The Untold Story of Neverland- prawda wychodzi na jaw

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
kaem

The Untold Story of Neverland- prawda wychodzi na jaw

Post by kaem »

I stało się to, co stać się musiało. Światło dzienne ujrzał program Larry Nimmera, dokumentujący to, co zdarzyło się podczas procesu Michaela. Film autoryzowany przez adwokata Michaela. W połączeniu z książką Michael Jackson Conspiracy będzie obowiązkową lekturą już nie tylko dla fanów Michaela, ale też studentów dziennikarstwa, historii mediów, itp.
Michael tworzy historię pozamuzyczną. Nie tak, jak pewnie marzył jako dziecko.

Film niestety tylko nagrany dla regionu 1 (Ameryka Północna). Czekam na nagrania w pozostałych kodach. Do kupienia na amazonie.
Program tworzony od wielu miesięcy.

Image

Wywiad z autorem

zajawka

Jest fragment, jak policja manipulowała dzieckiem, które oskarżało Michaela, mówiąc mu "Michael jest złym człowiekiem, nie ty. Ty i twoja rodzina jesteście dobrymi osobami. Chcemy ci pomóc. Powiedz nam o molestowaniu, które to informacje mogą pomóc światu". To są pytania sugerujące, w żadnym wypadku nie powinny paść przy takiej sprawie.
Autor dokumentu twierdzi, że wszyscy uważali, że chłopiec kłamie i udaje. Podejrzanym jest też, że policja uruchomiła sprawę, nie sprawdzając wcześniej, że chłopiec i jego rodzina wcześniej już naciągała innych na spore sumy pieniędzy.

Komentujemy tutaj
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
mrs_ewa

Post by mrs_ewa »

mozna ten film w jakis sposob zdobyc?
kaem

Post by kaem »

http://www.nimmer.net/
Kliknij na "order dvd" i dostaniesz informację co i jak. Potrzebne konto na paypal, ale to też nie ejst skomplikowane by takowe sobie założyć.
Mnie ściągnęło z karty 104,94 PLN. Można prosić o płytę w systemie Pal.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
zu

Post by zu »

Napisałam maila do Larry'ego Nimmera, żeby zasięgnąć informacji o ewentualnym wyświetlaniu "The Untold Story of Neverland" przez stacje telewizyjne. Odpowiedź mnie nie zaskoczyła, niestety.

W pierwszym mailu Larry odpisał mi, że na razie nie ma planów wyświetlania dokumentu w TV. W drugim mailu, kiedy zapytałam wprost, czy to jego decyzja, odpisał, że nie jest to jego decyzja i że niektórzy boją się wyświetlać jego dokument "for legal reasons" - mówiąc fachowo "z przyczyn prawnych". Mówiąc bardziej wprost - jest to temat na tyle niewygodny dla niektórych osób, że stacje TV najzwyczajniej boją się tykać tego problemu.

...
Post Reply