Odsłonięcie Gwiazdy MJ w Alei Gwiazd RMF FM [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Mental

Odsłonięcie Gwiazdy MJ w Alei Gwiazd RMF FM [koment.]

Post autor: Mental »

Komentarze do tego tematu: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 880#154880
kaem

To nawet spore wydarzenie. Dziwne, że dopiero teraz pojawiła się informacja w mediach na ten temat. Mam nadzieje, że fani Michaela z Krakowa, którzy nie jadą na MJowisko będą uczestniczyć w tym wydarzeniu :)
W ogóle to świetna inicjatywa! Fajnie, że takie przedsięwzięcie zostanie zrealizowane.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Przedsięwzięcie i uroczystość bardzo pozytywna. Jednak przyczepie sie do biografii jaką na szybkiego napisali, ponieważ przekręcili parę rzeczy, i napisali na swój tok myślenia wydarzenia związane ze śmiercią i sekcją:P Jeszcze nie do końca wiadomo, jak co było a oni już przyjęli 1 wersje :-/
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
SunsetDriver83

Post autor: SunsetDriver83 »

Fajnie , ze Michael bedzie miał swoja gwiazde w Polsce, bardzo miły akcent ze strony RMF FM, co do pani Kukulskiej to uważam, ze jest ona idealna kandydatka do oddania w ten sposob hołdu Królowi, głownym powodem jest fakt, ze byla ona zawsze wielka fanka Michaela, nigdy sie od niego nie odwrocila, głosno wyrazala swoj podziw dla Michaela, gdy krytycy skreslili Jacksona po wydaniu invincible Natalia płytki broniła........Hołd Michaelowi powinni oddawac ludzie, którzy faktycznie mieli do niego szacunek przez cale zycie, a nie tylko gwiazdki ktore pokochaly Michaela po jego smierci, a potencjalnie złozony przez nich hołd bylby tylko marna próba wylansowania siebie, na plecach Jacksona, nie kieruje tu zarzutow do nikogo....ale wierze w szczerosc kukulskiej,
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

ponieważ to RMF w sumie organizuje, więc zapewne u nich transmisja/relacja będzie...
W sumie, fajny gest, ale szkoda, że dopiero teraz... Jakoś Budkę Suflera czy co tam jeszcze w tej alei mają dodali wcześniej... (akurat termin dodania CD rozumiem... i zdaję się obok MJa to jestjedyna zagraniczna gwiazda w tej alei, prawda?
Awatar użytkownika
spider865

Post autor: spider865 »

Czy radio RMF przewiduję relację o 14?
czy jest planowana transmisja w tv?
Awatar użytkownika
Luna

Post autor: Luna »

Ja widziałam na youtube jak Natalia śpiewa "Another Part Of Me" - podobało mi się. Widziałam też jej wykonanie "Nasty" Janet.

Nie śledzę specjalnie kariery Kukulskiej, ale moim zdaniem bardzo się rozwinęła od czasów "Im więcej ciebie tym mniej" czy "W biegu" - bo z takich piosenek większość ludzi ją pamięta. Czerpie inspiracje z różnych nurtów muzycznych, nagrała naprawdę dobrą płytę "Sexi Flexi".

Ale ja nie o tym. Cieszę się, że Kukulska wystąpi w Krakowie i będę trzymać za nią kciuki. Jak dla mnie - właściwy człowiek na właściwym miejscu.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Natalia była gwiazdą już jako dziecko. Sprzedała ponad milion płyt wtedy- to naprawdę był olbrzymi sukces. To raz. Dwa, jak piszecie, nigdy muzycznie nie ukrywała fascynacji MJ.
Poza tym, pomijając fakt, że to dla fanów coś znaczy, tak naprawdę to tylko pretekst, by zrobić imprezę na weekend i by RMF jeszcze bardziej zaistniał w mieście. Nie oczekujmy cudów, zespołu Ścianka rozkładającego Billie Jean na czynniki pierwsze, Tomasza Stańkę grającego Human Nature w stylu Milesa Davisa i gościnnie Bjork zza morza, specjalnie wykonującą Wanna Be Startin' Somethin'.

Ci, którzy nie jadą na zlot, jak mają ochotę, niech się wybiorą. Może być fajnie. Przypominam, że RMF był partonem medialnym koncertu na Bemowie i to oni włożyli pieniądze na ściągnięcie MJ do RP. Może będą jakieś wspominki. Opowiecie później nieobecnej reszcie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

No i jak Wasze wrażenia z Natalki? Mi niestety uciekł tramwaj (a właściwie okazało się że zmieniono trasę i w ost chwili skręciłam w drugą stronę :wariat:) i zdążyłam tylko na końcówkę YANA :wariat: Jak zwykle wszystko na ost chwilę... Nie ukrywam, że jestem bardzo pociumana :surrender:
Także ja się nie odzywam, póki nie zobaczę całości. Ale tern fragment, który widziałam, wprawdzie to była smętna ballada ;-), ale mi się podobał. Wyglądała jak żeńska kopia Michaela z okresu Bad i to też jej się bardzo chwali ;-)
Dużo fanów widziałam, choć pewnie nie dużo MJówek bo większość na zlocie?;-)
Muszę też powiedzieć że poczułam się jakkolwiek staro :wariat: Michael był i nadal może być dumny z tego, ze jest arystą ponadpokoleniowym - widać to szczególnie na takich imprezach, jak dzisiaj, gdzie większość fanów wygląda, jakby uczęszczała do gimnazjum albo zaczynała liceum. To sukces!! Nie znam drugiego takiego artysty, którego słuchają młodzi ludzie bagatelka 25 lat po wydaniu płyty. Budujące :-)
No i ten dziadziuś próbujący tańczyć Moonwalka - czy ktoś z Was też go widział?
Wzruszające zdjęcie na koniec z konferencji This is it. Szczególnie w kontekście dyskusji toczącej się w wątku Michael nie żyje.

Niestety, tak jak mówię ponieważ jestem krakuską więc wyszłam krakowskim targiem za późno, bo wydawało mi się, że mam dwa kroki i nic nie widziałam.. Więc relacji szczegółowej z mojej strony nie będzie :-( :-(
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
dirtydiana22

Post autor: dirtydiana22 »

Jest tylko trochę fotek na stronie RMF http://www.rmf.fm/akcje/?a=aleja# , nagrania na razie nie ma
‘Cause we’re all the same, yes the blood inside of me is inside of you! Now, tell me can you feel it?

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris'tina

Post autor: Kris'tina »

Niestety na imprezę się trochę spóźniłam, zdążyłam tylko na połowę YANA (Kukulska całkiem ładnie to zaśpiewała). Sama scena była bardzo uboga. Z tego co udało mi się zauważyć była tylko perkusja, klawisze i oczywiście wokal. Odsłonięcie gwiazdy było jakby to powiedzieć… bardzo zwyczajne (w sensie bez „fajerwerków” itp.). Bardzo ładnym gestem było położenie kilku róż obok. Po tym wszystkim puścili teledysk do Beat It, kilka osób śpiewało razem z MJ. Pod względem tańca furorę robił dziadziuś w żółtej czapce z parasolką. Później widziałam jak Natalia udzielała wywiadu na scenie jakiemuś reporterowi, który miał torbę z „Dangerous”. I…. w zasadzie na tym się skończyło. Sądzę, że wszystko lepiej by wypadło gdyby nie lał deszcz, poza tym mogło by być puszczane więcej jego muzyki, Kukulska mogłaby zaśpiewać więcej piosenek Michaela. Ogólnie wyobrażałam sobie to wszystko inaczej, jestem trochę zawiedziona :P
Byłam zaskoczona, ze Michael ma tak wiele fanek, w wieku gimnazjalnym (przynajmniej tak wywnioskowałam). To czy był ktoś z forum nie wiem bo w zasadzie nikogo nie znam :P Z tego co widziałam, później cześć fanów tańczyła do The Way You Make Me Feel pod smokiem razem z dziadziusiem w żółtej czapce ;) Sama chętnie bym się przyłączyła do tego ale byłam z kolegą, który raczej nie słucha MJ i koniecznie chciał iść do jakiegoś sklepu. W efekcie nie wyszło…

Filmik z tańczącym Panem w żółtej czapce ;) :P
http://wyslijto.pl/files/download/ka4c2n3omw

Scena
Obrazek
"Zaczynam od człowieka w lustrze
Proszę go, by zmienił swoje poczynania
I żadne inne przesłanie nie mogło być jaśniejsze
Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem
Spójrz na siebie i wtedy dokonaj zmiany" - MJ (Man In The Mirror - 1987)
Larsi

Post autor: Larsi »

czy ktoś może napisać co Natala zaśpiewała?
Kiedyś byłam na Jej koncercie w katowickim Megaclubie - zaśpiewała Another Part of Me ;)
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Byłam, zobaczyłam, posłuchałam. Było dosyć miło, lecz jakoś szybko się skończyło (całość trwała może z 30 minut).
czy ktoś może napisać co Natala zaśpiewała?
Kiedyś byłam na Jej koncercie w katowickim Megaclubie - zaśpiewała Another Part of Me ;)
Natalia śpiewała:
-Another Part of Me
-Blame it on the boogie
-You Are Not Alone
-I Just Can't Stop Loving You
-Human Nature
-Stranger in Moscow
chyba tyle. Wszystkie utwory płynnie po sobie przychodziły.

Ciekawa jestem czy was widziałam? Jak wyglądaliście, jakieś znaku szczególne w ubiorze? ;-)
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

Ciekawa jestem czy was widziałam
Wrzuciłam zdjęcie w Pogaduszkach..

Jeśli chodzi o Natalię to naprawdę wypadła nie zle.Tutaj fotka jaką udało mi się zrobić: http://img337.imageshack.us/i/dsc00027m.jpg/

Przy odsłonięciu byłam pod sceną więc z tego zdarzenia zdjęć niestety nie mam.
Jeśli chodzi o całą impreze,to naprawdę mogli na koniec popuszczać troszkę Michaelowych teledysków,bo widać było że ludzie na to czekali ;-)
Obrazek
Viola.

Post autor: Viola. »

Awatar użytkownika
Mary_Jackson

Post autor: Mary_Jackson »

Stranger In Moscow w jej wykonaniu mi tak średnio podchodzi, ale już You Are Not Alone ślicznie jej wychodzi! :) jestem ciekawa jak inne kawałki jej wyszły, co do Another Part Of Me jestem pewna, że również świetnie
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
ODPOWIEDZ