Oprah w ostatnich latach byla nieprzychylna Michaelowi, co najmniej, a teraz na fali produkuje program poswiecony jemu jako ikonie. Jesli mu poslodzi, to sie normalnie....nie powiem co zrobie
liberian wrz 87 wrote:Może ktoś napisać konkretnie, co złego mówiła Oprah o Michaelu?
Także po obejrzeniu wywiadu z 93 r. wydaje mi się to nieprawdopodobne. Przecież ona zawsze walczyła o równe prawa dla afroamerykaninów,
a procesy sądowe Michaela miały z tym ścisły związek (problem z ustaleniem ławy przysięgłych, itp.), starano się by wyrok zapadł sprawiedliwy.
Jeśli rzeczywiście tak było, proszę o konkrety.
Oprah Says “NO” to Michael Jackson & Hell No to Chris Brown
Even though the summer time is Oprah’s off season, she says “I talk about what I want to talk about.” Oprah does not support people that hurt children and especially men that beat on women. Since that’s the case she feels she has no reason to speak on MJ’s death and Chris Brown.
According to Oprah sources, they give a full explanation on why the talk show host is saying NO…
Oprah’s got some balls! After speaking with one of my good friends that works with her, they told me as of now she has not and WILL NOT be promoting Michael Jackson because of the past child molestation charges brought against him. I was telling them that MJ was the King of Pop and they went on to say: “Cool, but we all know that he he also had other things going on … and people tend to forget the things that matter.”
According to my source, Oprah “does not cover people who hurt children” and said “why give them shine on our show, we never have and never will.”
They also told me that Chris Brown’s people had been trying to do an interview but as of now, Oprah isn’t willing to do that either!
“It’s not about the interview, it’s about the lives that we touch,” my source told me. “Every day millions of people watch our show, white and black, so whatever story we decide to cover, we have to make sure that it is only good energy…”
And we all know how Oprah feels about Chris Brown. Not even a week after the Rihanna incident went down, she was own her show basically speaking to Rihanna saying “If he hits you once, he will do it again.” But as for the MJ situation? All I can say is wow… Oprah has some guts. And her ratings are dropping too!
Bossip.com Archive HARPO Says “NO” to Michael Jackson & Hell No to Chris Brown
nie znam za dobrze angielskiego ale chyba można się domysleć dlaczego Oprah mogla być nieprzychylna Michaelowi.... Ona sama była w dzieciństwie ofiarą kazirodztwa oraz molestowania seksualnego i podobno w wieku 11lat urodziła martwe dziecko! więc co mogła pomysleć o Michaelu w roku 1993 i ponownie w 2005 gdy znowu został oskarżony... Oprah wie jak to jest być ofiara molestowania seksualnego w dzieciństwie... mogła faktycznie zwątpić w wiarygodność Michaela... to musiała być dla niej bardzo trudna sprawa i z pewnością wolałaby nie komentować sprawy śmierci Michaela Jacksona
"Możesz być, czymkolwiek chcesz
Po prostu przemień się w to czym myślisz, że zawsze mogłeś tym być
bądź wolny ze swoim tempem, bądź wolny,
Zrzeknij się swego ego - bądź wolny, bądź sobą!"
I love you MJ :*...
Ja czytałam, że Oprah nie tyle wierzyła w jego winę, co była jedną z osób, które nie zrobiły nic by go obronić.
I to wydaje sie być zdecydowaną różnicą wg mnie.
Jestem o tyle ciekawa tego odcinka, że mają być pokazane niepokazywane dotąd materiały z tamtego wywiadu. A ponieważ uwazam, że to był świetny wywiad to po prostu umieram z ciekawości.
Każdy kto chce uczcić Michaela ma u mnie plus :)
"Kłamstwa biegną sprinty, prawda biegnie maratony" - Michael Jackson
chłopak przyznał się już dawno, ale dopiero teraz to rozgłośnili.
Wy mówicie o Chandlerze?
Jeśli tak to nie opowiadajcie bzdur. Bo z jego ust nigdy nie padły słowa, że
to wszystko ściema przez ojca. Ten człowiek mógłby za to odpowiedzieć więc dajcie sobie na wstrzymanie.
A jak już jakieś rewelacje podajecie to źródło proszę.
Fragmenty programu, gdzie Oprah dzieli sie swoimi wrazeniami z pamietnego wywiadu z 1993r:
When Oprah interviewed music legend Michael Jackson in 1993, she says no one really understood vitiligo, the skin condition he said he suffered from. Watch as Oprah reflects on Michael's skin tone and loss of pigmentation.
Oprah says it's the most exciting—and most watched—interview she's ever done. Watch as she discusses the excitement she felt when she arrived at Michael Jackson's Neverland Ranch in 1993. Why it reminded her of the classic film The Wizard of Oz.
Oprah w kilku fragmentach akcentuje fakt, że wywiad był przeprowadzony przed oskarżeniami M o molestowanie.
Ja bym ją aż tak bardzo nie krytykował za to, że później miała do niego dystans. Machina medialna anty-jacksonowa była ogromna, wielu się nabrało. I nie sądzę, by żaden fan śledzący jego karierę przynajmniej od pocz. lat 90-tych nie miał chwili zwątpienia. Ta sprawa była zbyt dobrze przemyślana i miała publikę przekonać, że ichniejszy Wacko-Jacko jest winny.
Nie był, ale był zbyt delikatny i zbyt obronny, by ktoś kto był zielony w temacie, mu uwierzył. Na dokładkę Oprah ma swoje doświadczenia i teraz jak niektórzy z Was mogą mieć wątpliwości co do podejrzeń innych o pedofilię, mając doświadczenie niesłusznych oskarżeń Michaela, tak ona ma swoje uwrażliwienie. Milczała, bo nie wiedziała. Przynajmniej się nie wypowiadała publicznie.
Ja ją cenię. Ten wywiad to najlepsza rzecz, jaką Michael zrobił w swojej karierze, jeżeli chodzi o public relation. Ludzie zobaczyli go przede wszystkim jako błyskotliwego faceta, inteligentnego, serdecznego. Pamiętajcie, że przed tym wywiadem Michael znany był głównie z trzech słów "I love you". Dołóżcie sobie do tego jego zagubienie prywatnie i wszystkie plotki. Mógł w oczach niektórych uchodzić nawet za niezbyt rozgarniętego.
Po tym wywiadzie MJ w Stanach był niemal tak popularny, jak po wydaniu Thrillera i gdyby nie sprawa Chandlera...
Kto nie widział tego dokumentu... Oprah w nim przytacza kluczowe fr. wywiadu. Mówi, że obawiała się, iż Michael nie będzie otwarty; że była zdenerwowana, ale Michaela brak tremy ją rozluźnił. Że nie spodziewała się od niego takiej otwartości- że potrafił przełamać obraz idealnej rodziny Jacksonów. Zdenerwował ją, jak każdy, kto tak odpowiada, gdy Michael odesłał ją do Moonwalka w temacie operacji plastycznych. Zauważyła, że istnieje szczególne porozumienie między nim a Elizabeth. I na koniec żałowała, że przerwała mu, nie dała się do końca wypowiedzieć, w odpowiedzi na pytanie- za co chce być zapamiętany.
Przyznała, że szczerość wypowiedzi Michaela tak ją ujęła, że byłaby w stanie zostać jego przyjacielem. Czuła jego wszechogarniającą samotność. Tą samą, o której mówiła Madonna na tegorocznym VMA.
Last edited by kaem on Thu, 17 Sep 2009, 21:40, edited 1 time in total.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Jestem rozczarowana, bo oczekiwałam że zobaczę nieemitowane fragmenty wywiadu, jak to było zapoiwedziane, a zobaczyłam wypowiedzi Oprah co 2 minuty przerywane przez reklamy.
Trudno mi ocenić postawę Oprah wobec Michaela. Sądzę, że jest raczej zachowawcza, nazwałabym to chłodnym dystansem.
Zgodzę się z tobą kaem że to jeden z najlepszych wywiadów jakie dał Michael.
"Kłamstwa biegną sprinty, prawda biegnie maratony" - Michael Jackson