The Untold Story of Neverland /Larry Nimmer/ [koment.]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
The Untold Story of Neverland /Larry Nimmer/ [koment.]
http://forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=6478
Kiedy świat go potępił, kiedy media postawiły na niego krzyżyk. Nie chcę uciekać się do bluźnierczych porównań, ale same się nasuwają...
Śmierć Michaela może temu dokumentowi nadać rozgłos i znaczenie. Pamiętacie, jak wspominałem o filmie Życie za życie? Ja wcale nie chcę siać teorii spiskowych..
Kiedy świat go potępił, kiedy media postawiły na niego krzyżyk. Nie chcę uciekać się do bluźnierczych porównań, ale same się nasuwają...
Śmierć Michaela może temu dokumentowi nadać rozgłos i znaczenie. Pamiętacie, jak wspominałem o filmie Życie za życie? Ja wcale nie chcę siać teorii spiskowych..
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- Liberian Girl
Wydaje mi się (z bólem serca) , że nawet jeśli zostanie on nagłośniony media nie będą tego pokazywać. Przecież wstyd by im było przyznać się do błędu, powiedzieć publicznie "Wybaczcie ale pisaliśmy co nam leżało na języku, a nie to co było prawdą".
A inni ludzie? Pewnie wymyślą sobie, że to wszystko po to żeby po śmierci "ubarwić" a raczej hmm.. oczyścić Michaela ze wszystkich brudów o które był posądzany.
A inni ludzie? Pewnie wymyślą sobie, że to wszystko po to żeby po śmierci "ubarwić" a raczej hmm.. oczyścić Michaela ze wszystkich brudów o które był posądzany.
xx
http://mjgraph.blogspot.com/ moje grafiki
http://mjgraph.blogspot.com/ moje grafiki
Dokument obecnie jest niedostępny na amazonie, ale można zamówić go bezpośrednio poprzez stronę Larry'ego. Udostępniają też program nie tylko w amerykańskim NTSC, a też w systemie pal oraz na VHS. Cena z przesyłką to 32,45$. Wymagane konto paypal.
Odpowiedź na mój mail, z informacją o kosztach:
http://www.nimmer.net
larry@nimmer.net
Odpowiedź na mój mail, z informacją o kosztach:
Adres i mail Lary'ego:We have Pal copies... if you do order one, send me a sepaparte email that it should be in PAL.... here's some more information... The cost for the video, including shipping and handling, is $22.93 in the U.S. and $32.45 for orders sent outside the country. If you want to purchase one directly from Nimmer Pictures, you can email us an order an indicate where it should be shipped. Then, You will be sent a PayPal request for payment and when that is done, we will ship it out on or about July 10 with the updated ending.
http://www.nimmer.net
larry@nimmer.net
-
tv i prasa wydali na Michaela wyrok zanim proces sie skonczyl,malo tego,po tym jak Michael zostal uniewinniony i tak wypuszczali artykuly nasmiewajac sie z Niego i sugerujac wiadomo co...teraz za nic w swiecie nie beda chcieli oficjalnie i na szeroka skale naglasniac tego dokumentu bo zrobili by krzywde samym sobie,co na to by powiedziala opinia publiczna - to jak to?najpierw piszecie i mowicie ze pedofil i ze winny a teraz....oni sobie nie dadza krzywdy zrobic i zrobia wszystko aby ten dokument obejrzalo jak najmniej widzow,naglasniajac ten film udowodnili by swoja niewiarygodnosc,zaklamanie i sklonnosc do manipulacji opnia publiczna dlatego nie wierze ze to uczynia...
Ale Wy jesteście naiwni....
Ten film to nic innego jak kolejna chęć zarobienia tanim kosztem na Jacksonie. Pokazuje to co fani chcą zobaczyć, czyli biedniego, nieszczęśliwego i pokrzywdzonego Michaela. Inaczej NIKT by tego nie kupił. Taka sama nędzna manipulacja, jak filmy Moora. A prawda jak zwykle leży gdzieś po środku.
Ten film to nic innego jak kolejna chęć zarobienia tanim kosztem na Jacksonie. Pokazuje to co fani chcą zobaczyć, czyli biedniego, nieszczęśliwego i pokrzywdzonego Michaela. Inaczej NIKT by tego nie kupił. Taka sama nędzna manipulacja, jak filmy Moora. A prawda jak zwykle leży gdzieś po środku.
Obejrzałem przed chwilą dokument. Jego zaletą jest prostota. Spodziewałem się mnóstwa szczegółów, które jak widać zaoszczędzono nam, pozostawiając je w książce MJ Conspiracy, która notabene jest tu reklamowana. Są fr. Take2, pokazany jest Neverland jeszcze przed wywozem rzeczy Michaela z posiadłości.
Autor dokumentu, Larry Nimmen, pracował w zespole obrońców Michaela. Przekazał swoje materiały sądowi, jako że ławnicy nie mogli udać się do Neverlandu. Pokazany jest tez najazd policjantów na posiadłość.
Są materiały z wypowiedziami rodziny Arvizo krótko po dokumencie Living with MJ, gdzie bronią Michaela przed kamerami. Przedstawiony jest dokument video, kiedy Gavin mówi swoje rewelacje policji spokojnym głosem, rozluźniony, jakby go to bawiło. Okazuje się, że wcześniej brał lekcje aktorstwa...
Dokument odsłania kilka największych absurdów z oskarżenia, min. ten, że rodzina twierdzi, iż Michael ich więził, a nie mogą odpowiedzieć na żadne pytanie precyzyjnie, bo stracili rachubę czasu. Absurdalne to o tyle, że Neverland jest usiany zegarami, w tym tym wielkim na klombie z kwiatów, który widać dokładnie z domu.
Trudno też było więzić w posiadłości, która częściowo odgrodzona jest niewielkim, niskim płotem. A są zdjęcia, jak Gavin przeskakiwał znacznie większe. Innym absurdem było oskarżenie, że Michael chciał ich porwać... balonem. W programie wypowiada się ławnik i mówi, które argumenty były kluczowe dla werdyktu uniewinniającego Michaela.
Wiecie, że po Living with MJ z Gavina śmiali się z niego jego koledzy? To akurat nie jest z tego dokumentu, to pamiętam z innej książki, chyba Taraborrelliego, ale to po części tłumaczy jego zwrot w stosunku do MJ o 180 stopni. Są przytaczane wypowiedzi służby z Neverland, którzy mówią, że rodzina Arvizo była bardzo nieuprzejma wobec nich i zachowywała się bardzo roszczeniowo oczekując, że wszystko się im należy.
Oczywiście jest całe tło historii- to że Michael wyciągnął Gavina z choroby- rodzice szykowali się już na jego pogrzeb. Jest wcześniejsza sprawa wyłudzenia pieniędzy przez matkę Gavina od jednej z sieci sklepowych. Oskarżyła ich o... Molestowanie seksualne.
Nie ma wielu nowości, dla osób, którzy przynajmniej średnio dokładnie śledzili sprawę. Może i dobrze, od tego jest wspomniana książka. Będzie dzięki temu ten dokument zrozumiały dla przeciętnego zjadacza chleba i go nie znudzi gąszczem szczegółów.
Film uzupełniony jest reakcjami fanów na śmierć Michaela.Te materiały zostały dołączone niedawno, jako że dokument został stworzony za życia Michaela i czekał na swój czas.
Film kończy się wypowiedzią autora, iż stres związany z obiema sprawami wytoczonymi przeciwko Michaelowi Jacksonowi przyczynił się do śmierci artysty.
Autor dokumentu, Larry Nimmen, pracował w zespole obrońców Michaela. Przekazał swoje materiały sądowi, jako że ławnicy nie mogli udać się do Neverlandu. Pokazany jest tez najazd policjantów na posiadłość.
Są materiały z wypowiedziami rodziny Arvizo krótko po dokumencie Living with MJ, gdzie bronią Michaela przed kamerami. Przedstawiony jest dokument video, kiedy Gavin mówi swoje rewelacje policji spokojnym głosem, rozluźniony, jakby go to bawiło. Okazuje się, że wcześniej brał lekcje aktorstwa...
Dokument odsłania kilka największych absurdów z oskarżenia, min. ten, że rodzina twierdzi, iż Michael ich więził, a nie mogą odpowiedzieć na żadne pytanie precyzyjnie, bo stracili rachubę czasu. Absurdalne to o tyle, że Neverland jest usiany zegarami, w tym tym wielkim na klombie z kwiatów, który widać dokładnie z domu.
Trudno też było więzić w posiadłości, która częściowo odgrodzona jest niewielkim, niskim płotem. A są zdjęcia, jak Gavin przeskakiwał znacznie większe. Innym absurdem było oskarżenie, że Michael chciał ich porwać... balonem. W programie wypowiada się ławnik i mówi, które argumenty były kluczowe dla werdyktu uniewinniającego Michaela.
Wiecie, że po Living with MJ z Gavina śmiali się z niego jego koledzy? To akurat nie jest z tego dokumentu, to pamiętam z innej książki, chyba Taraborrelliego, ale to po części tłumaczy jego zwrot w stosunku do MJ o 180 stopni. Są przytaczane wypowiedzi służby z Neverland, którzy mówią, że rodzina Arvizo była bardzo nieuprzejma wobec nich i zachowywała się bardzo roszczeniowo oczekując, że wszystko się im należy.
Oczywiście jest całe tło historii- to że Michael wyciągnął Gavina z choroby- rodzice szykowali się już na jego pogrzeb. Jest wcześniejsza sprawa wyłudzenia pieniędzy przez matkę Gavina od jednej z sieci sklepowych. Oskarżyła ich o... Molestowanie seksualne.
Nie ma wielu nowości, dla osób, którzy przynajmniej średnio dokładnie śledzili sprawę. Może i dobrze, od tego jest wspomniana książka. Będzie dzięki temu ten dokument zrozumiały dla przeciętnego zjadacza chleba i go nie znudzi gąszczem szczegółów.
Film uzupełniony jest reakcjami fanów na śmierć Michaela.Te materiały zostały dołączone niedawno, jako że dokument został stworzony za życia Michaela i czekał na swój czas.
Film kończy się wypowiedzią autora, iż stres związany z obiema sprawami wytoczonymi przeciwko Michaelowi Jacksonowi przyczynił się do śmierci artysty.
oglądając tą zajawkę to aż mnie ściskało wśrodku, nie mogłam słuchac tego chłopca który twierdził ze MJ chwytał go w jego ''private areas''. Pewnie podchodzę do tego zbyt emocjonalnie, niestety tak juz mam, kiedyś to obejrzę, ale nie w najblizszym czasie. Tyle ode mnie.
When will this mystery unfold?
serce pragnie uwierzyć, rozum nie daje na to zgody...
spider865 pisze:można linka?Eve_861 pisze:na gronie kolezanka przetłumaczyła tekst do Worda
http://grono.net/chat/#michaeljackson/t ... /0/#bottom
5 post od góry
Właśnie dzisiaj obejrzałam, to jest straszne wszystko, tak zniszczyć człowieka dla kasy, i jest mowa o tym, że ta rodzinka nękała inne gwiazdy, zgroza.I oczywiście nic im nie zrobią, ale co się nachapali to ich .Dzieciak faktycznie wyglądał na luzie i nie jak ofiara molestowania.Ech, że też to wszystko wychodzi dopiero teraz, ten film powinni pokazywać wszędzie w tv zamiast tego zakłamanego LWMJ.Do rbeja: jaka chęć zarobienia skoro nie pozwalają go emitować bo jest niewygodny?Poza tym filmy Moore'a to nie manipulacja tylko prawda a ci, co twierdzą inaczej sami manipulują opinię publiczną.
Because I'm bad, I'm bad