do Xscape, i ogolnie co do obrazkow w stopkach

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Post Reply
Majkel
Site Admin

do Xscape, i ogolnie co do obrazkow w stopkach

Post by Majkel »

Drogi kolego, prosze (wymagam) zmiany stopki Twojej... z przyczyny nastepujacej... te animacje zajmuje lacznie sporo ponad 1 MB (!), zatem nawet na bardzo szybkim laczu sie laduja bardzo dlugo, a tez nie kazdy takie posiada... dodatkowo mowie to z dbalosc o Twoje konto FTP, bo w tym tempie wyczerpie Ci sie na Interii szybko limit transferu.

Przyjmijmy, ze maxymalna wielkosc plikow graficznych w stopce, w trosce o szybkosc ladowania sie naszego forum, a zatem w trosce o latwosc jego przegladania, obrazki w stopkach powinny miec nie wiecej niz ok. 100 KB.
Last edited by Majkel on Tue, 27 Dec 2005, 20:23, edited 1 time in total.
...
req

Post by req »

ja bym ograniczyl tez wielkosc do nieduzego rozmiaru, bycze obrazki zamieniaja forum w nieczytelne bagno :P
Pank

Post by Pank »

req wrote:ja bym ograniczyl tez wielkosc do nieduzego rozmiaru, bycze obrazki zamieniaja forum w nieczytelne bagno :P
Najlepiej wogóle nic nie mieć, bo to rzeczywiście nieczytelnie się robi :]
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Pank wrote:Najlepiej wogóle nic nie mieć, bo to rzeczywiście nieczytelnie się robi :]
Prosze nie ironizowac, Req ma rację...

a do ciebie Req... przeczytaj ponizej w tym dziale :cool:
...
Pank

Post by Pank »

Ja nie ironizuję, tylko prawdę powiadam, nienawidzę stopek glupija
Jacksonka

Post by Jacksonka »

Pank wrote:Ja nie ironizuję, tylko prawdę powiadam, nienawidzę stopek glupija
hhe... ja tez nie i dlatego nigdy ich nie daje:)
MJJ

Post by MJJ »

A może zamiast robić surowe ograniczenia możnaby dodać funkcję, która jest chyba na wszystkich forach, była też na MJ Hydepark, a mianowicie funkcja nie wyświetlania obrazków tylko samych linków.
Image
Schmittko

Post by Schmittko »

MJJ wrote:A może zamiast robić surowe ograniczenia możnaby dodać funkcję, która jest chyba na wszystkich forach, była też na MJ Hydepark, a mianowicie funkcja nie wyświetlania obrazków tylko samych linków.
taka funkcja jest też chyba we wszystkich ...przeglądarkach :)
ale przecież nie będę wyłączał wszystkich obrazków tylko dlatego, że ktoś sobie chce pod każdym postem wstawić zdjęcie psa cioci na cały ekran :wariat: Nie utrudniajmy sobie życia. Ograniczenia wbrew pozorom temu służą.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Schmittko wrote:Nie utrudniajmy sobie życia. Ograniczenia wbrew pozorom temu służą.
ograniczenia temu sluza... temu sluza, azeby sobie nie utrudniac wzajemnie zycia i zeby bylo lepiej, przyjemniej...
brawo!
...
MJJ

Post by MJJ »

Schmittko wrote:ale przecież nie będę wyłączał wszystkich obrazków tylko dlatego, że ktoś sobie chce pod każdym postem wstawić zdjęcie psa cioci na cały ekran
Już nie przesadzaj z takimi skrajnościami.

Poza tym istnieją takie funkcje jak nie pokazywanie tylko sygnaturek.
Image
Post Reply