Dwóch przysięgłych, żałuje uniewinnienia
Oboje planują napisać książkę dotyczącą procesu
Przysięgli Ray Hultman i Eleanor Cook, dziś wieczorem pojawić się mają w programie MSNBC "Rita Cosby: Live and Direct"
W urywce programu, Cosby spytała Cook czy inni ławnicy będą na nią źli.
"Mogą być źli, jeśli im się to podoba. Pownni się wstydzić. To oni puścili wolno pedofila" powiedziała 79 letnia Cook.
Hultman, 62, powiedział Cosby, że nie podobał mu się sposób w jaki pozostali przysięgli podchodzili do sprawy. "Najbardziej denerwowało mnie to, że ci ludzie nie chcieli zdjąć klapek z oczu na wystarczająco długo, aby naprawdę spojrzeć na dowody."
Hultman powiedział, że kiedy przysięgli anonimowo głosowali zaraz na początku rozważań nad wyrokiem, on był jednym z trzech, którzy zagłosowali na uznanie Michaela za winnego.
Tłumacząc nagłą zmianę zdań Cook i Hultmana, kosultant Larry Garrison, który pracuje z nimi nad książkami i filmem (TV), powiedział że "wszyscy przysięgli zgodzili się [żeby zapanowała tzw. jedność], a potem kiedy wystąpili w Larry King Live, Eleanor i Ray nie mogli już dłużej znieść tego co się działo."
Cook powiedziała Cosby: "Atmosfera była przesycona nienawiścią, ludzie byli źli, nigdy wcześniej nie znalazłam się w takiej sytuacji."
W czerwcu Hultman powiedział: "Nie można powiedzieć, że jest niewinny. Po prostu uznali go niewinnym."
Podczas programu "Good Morning America" na ABC, w którym uczestniczyło sześciu ławników, Cook była jedną z trzech, którzy podnieśli ręce kiedy padło pytanie "Czy Jackson mógł molestować inne niż Gavin dzieci".
Powiedziała wtedy "Coś podejrzewaliśmy, ale nie mogliśmy na podstawie tego osądzać, bo nie to mieliśmy robić."
Zgadza się, książki będą się tak nazywać. Ciekawa jestem czy to ta prawie 80-letnia Cook wymyśliła nazwę do swojej książki

Podobno część zysków ze sprzedaży książek ma iść na cele charytatywne.
I Cook i Hultman byli nieosiągalni, aż do emisji programu na MSNBC.
http://www.cnn.com/2005/LAW/08/08/jacks ... index.html
Szanowna pani Cook oraz pan Hultman, 13 czerwca
Trochę to zabawne... nagle im się odmieniło, byli nieuchwytni... no i oczywiście piszą książkę na temat procesu :] Przewidywalne.