Michael chciał być pochowany w posesji Neverland?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Bartek13

Michael chciał być pochowany w posesji Neverland?

Post by Bartek13 »

Michael Jackson wanted to be buried at Neverland, the fantasy home that almost destroyed him. He hoped the theme park would live on for ever as a shrine for fans.

http://www.mirror.co.uk/celebs/news/200 ... -21476865/
Image
kaem

Post by kaem »

Bartek13, na litość boską. Patrz na źródło. Myślisz że Mirror celebs.uk jest wiarygodny?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
freeman

Post by freeman »

Niby to racja kaem, ale należy też pamiętać że to tmz.com pierwszy podał info o śmierci MJ
Bartek13

Post by Bartek13 »

Billboard.com także podaje informacje, że MJ może zostać pochowany w Neverland

http://www.billboard.com/bbcom/news/mic ... 8547.story
Image
Marie

Post by Marie »

Według mnie byłoby wspaniale...
Spocząłby w swoim wymarzonym "świecie" w Nibylandii.
kaem

Post by kaem »

"May be". To, że tmz podało pierwsze nie oznacza, że nagle zapominamy, co to znaczy sprawdzona wiadomość. Niech na razie jest to w hydeparku.
Prasa bulwarowa ma spory dług wobec Michaela. To on napędzał im dochód, teraz po prostu wypada im być w porządku. Podobnie reaguje portal perez hilton. Nie wspomnę już o kacu moralnym, który mogą mieć jako drugi motyw ich obecnego stanowiska wobec MJ.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
anialim

Post by anialim »

tmz piszą, że w stosunku do Neverlandu planów nie ma żródło [wiem, to żadne źródło... ale od piątku i tak tam co chwila zaglądam...]
Swoją drogą chyba chciałabym, żeby właśnie tam został pochowany (Boże... :() Moim marzeniem było zawsze odwiedzić Neverland, MJa w Neverlandzie... :(
anne

Post by anne »

kaem wrote: Nie wspomnę już o kacu moralnym, który mogą mieć jako drugi motyw ich obecnego stanowiska wobec MJ.
Otóż to!
Wczoraj dość dokładnie przejrzałam portal TMZ pod kątem tego, co publikował o Michaelu przed Jego odejściem.
Po przeczytaniu tekstów z ostatnich kilku miesięcy łzy leciały mi ciurkiem- z bólu, wściekłości i bezsilności. Jak można tak zaszczuć człowieka??? Tak żenująco nieludzko i okrutnie... To poniżej wszelkiej przyzwoitości, by wyśmiewać i mieszać kogoś z błotem tak, jak oni mieszali Michaela.
Oby stało się zadość powiedzeniu, że wszystko złe, co się wyrządza innym ludziom wraca do tych, którzy tak bezmyślnie i bez powodu krzywdzą.
Non omnis moriar, Michael.
Ai

Post by Ai »

ja nie wiem co jest gorsze mieszanie go z błotem i mówienie co tak naprawdę o nim sądzą czy obłudne wspominanie jaki on był świetny cudowny i utalentowany
chyba wole szczerość niż gnanie za/z tłumem - bo przecież nie wypada teraz mówić o nim inaczej
Lies run sprints, but the truth runs marathons

MJ symbol mojego dzieciństwa - dziecko BAD
anne

Post by anne »

Był cudowny i utalentowany, tylko te obłudne portale nie zarobiłyby pieniędzy na chwaleniu go. One zarabiają na gnojeniu takich, jak On, dopóty ich nie zaszczują na śmierć.:(
Pierwsza okazja, gdy zarobią na prawdzie jest teraz, po Jego odejściu.

Okrutną cenę zapłacił Michael za przejście do historii. :(
Ai

Post by Ai »

anne wrote:Okrutną cenę zapłacił Michael za przejście do historii. :(
powiem ci anne że nie on pierwszy nie ostatni bo sława łączy się z brakiem prywatności... przecież podanie do sądu jednego czy dwóch brukowców nie zmieni paparazzi... niestety taki jest już brutalny świat masmediów możemy się przeciw temu burzyć ale biznes to biznes oni z tego trzepią kasę w końcu...

do tego napewno wśród "przyjaciół" Mike'a były hieny cmentarne i sprzedajne świnie co przychodziły do ufnego i infantylnego gwiazdora a później opowiadały za opłatą to co dziennikarskie ścierwa chciały usłyszeć...

eda5555

Post by eda5555 »

anne wrote:Był cudowny i utalentowany, tylko te obłudne portale nie zarobiłyby pieniędzy na chwaleniu go. One zarabiają na gnojeniu takich, jak On, dopóty ich nie zaszczują na śmierć.:(
Pierwsza okazja, gdy zarobią na prawdzie jest teraz, po Jego odejściu.

Okrutną cenę zapłacił Michael za przejście do historii. :(

Cała prawda.

Przed śmiercią bardziej popularne były wiadomości o różnych wymyślanych przez brukowce dziwactwach Michaela. Każdy chciał je słyszeć a potem naśmiewać się. Media zrobiły sobie kozła ofiarnego i na każdym kroku chciały na tym zarobić.

Teraz po jego śmierci - nawrócenie. Ci co wcześniej pisali o pedofilii, wybieleniu skóry czy operacjach zmieniają zdanie. Dają do wiadomości prawdę, bo wiedzą że po czyjejś śmierci tylko na prawdzie będą mogli sporo zarobić.
"Świat jest księgą
A człowiek, który nie podróżuje
Czyta tylko jedną stronę." Św.Augustyn

Image
anne

Post by anne »

Ai wrote:
powiem ci anne że nie on pierwszy nie ostatni bo sława łączy się z brakiem prywatności... przecież podanie do sądu jednego czy dwóch brukowców nie zmieni paparazzi... niestety taki jest już brutalny świat masmediów możemy się przeciw temu burzyć ale biznes to biznes oni z tego trzepią kasę w końcu...

do tego napewno wśród "przyjaciół" Mike'a były hieny cmentarne i sprzedajne świnie co przychodziły do ufnego i infantylnego gwiazdora a później opowiadały za opłatą to co dziennikarskie ścierwa chciały usłyszeć...
Oczywiście, masz rację- sława sprawia, że paparazzi wchodzą człowiekowi pod prześcieradło i do kubła na śmieci. Prawdą jest też, że gwiazda na popularności zarabia, więc z utratą prywatności się godzi.

Jednak mam wrażenie, że nasz Mike był gnojony bardziej, niż ktokolwiek inny. Prywatność utracił już jako dziecko, więc jako dorosłemu chcieli mu zabrać także godność i dobre imię. Wyszydzanie Michaela było w 'dobrym tonie', inaczej o Nim nie wypadało pisać. Tak, jakby był kimś pokroju Paris Hilton, kto z premedytacją wypuszcza do internetu nagrania swoich nocnych igraszek w celu podsycenia zainteresowania swoją osobą.
Nawet Oprah pytała Go w wywiadzie, czy jest prawiczkiem. Faceta po trzydziestce! Dla mnie to było żenujące. Po co to pytanie? Kto jej dał takie prawo? Przecież Michael nigdy nie promował się swoją "czystością", jak choćby Britney czy Brooke Shields.

Ech, tak mi Go żal. Dobrze, że miał dzieci, przynajmniej wiem, że zaznał w swoim życiu prawdziwego szczęścia.
Ai

Post by Ai »

anne wrote:
Ai wrote:

Oczywiście, masz rację- sława sprawia, że paparazzi wchodzą człowiekowi pod prześcieradło i do kubła na śmieci. Prawdą jest też, że gwiazda na popularności zarabia, więc z utratą prywatności się godzi.

Jednak mam wrażenie, że nasz Mike był gnojony bardziej, niż ktokolwiek inny. Prywatność utracił już jako dziecko, więc jako dorosłemu chcieli mu zabrać także godność i dobre imię. Wyszydzanie Michaela było w 'dobrym tonie', inaczej o Nim nie wypadało pisać. Tak, jakby był kimś pokroju Paris Hilton, kto z premedytacją wypuszcza do internetu nagrania swoich nocnych igraszek w celu podsycenia zainteresowania swoją osobą.
Nawet Oprah pytała Go w wywiadzie, czy jest prawiczkiem. Faceta po trzydziestce! Dla mnie to było żenujące. Po co to pytanie? Kto jej dał takie prawo? Przecież Michael nigdy nie promował się swoją "czystością", jak choćby Britney czy Brooke Shields.

Ech, tak mi Go żal. Dobrze, że miał dzieci, przynajmniej wiem, że zaznał w swoim życiu prawdziwego szczęścia.
wiesz ja się dziwie że go nie podali do sądu o molestowanie własnych dzieci bo to by był już tzw (chociaż to teraz trochę nie na miejscu) gwóźdź do trumny...
nie wiem czemu ludzie nie mogą się zadowolić samą twórczością artystów tylko chcą wiedzieć wszystko czy z kim i jakie są jego ulubione pozycje, ile je co je kiedy, jakie jest pojemne konto bankowe, ile kto u niego przebywał...
najbardziej mnie rozwala to że nawet osoby takie jak michał anioł czy leonardo da vinci próbują domniemywać jakich byli orientacji seksualnych itd
ŻENADA
BRAK GODNOŚCI
NA CO TO KOMU ?
PRZECIEŻ TO NIE POLEPSZY TWOJEJ EGZYTENCJI GŁUPI CZŁOWIEKU

mimi-yoshi

Post by mimi-yoshi »

Taka jest natura ludzka- może wydać się paskuda, ale jednak taka prawda- zawsze wolimy czytać, ze drugiemu dzieje się gorzej, ingerować w czyjeś życie prywatne- "O, przecież on wcale nie jest taki idealny, zobacz, co o nim piszą." Od jakichś 10 osób od tych 3 dni słyszę wciąż- "A ja myślałam, ze on się wybielił", są i tacy, którzy wciąż i przy tym się upierają.

Zaczyna mi to zwisać, co myślą inni. Chcą czytać głupoty, niech to robią.

Święte słowa pana Zbigniewa Hołdysa, parafrazując- TMZ to najgorsza postać pudelka. Internetowy szmatławiec i tyle. Pierwszy podał informację o śmierci, dla mnie to raczej niekompetencja. Jacyś jasnowidze. Zapewne- jak najszybciej napisać, nieważne co, a będzie sensacja.

O tej informacji słyszałam, dowiemy się za niedługo. Wszystko to jedynie domysły brukowców- moim zdaniem.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
Post Reply