowej aranżacji...ale...
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Lika pisze:Mandey masz świadomość jak bardzo narażasz się żeńskiej części tego forum, prawda... :diabel: ?
Ależ Lika ja wiem o co w tym wszystkim chodzi.
To nie muzyka się podoba...
To o tę zadartą koszulkę i gołą "klatę" MJ w clipie chodzi...
O nic więcej. ;-)

Wysuwam takie wnioski dlatego że choć moja żona MJ tak mniej troszkę lubi, jak leci ten klip to... ekhm, ekhm, widzę tę opuszczoną żuchwę i błysk w oczkach w tym momencie. No! Eh te kobiety.

Wyprze się któraś? ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

ja tam lubię i "klatę" i piosenkę. to jedna z moich ulubionych ;-)
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
ODPOWIEDZ