Jennifer Batten w Polsce
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Jennifer Batten w Polsce
Gitarzystka Michaela Jacksona w Polsce
(TVN, Daga/16 lutego 2009 13:53)
4 marca na zaproszenie TVN, producenta filmu "Kochaj i tańcz" przyjedzie do Polski legendarna gitarzystka Michaela Jacksona - Jennifer Batten.
Do muzyki Jennifer Batten będzie tańczył Mateusz Damięcki /fot. Fabryka Obrazu
Artystka została zaproszona do współpracy przy filmie, przez kompozytora Łukasza Targosza. Jej charakterystyczny styl muzyczny będzie można usłyszeć w pierwszym polskim filmie tanecznym, w nowej aranżacji światowego przeboju króla pop "Dirty Diana".
Sławę zyskała dzięki współpracy z Michaelem Jacksonem, który dokonując wyboru spośród 100 gitarzystów, zaprosił ją na swoje półroczne tournee. Jennifer Batten dołączyła do takich tras koncertowych Jacksona jak: "Dangerous Tour", "Hisstory Tour" i "Bad Tour". Występowała m. in. w Indiach i Afryce, ale też podczas zawodów Superbowl, które zgromadziły przed telewizorami 4.5-miliardową publiczność.
Swój debiutancki album, "Above, Below And Beyond", nagrała po zakończeniu trasy koncertowej z Jacko, w 1989 roku. Współpracowała ze słynnym producentem, dawnym gitarzystą Steviego Wondera, Michaelem Sembello. Jej kolejny krążek - "Jennifer Batten’s Tribal Rage", wydany w 1998 roku, inspirowany był muzyką z różnych stron świata. Obecnie artystka pracuje nad swoim trzecim solowym albumem. Warto dodać, że Jennifer współpracowała między innymi z Jeffem Beckiem, Cindy Cruz i The Imigrants. Można zobaczyć ją też w wideoklipach m.in. z Natalie Cole i Sarah Hickman.
:)
(TVN, Daga/16 lutego 2009 13:53)
4 marca na zaproszenie TVN, producenta filmu "Kochaj i tańcz" przyjedzie do Polski legendarna gitarzystka Michaela Jacksona - Jennifer Batten.
Do muzyki Jennifer Batten będzie tańczył Mateusz Damięcki /fot. Fabryka Obrazu
Artystka została zaproszona do współpracy przy filmie, przez kompozytora Łukasza Targosza. Jej charakterystyczny styl muzyczny będzie można usłyszeć w pierwszym polskim filmie tanecznym, w nowej aranżacji światowego przeboju króla pop "Dirty Diana".
Sławę zyskała dzięki współpracy z Michaelem Jacksonem, który dokonując wyboru spośród 100 gitarzystów, zaprosił ją na swoje półroczne tournee. Jennifer Batten dołączyła do takich tras koncertowych Jacksona jak: "Dangerous Tour", "Hisstory Tour" i "Bad Tour". Występowała m. in. w Indiach i Afryce, ale też podczas zawodów Superbowl, które zgromadziły przed telewizorami 4.5-miliardową publiczność.
Swój debiutancki album, "Above, Below And Beyond", nagrała po zakończeniu trasy koncertowej z Jacko, w 1989 roku. Współpracowała ze słynnym producentem, dawnym gitarzystą Steviego Wondera, Michaelem Sembello. Jej kolejny krążek - "Jennifer Batten’s Tribal Rage", wydany w 1998 roku, inspirowany był muzyką z różnych stron świata. Obecnie artystka pracuje nad swoim trzecim solowym albumem. Warto dodać, że Jennifer współpracowała między innymi z Jeffem Beckiem, Cindy Cruz i The Imigrants. Można zobaczyć ją też w wideoklipach m.in. z Natalie Cole i Sarah Hickman.
:)
-
Poczytałam sobie np. tutaj:
http://www.plejada.pl/2,15938,,,1,przeb ... tykul.html
Słyszałam o tym filmie, ale nie spodziewałam się że wykorzystają tam piosenkę Michaela. Swoją drogą ciekawa jestem jej nowej interpretacji.
Premiera filmu 6 marca, czy film wart oglądnięcia, to się okaże.
Wraz z premierą obrazu, na rynku pojawi się również składanka z muzyką do filmu. Będzie to wydawnictwo dwupłytowe. Na pierwszej płycie znajdą się przede wszystkim kompozycje Łukasza Targosza, w tym także piosenka promującą film „Pray 4 Love” w wykonaniu zespołu Afromental.
Druga płyta to zestaw piosenek, tzw. inspirowanych filmem.
Na składance m.in.
1. Afromental - Fight for Your Life
2. Anna Karwan - Lady Of Your Life
3. Katarzyna Tarkowska, Szakuł Szograt - APOLLO 13 Lunar Mission
4. Afromental - Love Is The Right Weapon
5. Anna Karwan - Tell me more
6. Magda Mitoń, Wojciech Łozowski - Yahiii, Yahaiieee
7. Wojciech „Wozoo“ Łozowski, Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andy „Stewlocks“ Ninvalle
„Mambo No.4“
8. Grzegorz Sieradzki - El Tango del Dosiente
9. Tomasz Korpanty - Cross for Love
10. Wojciech „Wozoo“ Łozowski i Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andie „Stewlocks“ Ninvalle - Hit the Dance Floor
11. Andy „Stewlocks“ Ninvalle - Bollywood Salsa
12. Wojciech „Wozzo“ Łozowski i Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andy „Stewlocks“ Ninvalle - Pray 4 Love
muz : Łukasz Targosz
13. Grzegorz Sieradzki - Man From Your Dream – Carlos Santa Claus
14. Grzegorz Sieradzki - El baile del angel
15. Grzegorz Wilk - You’ll Never Be Alone
16. Dorota Broniarz, Ewelina Kordy, Anna Karwan - Jiggle With It
17. Magda Mitoń - Lover
18. Anna Karwan - There’s Nothing In The World To Stop Me
19. Magda Mitoń - Happy Days
20. Timbaland feat. One Republic – Apologize
21. Piotr Cugowski – Dirty Diana
22. Bob Sinclair – Rock This Party
23. A Fine Frenzy – Almost Lover
24. Boney M. – Daddy Cool
25. Andrzej Lampert – Uptown Girl
źródło: emi music poland
http://www.plejada.pl/2,15938,,,1,przeb ... tykul.html
Słyszałam o tym filmie, ale nie spodziewałam się że wykorzystają tam piosenkę Michaela. Swoją drogą ciekawa jestem jej nowej interpretacji.
Premiera filmu 6 marca, czy film wart oglądnięcia, to się okaże.
Wraz z premierą obrazu, na rynku pojawi się również składanka z muzyką do filmu. Będzie to wydawnictwo dwupłytowe. Na pierwszej płycie znajdą się przede wszystkim kompozycje Łukasza Targosza, w tym także piosenka promującą film „Pray 4 Love” w wykonaniu zespołu Afromental.
Druga płyta to zestaw piosenek, tzw. inspirowanych filmem.
Na składance m.in.
1. Afromental - Fight for Your Life
2. Anna Karwan - Lady Of Your Life
3. Katarzyna Tarkowska, Szakuł Szograt - APOLLO 13 Lunar Mission
4. Afromental - Love Is The Right Weapon
5. Anna Karwan - Tell me more
6. Magda Mitoń, Wojciech Łozowski - Yahiii, Yahaiieee
7. Wojciech „Wozoo“ Łozowski, Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andy „Stewlocks“ Ninvalle
„Mambo No.4“
8. Grzegorz Sieradzki - El Tango del Dosiente
9. Tomasz Korpanty - Cross for Love
10. Wojciech „Wozoo“ Łozowski i Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andie „Stewlocks“ Ninvalle - Hit the Dance Floor
11. Andy „Stewlocks“ Ninvalle - Bollywood Salsa
12. Wojciech „Wozzo“ Łozowski i Tomasz „Tomson“ Lach – AFROMENTAL, Andy „Stewlocks“ Ninvalle - Pray 4 Love
muz : Łukasz Targosz
13. Grzegorz Sieradzki - Man From Your Dream – Carlos Santa Claus
14. Grzegorz Sieradzki - El baile del angel
15. Grzegorz Wilk - You’ll Never Be Alone
16. Dorota Broniarz, Ewelina Kordy, Anna Karwan - Jiggle With It
17. Magda Mitoń - Lover
18. Anna Karwan - There’s Nothing In The World To Stop Me
19. Magda Mitoń - Happy Days
20. Timbaland feat. One Republic – Apologize
21. Piotr Cugowski – Dirty Diana
22. Bob Sinclair – Rock This Party
23. A Fine Frenzy – Almost Lover
24. Boney M. – Daddy Cool
25. Andrzej Lampert – Uptown Girl
źródło: emi music poland
Ostatnio zmieniony pn, 16 lut 2009, 20:47 przez Aisha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Streetwalker
No nieźle... To ja czekam :D Acz zgadzam się, że Piotr może zniszczyć urok piosenki... Nie wiem, jak, ale polscy artyści - niektórzy - tak mają moim skromnym zdaniem :P
Co do fryzurki - rzeczywiście super xd Też takie chciałam kiedyś i (przyznam się :D) ciągle chciałabym taką małą burzę, ale boję się, że przerażę moją szkołę (dla nich nasza muzyka i styl są dziwne)... Ale na scenie chętnie xd
Co do fryzurki - rzeczywiście super xd Też takie chciałam kiedyś i (przyznam się :D) ciągle chciałabym taką małą burzę, ale boję się, że przerażę moją szkołę (dla nich nasza muzyka i styl są dziwne)... Ale na scenie chętnie xd
Jeżeli oczekujesz po nim że dorówna Jacksonowi to zapewne nie sprosta twoim oczekiwaniom. Nie chodzi o to by być tak dobrym jak oryginał, ważne by dać tej piosence coś od siebie. Ostatnio z bratem nagrali covery zespołu Queen i uważam że wyszło im to wybornie. Może muzycznie nie brzmieli tak dobrze ale wokalnie Piotr wypadł świetnie.szpadelek pisze:Przygotujmy się na wszystko,bo jakoś nie wierze,że ten gościu udzwignie ten ciężar,obym się mylił...
Nie panikujcie, bo Dirty Diana to nie hymn narodowy by go znieważyć. To tylko piosenka i w dodatku słaba jak na Jacksona. Miewał dziesiątki lepszych.
pamiętam jak jakieś 2 lata temu na sylwestra w tvp wykonał the final countdown europe i wtedy - muszę przyznać - wyszło mu nawet lepiej niż w starym wykonaniu. byłam pod wrażeniem. ma jednak charakterystyczny głos (trochę pieje, ale czasem korzystnie).
Więc z niecierpliwością oczekuje efektów pracy nad Dirty Diana. :)
Ja zawsze z dystansem podchodzę do wariacji na temat, zwłaszcza przewrazliwiona jestem na punkcie Queen, ale fakt - poszło im całkiem nieźle. Nikt nie równa się już do mistrza Fredka,ale zaryzykuję stwierdzenie, że momentami bywa lepszy niż Paul Rogers.Mandey pisze:Ostatnio z bratem nagrali covery zespołu Queen i uważam że wyszło im to wybornie. Może muzycznie nie brzmieli tak dobrze ale wokalnie Piotr wypadł świetnie.
Więc z niecierpliwością oczekuje efektów pracy nad Dirty Diana. :)
Mandey masz świadomość jak bardzo narażasz się żeńskiej części tego forum, prawda... ?Mandey pisze: Nie panikujcie, bo Dirty Diana to nie hymn narodowy by go znieważyć. To tylko piosenka i w dodatku słaba jak na Jacksona.
Piotrek Cugowski jest dobrym wokalistą i nie skreślałabym tego od razu. Możliwe, że będzie to całkiem udany cover.
Podzielam zdanie poprzedników - biorąc się za przeróbki Queen Bracia dodali im nieco "rockowej duszy" i wyszli z tego obronną ręką!
Bardzo się cieszę, że ktoś przypomni ludzkości o Jacksonie - od muzycznej strony
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
http://video.google.com/videosearch?q=d ... l=pl&emb=0#
Tu jest tylko niewileki kawałek tej nowej aranżacji...ale...
Tu jest tylko niewileki kawałek tej nowej aranżacji...ale...
Ależ Lika ja wiem o co w tym wszystkim chodzi.Lika pisze:Mandey masz świadomość jak bardzo narażasz się żeńskiej części tego forum, prawda... ?
To nie muzyka się podoba...
To o tę zadartą koszulkę i gołą "klatę" MJ w clipie chodzi...
O nic więcej.
Wysuwam takie wnioski dlatego że choć moja żona MJ tak mniej troszkę lubi, jak leci ten klip to... ekhm, ekhm, widzę tę opuszczoną żuchwę i błysk w oczkach w tym momencie. No! Eh te kobiety.
Wyprze się któraś?
- invincible_girl ;)