"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
olka_MJ

"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)

Post autor: olka_MJ »

Pytania, problemy, porady związane z kupnem i płatnością za bilety. I TYLKO to w tym temacie!
mav.

a wiecie cos na temat płatnosci, system PayPal?
"This is the final curtain call"
thewiz

Post autor: thewiz »

Podejrzewam system presale bedzie dzialac na zwykle karty kredytowe a metody platnosci beda zroznicowane. (Cos ala zakup biletu lotniczego albo rezerwacji hotelowej). Jesli beda juz oficjalne dane co do tego - wrzuccie prosze. Trzeba sie przygotowac odpowiednio na srode. Dzis dotarlo do mnie, ze na presale pewnie beda zaproszeni wszyscy zarejestrowani i kto pierwszy kupi bilety ten lepszy. Przeciez nie wyselekcjonuja dokladnie liczby osob do presale odpowiadajacej puli biletow na to przeznaczonych, bo to by bylo raczej bez sensu. Ale zobaczymy. Jak kupowaliscie bilety na Madonne na presale?
Maverick

Post autor: Maverick »

Więkoszść fanów spekuluje, że strona mjlive.com będzię przekierowywać na stronę tickemaster.com , a tam, z tego co mi wiadomo, nie można płacić przez PayPal.
Maverick

Trzeba się zarejestrować na michaeljacksonlive.com , otrzyma się maila zwrotnego z informacją, że jeśli się będzie miało szczęście to się otrzyma kod uprawniający do przedsprzedaży. Przedsprzedaż się zaczyna prawdopodobnie w środę. Jeśli się nie otrzyma kodu, to sprzedaż normalna zaczyna się w piątek o 8 rano polskiego czasu. Wtedy wchodzi się na mjlive.com i podąża za instrukcjami.
Jeśli ktoś ma kartę sim O2, to musi się zarejestować tu: http://www.o2blueroom.co.uk/Portal/Pages/Default.aspx i dostanie w którymś momencie jakąś wiadomość na telefon, która umożliwi wzięcie udział w przedsprzedaży dla klientów O2, która zacznie się o 8 rano czasu polskiego w środę.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Maverick pisze:Jeśli ktoś ma kartę sim O2,
Mav, ja np. mam kartę sim O2 (kiedyś parę miesięcy pracowałam w L.), ale tutaj nie mam sieci. Na telefonie wyświetla mi się cały czas "searching for network". Myślę, że tylko na terenie GB ona działa. :/niestety , i trzeba czekać na emaila tylko. :(
Maverick

W Polsce też działa. Może Ci się zdezaktywowała. Może nie masz automatycznego roamingu. Może możesz go jakoś jeszcze włączyć. W każdym razie na stronie możesz się zalogować, najwyżej nie zadziała.
Maverick

Powtarzam, temat tylko o kwestiach technicznych, pytanie-odpowiedź, ewentualnie jakieś uwagi, porady. Wszystko inne ląduje natychmiast w koszu! Zachowajmy tu przejrzystość.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Presale na Madonnę mieli jedynie dostęp fani, którzy wykupili przynajmniej rok wcześniej abonament na jej oficjalnej stronie. Bardzo uczciwa zasada, honorująca fanów.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Maverick pisze:strona mjlive.com będzię przekierowywać na stronę tickemaster.com , a tam, z tego co mi wiadomo, nie można płacić przez PayPal
próbuję zrozumieć, co to oznacza że nie można płacić PayPal, ale mi nie wychodzi ;-) Jedno pytanie - czyli po przekierowaniu na stronę ticketmaster.com będzie czy nie będzie można zapłacić kartą bankową, f.e. mbank?
Z góry dzięki za odpowiedź..
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Maverick

Nie wiadomo czy będzie przekierowanie na ticketmaster. A tam chyba można płacić i kartami kredytowymi, i debetowymi. Niech się wypowie ktoś, kto tam kupował.
Awatar użytkownika
moonglow

Post autor: moonglow »

kaem pisze:Bardzo uczciwa zasada, honorująca fanów.
Wg mnie zasada owszem - uczciwa, ale czy sprawiedliwa ? Przeciez fanem nie jest się tylko dlatego że ma się wykupiony abonament na oficjalnej stronie ..

Co do biletów na O2 ..
Maverick pisze:otrzyma się maila zwrotnego z informacją, że jeśli się będzie miało szczęście to się otrzyma kod uprawniający do przedsprzedaży. Przedsprzedaż się zaczyna prawdopodobnie w środę.
Więc, załóżmy, że zrobiłam już wszystko zgodnie z instrukcjami, i co dalej ? Będzie to tylko rezerwacja biletów czy od razu trzeba za nie zapłacić ? W jaki sposób przesłać funty z polskiego konta (ze złotówkami;p) ? Jestem zupełnie zielona w tej kwestii.
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

moonglow pisze:W jaki sposób przesłać funty z polskiego konta (ze złotówkami;p) ?
większość banków automatycznie przelicza złotówki na inną walutę w przypadku zakupu czegoś w innej walucie. tak jest np. w ING, PKO BP, czy Alior Bank.
-tyle co wiem na ten temat.:)
Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

słuchajcie jak to jest w końcu z tym biletami po zarejestrowaniu się na stronie dostałam 3 maile zwrotne z taką samą treścią że mam czekać na swój PIN....
mam nadzieje że będzie można płacić kartą.
A jak to jest z tymi biletami w miejscach dla Vipów, gdzieś czytałam że będą takowe, oświećcie mnie prosze bo już sama nie wiem w co wierzyć
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Maverick

moonglow pisze: Więc, załóżmy, że zrobiłam już wszystko zgodnie z instrukcjami, i co dalej ? Będzie to tylko rezerwacja biletów czy od razu trzeba za nie zapłacić ? W jaki sposób przesłać funty z polskiego konta (ze złotówkami;p) ? Jestem zupełnie zielona w tej kwestii.
Nie wiem jaka będzie forma płatności, zależy gdzie będzie przekierowanie z mjlive . Jeśli będzie przekierowanie na ticket master to tam jest płatność kartami i wszystko się samo przelicza. Nie wiadomo ile będzie dni na zapłacenie, wszystko się okaże pewnie na dniach.

EDIT:

Karty akceptowane na ticketmaster: MASTERCARD, SOLO, VISA i AMERICAN EXPRESS.
Maverick

Takiego wszyscy dostają po jakimś czasie (czasem na drugi dzień):

Obrazek

Kilka osób nie dostało wcale, trzeba próbowac.
ODPOWIEDZ