"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)
Pytania, problemy, porady związane z kupnem i płatnością za bilety. I TYLKO to w tym temacie!
mav.
a wiecie cos na temat płatnosci, system PayPal?
mav.
a wiecie cos na temat płatnosci, system PayPal?
"This is the final curtain call"
Podejrzewam system presale bedzie dzialac na zwykle karty kredytowe a metody platnosci beda zroznicowane. (Cos ala zakup biletu lotniczego albo rezerwacji hotelowej). Jesli beda juz oficjalne dane co do tego - wrzuccie prosze. Trzeba sie przygotowac odpowiednio na srode. Dzis dotarlo do mnie, ze na presale pewnie beda zaproszeni wszyscy zarejestrowani i kto pierwszy kupi bilety ten lepszy. Przeciez nie wyselekcjonuja dokladnie liczby osob do presale odpowiadajacej puli biletow na to przeznaczonych, bo to by bylo raczej bez sensu. Ale zobaczymy. Jak kupowaliscie bilety na Madonne na presale?
Trzeba się zarejestrować na michaeljacksonlive.com , otrzyma się maila zwrotnego z informacją, że jeśli się będzie miało szczęście to się otrzyma kod uprawniający do przedsprzedaży. Przedsprzedaż się zaczyna prawdopodobnie w środę. Jeśli się nie otrzyma kodu, to sprzedaż normalna zaczyna się w piątek o 8 rano polskiego czasu. Wtedy wchodzi się na mjlive.com i podąża za instrukcjami.
Jeśli ktoś ma kartę sim O2, to musi się zarejestować tu: http://www.o2blueroom.co.uk/Portal/Pages/Default.aspx i dostanie w którymś momencie jakąś wiadomość na telefon, która umożliwi wzięcie udział w przedsprzedaży dla klientów O2, która zacznie się o 8 rano czasu polskiego w środę.
Jeśli ktoś ma kartę sim O2, to musi się zarejestować tu: http://www.o2blueroom.co.uk/Portal/Pages/Default.aspx i dostanie w którymś momencie jakąś wiadomość na telefon, która umożliwi wzięcie udział w przedsprzedaży dla klientów O2, która zacznie się o 8 rano czasu polskiego w środę.
Presale na Madonnę mieli jedynie dostęp fani, którzy wykupili przynajmniej rok wcześniej abonament na jej oficjalnej stronie. Bardzo uczciwa zasada, honorująca fanów.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
-
próbuję zrozumieć, co to oznacza że nie można płacić PayPal, ale mi nie wychodzi Jedno pytanie - czyli po przekierowaniu na stronę ticketmaster.com będzie czy nie będzie można zapłacić kartą bankową, f.e. mbank?Maverick pisze:strona mjlive.com będzię przekierowywać na stronę tickemaster.com , a tam, z tego co mi wiadomo, nie można płacić przez PayPal
Z góry dzięki za odpowiedź..
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Wg mnie zasada owszem - uczciwa, ale czy sprawiedliwa ? Przeciez fanem nie jest się tylko dlatego że ma się wykupiony abonament na oficjalnej stronie ..kaem pisze:Bardzo uczciwa zasada, honorująca fanów.
Co do biletów na O2 ..
Więc, załóżmy, że zrobiłam już wszystko zgodnie z instrukcjami, i co dalej ? Będzie to tylko rezerwacja biletów czy od razu trzeba za nie zapłacić ? W jaki sposób przesłać funty z polskiego konta (ze złotówkami;p) ? Jestem zupełnie zielona w tej kwestii.Maverick pisze:otrzyma się maila zwrotnego z informacją, że jeśli się będzie miało szczęście to się otrzyma kod uprawniający do przedsprzedaży. Przedsprzedaż się zaczyna prawdopodobnie w środę.
- brzoskwinka
słuchajcie jak to jest w końcu z tym biletami po zarejestrowaniu się na stronie dostałam 3 maile zwrotne z taką samą treścią że mam czekać na swój PIN....
mam nadzieje że będzie można płacić kartą.
A jak to jest z tymi biletami w miejscach dla Vipów, gdzieś czytałam że będą takowe, oświećcie mnie prosze bo już sama nie wiem w co wierzyć
mam nadzieje że będzie można płacić kartą.
A jak to jest z tymi biletami w miejscach dla Vipów, gdzieś czytałam że będą takowe, oświećcie mnie prosze bo już sama nie wiem w co wierzyć
Nie wiem jaka będzie forma płatności, zależy gdzie będzie przekierowanie z mjlive . Jeśli będzie przekierowanie na ticket master to tam jest płatność kartami i wszystko się samo przelicza. Nie wiadomo ile będzie dni na zapłacenie, wszystko się okaże pewnie na dniach.moonglow pisze: Więc, załóżmy, że zrobiłam już wszystko zgodnie z instrukcjami, i co dalej ? Będzie to tylko rezerwacja biletów czy od razu trzeba za nie zapłacić ? W jaki sposób przesłać funty z polskiego konta (ze złotówkami;p) ? Jestem zupełnie zielona w tej kwestii.
EDIT:
Karty akceptowane na ticketmaster: MASTERCARD, SOLO, VISA i AMERICAN EXPRESS.