Rodzina Michael'a oficjalnie ws. pogrzebu [koment.]

Prince, Paris, Blanket, Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, LaToya, Marlon, Randy, Janet, 3T, Joseph, Katherine i pozostali członkowie rodziny Jackson - wiadomości i rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
editt

Rodzina Michael'a oficjalnie ws. pogrzebu [koment.]

Post autor: editt »

Rodzina Michael'a oficjalnie zaczęła przygotowania do pogrzebu
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

Z jednej strony należy mu się pogrzeb publiczny, taki hołd od kochających fanów, ale z drugiej strony ten jeden jedyny raz może Michael pragnąłby żeby jego pożegnanie było kameralne bez tłumów paparazzi..nie wobrażam sobie w tym wszystkim jego dzieci:(
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Z tego co zrozumiałam, to chyba będzie pogrzeb prywatny dla rodziny, ale i dodatkowo dla publiki...
Poza tym jest mowa o tym, kto zaopiekuje się dziećmi Michael'a. Jego dzieci praktycznie nie znają biologicznej matki, a Jego rodzice są gotowi walczyć o opiekę nad nimi.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
brzoskwinka

Post autor: brzoskwinka »

i bardzo dobrze, to ważne żeby były z kimś kto je zna i kocha
I'll never let you part,You're always in my heart
Obrazek
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Eh... to wszystko jest takie przygnębiające.. i nadal nie moge w to uwierzyć, że to wszystko dzieje się tak szybko...

http://www.youtube.com/watch?v=oVND8bkFBAg&feature=fvw :(((
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

dyskutują ze soba i zastanawiają się cały czas, czy zrobic pogrzeb publiczny, czy prywatny...
I'm so proud to say- I love You.
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

Ja uważam, że pogrzeb powinien być prywatny.
Nie wiadomo do czego by na takim pogrzebie mogło dojść. Tyle emocji, które siedzą w fanach. Poza tym pogrzeb to uroczystość rodzinna, a fani i tak pożegnają Michaela w godny sposób.
Obrazek
Awatar użytkownika
mimi-yoshi

Post autor: mimi-yoshi »

Mnie też się wydaje, ze powinien być prywatny. MJ i jego rodzina zasłużyli sobie choć na tę chwilę prywatności...
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
Awatar użytkownika
nat88

Post autor: nat88 »

Z jednej strony jestem za prywatnym pogrzebem. W końcu jest to bardzo emocjonalne przeżycie dla jego rodziny i bliskich. Z drugiej jednak strony miliony fanów pragną go pożegnać, oddać mu hołd po raz ostatni. Cokolwiek zdecydują, musimy to zaakceptować.
Obrazek Obrazek Obrazek
RIP king of pop
Awatar użytkownika
alexis

Post autor: alexis »

Moim zdaniem powinno się to odbyć tylko w gronie najbliższych... Michael całe życie żył publicznie, więc choć ten jeden raz niech to się odbędzie prywatnie. BEz tłoku, ścisku i wrzawy...po prostu w spokoju... :surrender:
"I close my eyes...just to try and see You smile one more time...but it's been so long now all I do is cry...can't we find some love to take this away...'cause the pain gets stronger every day...";(
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

moim zdaniem prywatne będzie lepsze.
nie potrafie sobie wyobrazić jak tłum ludzi no dosłownie taka wielka kupa ludu + dziennikarze.
a dziennikarze będa się zachowywać jak ostatnie cholery.
a ludzie kto wie .. czy nie skoczą za MJem.

boję się pomyśleć jak publiczne będzie wyglądało.
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Co do pogrzebu prywatnego, to obawiam się, czy nie zadziałałby on na zasadzie "zakazanego owocu". Zapewne stawki za każde zdobyte zdjęcie czy wypowiedź byłyby astronomiczne, przez co także działania niektórych "dziennikarzy" mogłyby przejść wszelkie granice.
Pewien stopień upublicznienia, powiedzmy dla wyselekcjonowanej grupy dziennikarzy wydaje mi się bezpieczniejszy. Takie jest moje zdanie.
ZAQ
Awatar użytkownika
KarolinaMJJ

Post autor: KarolinaMJJ »

Ja też uważam, że pogrzeb powinien odbyć się w gronie rodzinnym, choć ten jeden raz bez fleszy aparatów... On zasługuje na to, żeby w takim momencie dać mu odejść w sopkoju bez histerycznych komentarzy dziennikerzy bez robienia zdjęć... w ciszy od tego wszystkiego...

Jego dzieci nie zasłużyły na taki los, bardzo im współczuje, straciły jedynego rodzica jakiego miały i znały... mam nadzieję, że jego rodzicom uda się wziąść je do siebie i wychowywać...

Przy publicznym pogrzebie mogłoby dojść do jeszcze większej liczby samobójstw, niektórzy sobie z tym nie poradzą patrząc jak Michael odchodzi na zawsze... ale pamiętajmy, że to dzięki nam żyć będzie wiecznie...

------------------------
m.
I'll never let you part
For you're always in my heart...
ODPOWIEDZ