hmm... wiem, że jakość słaba, ale czego można się spodziewać po telefonicznym aparacie 3.2 mpix?
Powiedzcie mi co ja źle zrobiłam? Wiem, że włosy skopane, ale coś mi nie gra....
Podpowiecie?
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Przede wszystkim.. co za cienie! Masz talent.
Dopracujesz jeszcze tylko trochę proporcje i "wszystko Ci będzie grać". :]
Jeśli pytasz, podpowiadam co na moje oko tam nie wyszło..
twarz zbyt smukła, wydłużona. po drugiej stronie powinien chyba być jeszcze zarys lewego policzka.
za małe oczy. i jak już zauważyłaś, włosy. ich linia powinna biec trochę niżej.
Ubranie, ręka z mikrofonem, usta, nosek. Uchwyciłaś świetnie.
Powinnaś być z siebie zadowolona.
onlyKATE dziękuję dziękuję i jeszcze raz dziękuję w rzeczywistości jest lepszy, bo tutaj uchwycony trochę pod kątem i wszystko się poprzesuwało, ale teraz przynajmniej wiem, co następnym razem wsadzić szczególnie pod lupę
last.fm
insomniaof pisze:teraz przynajmniej wiem, co następnym razem wsadzić szczególnie pod lupę
Nie traktuj tego jako opinii eksperta, bo poza domowym rzemiosłem raz na rok ekspertem nie jestem. ;)
Po prostu czasem jak patrzy się w tę kartkę którąś godzinę z rzędu nie wiadomo już co pasuje a co nie.
Przedstawiłam Ci co może zauważyć przypadkowy odbiorca, tak na świeżo.
Wstawiaj swoje prace śmiało, chętnie będę doglądać.
mimo wszystko dziękuję za opinię onlyKATE w końcu ludzie tacy jak ty będą to właśnie oglądać postaram się jeszcze coś wstawić jak nabazgrole jakiegoś krzywego Michaela
last.fm
Szacun. Na prawdę. Zastanawiałas się kiedyś aby kształcić się w kierunku artystycznym, jeśli już tego nie robisz?
Po prostu wymiękłam.
Masz naprawdę dobrą technikę, podoba mi się.
Co źle?
◘włosy, jak zostało już napisane
◘i ogólnie to proporcje twarzy.
◘może to wina aparatu, ale nie widze tutaj czystej bieli...
Graty za takie dzieło.
Karottka na początku też tak myślałam, ale jakbyś go zobaczyla w realu to byś zmieniła zdanie. Skromnie ujmując moja nauczycielka plastyki zaniemówiła Szucia jak na razie męcze się w gimnazjum, ale chyba zlożę papiery do liceum plastycznego w poznaniu. Dziękuję za wytknięcie błędów
last.fm
Moim zdaniem powinnas. na 100%.
Fakt, trzeba zdać egzaminy, historie sztuki..ale to inna sprawa. wazne żebyś robiła to co lubisz.
z tego co pamiętam, to jeden z tamtejszych nauczycieli wyglądał jak Snape z HP xD ale to inna sprawa.
Jak narysujesz coś jeszcze, to wkładaj jak najszybciej !
onlyKATE pisze:twarz zbyt smukła, wydłużona. po drugiej stronie powinien chyba być jeszcze zarys lewego policzka.
za małe oczy. i jak już zauważyłaś, włosy. ich linia powinna biec trochę niżej.
zgodzę sie z tym,że twarz za bardzo smukła i wydłużona,brak lewego policzka, "chińskie" oczka, włosów za dużo...to tyle ode mnie :) świetna robota, kilka poprawek i bedzie gites
Zbyt wysunięty podbródek ... nasal tip (ta końcówka nosa jakoś się po polsku nazywa, ale niestety nie pamiętam jak) zbyt wysunięty do przodu i zbyt zadarty do góry ... Czoło za bardzo cofnięte, w stosunku do oczu ... No i oczywiście za wysokie jak na MJ'a :) I oczodoły (nie mylić z gałkami ocznymi!;) ) bym jednak trochę zmniejszył ... No ogólnie rzecz biorąc - połowa elementów twarzy jest w odpowiednich rozmiarach ... A druga połowa jest nieproporcjonalnie rozciągnięta/wydłużona/powiększona ;)
Jak to poprawisz to wszystko będzie cacy :) No i światłocień elegancki wyszedł, a to już całkiem sporo ;)