MJ Tribute Koncert w Wiedniu (Wrzesień) [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Mandey

MJ Tribute Koncert w Wiedniu (Wrzesień) [koment.]

Post by Mandey »

Image

Komentarze do tematu http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=7317

Ciekawy jestem zestawu gwiazd. Oby nie same Akony, Browny i Ne-Yo.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
sintezi

Post by sintezi »

Bardzo ciekawe. Na koncercie podobno ma się pojawić Madonna, U2, Lionel Richie, Whitney Houston. :dance:

Obym znalazła kogoś kto będzie chciał tam ze mną pojechać...
sintezi

Post by sintezi »

amj wrote:wiadomo juz moze ile ludzi tam moze byc na tym tribute?
Coś koło 85.000. Informacja z oficjalnej strony.
amj

Post by amj »

a kupno biletow bedzie wygladac tak samo jak z koncertami this is it? ticketmaster itp.?
Megi1975

Post by Megi1975 »

Z jednej strony fajnie, będzie coś zwiazanego z Michaelem a z drugiej strony denerwuje mnie to, bo wiele osób nie robi tego ze szczerego serca tylko chce się pokazać i zabłysnać kosztem śmierci Michaela
Image
Mandey

Post by Mandey »

Megi1975 wrote:Z jednej strony fajnie, będzie coś zwiazanego z Michaelem a z drugiej strony denerwuje mnie to, bo wiele osób nie robi tego ze szczerego serca tylko chce się pokazać i zabłysnać kosztem śmierci Michaela
Boże kochany, skąd ta pewność?
Na Tribucie Mercury'ego i innych też przyszli się pokazać czy oddać hołd wielkiemu muzykowi?

Nie oglądaj jak nie chcesz i po problemie.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Marie

Post by Marie »

Ja jestem teraz we Wiedniu i prawdopodobnie zostane na Tribute bo do Shönnbrun(tam odbedzie sie tribute) mam 3 przystanki metrem.
Narazie w Austrii cicho o tym. Nie ma zadnych plakatow, nic. Nie podaja ceny biletow nawet.

Sa miliony plakatow na Thriller live ktory bedzie dopiero w styczniu, a o Tribute cicho.
Widzialam scene, ktora buduja.
Nie wiem czy tam zmiesci sie az 85 000 ludzi. Bo miejsce gdzie jest scena to poprostu taki zwykly plac.
Romy

Post by Romy »

Marie wrote: Nie wiem czy tam zmiesci sie az 85 000 ludzi. Bo miejsce gdzie jest scena to poprostu taki zwykly plac.
Tez tam kiedys byłam i tez jakoś nie widzi mi sie tyle osób :| no chyba że w bocznych alejkach sie ludzie pochowają albo za głóna bramą na ulicy :| Może będzie jak z Wadowicami.....patrząc na maluśki rynek aż sie wierzyć nie chce ile ludzi przyjechało zobaczyć Papieża
akaagnes

Post by akaagnes »

www.tribute2009.com wrote:some of the world‘s leading artists will perform Michael Jackson‘s greatest hits live on stage (...) Presented by his brother Jermaine Jackson, it will pay homage to the exceptional artistry of this unique genius and be a night to remember for millions of television viewers around the globe. The TV special will be broadcast live. More than 85,000 people can attend the show and experience the evening first hand.

THE TRIBUTE WILL PROVIDE SUPPORT FOR IMPORTANT CHARITIES AND WORTHY CAUSES
Chyba czekałam na takie coś. Jakoś lżej mi się zrobiło na sercu,nie wiem czemu! Super,że to robią. A skoro piszą some of the world‘s leading artists, to wątpię,żeby obok np. Stevie Wondera, Micka Jaggera, Paula McCartney'a, Lionela Richie, może (mam nadzieję...) George Michaela, postawili Lady gagę, Akona, Ne-Yo, ...yyyyy Britney = bo oni w żaden sposób nie są Leading (no proszę was :wariat: ) .
Mam przeczucie,że zrobienie siary jest ostatnią rzeczą jaką chcą. Kasa pójdzie na cele charytatywne: karmienie dzieci w Afryce i fundację Larrego Kinga (dotyczącej zawałów i ich leczenia...)
Przeczuwam,że to będzie wielki i wspaniały koncert.
Osobiście - chciałabym jeszcze tam zobaczyć i usłyszeć Beyonce, Justina Timberlake, ... - ale to tylko moje chcenie ,zobaczymy jak oni to zorganizują i kogo zaproszą. Nam pozostaje tylko czekać.
Szkoda,że raczej nie będę mogła tam być - z różnych powodów, ale na pewno obejrzę w Tv.

Dzięki za info !!! :calus:
daisy

Post by daisy »

a ja mam jakos coraz wiecej watpliwosci, jesli chodzi o ten koncert - krotki czas na organizacje, dziwna lokalizacja, Jermaine firmujacy to wydarzenie wlasciwie jednoosobowo, brak pelnej listy gwiazd,
wszyscy beda to porownywac do koncertu po smierci Freddiego Mercury'ego, ktory to koncert byl wspanialy i sama go ogladalam i do tej pory pamietam.....
Podpisz petycję! Zmiana kwalifikacji zarzutów na MURDER 2
http://www.petitiononline.com/justs4MJ/petition.html
Marie

Post by Marie »

Tak sie zastanawiam, czemu akurat w Europie? Czemu w Austrii? Czemu we Wiedniu i przedewszystkim czemu na Shönnbrun ? Skoro jest to 'zabytek' palac ksiezniczki Sisi. Czemu nie na hali widowiskowej, czemu nie na stadionie? Hm. Troche to dziwne. Czytalam dzisiaj w austryjackiej gazecie, ze podobno zysk ma zostac przekazany na cele charytatywne.

Nie ma dokladnej daty, ceny biletow, nie ma zadnych informacji, a Tribute juz we wrzesniu. Bo np. na Thriller live to od miesiaca widza tu plakaty, a show jest dopiero w styczniu.
daisy

Post by daisy »

Kilka zrodel podaje, ze koncert ma sie odbyc 26.09
Ja mam wciaz watpliwosci, czy to nie bedzie jakas klapa, ale i tak kontrolnie sprawdzam loty :knuje:
Podpisz petycję! Zmiana kwalifikacji zarzutów na MURDER 2
http://www.petitiononline.com/justs4MJ/petition.html
anialim

Post by anialim »

data faktycznie została ustalona na 26.09, lista wykonawców wciąż nie.
Ja nie wiem, czemu akurat to Wiedeń ma być, może dlatego, że to nie USA, gdzie MJa ostatnio nie doceniano, może kiedy w zeszłym miesiącu tu Jermaine odbierał przyznaną MJowi nagrodę przy okazji niejako taki pomysł padł i wzięto się za szybką organizację... Niby Jermaine tłumaczył, że MJ kochał Wiedeń i zamki, stąd taka lokalizacja, choć z takim tłumaczeniem gdziekolwiek ten koncert mógłby się odbyć, bo MJ kochał wiele miejsc przecież ;) Ale nevermind. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie, bo zorganizować taki koncert w miesiąc... 3mam kciuki :)
A, no i ponoć AEG nie bardzo zadowolone jest z tego koncertu, bo to oni chcieli organizować teraz takie "imprezy"...
Artykuł o koncercie
Solange

Post by Solange »

ioreta wrote:Organizatorzy obiecują, że Jermaine Jackson i inni członkowie rodziny będą przewodzić międzynarodowej grupie artystów wykonujących niezapomniane utwory Michaela. Nie chcą na razie potwierdzić doniesień austriackiej prasy o udziale w koncercie takich gwiazd jak U2, Madonna, Lionel Richie czy Whitney Houston.
Wg uk.news.yahoo.com Madonna i W. Houston zaprzeczają, że miałyby wziąć udział w tym przedsięwzięciu.
Image
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Kama

Post by Kama »

Image
"You are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart"
Zawsze będziesz w sercu mym...
Post Reply