Wycieczka do Disneyland - Paryż

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
intelmet

Wycieczka do Disneyland - Paryż

Post autor: intelmet »

Kto z nas szalonych miałby ochotę wybrać się do Disneylandu? Ale oczywiście jesli byłoby nas 100 tez niczemu to nie przeszkadza. Koszt wejścia na teren obiektu 60 euro za dobę. Nocleg myśle około 40 euro za noc plus dodatkowo paliwo za autobus. To szacunek orientacyjny, myśle że gdybyśmy zlecili to dla biura podróży wyszłoby taniej. Tylko pytanie, czy ktos jest chetny? :happy:
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Naszła mnie wizja garstki fanów szlajających się po Disneylandzie i korzystających ile się da z tych wszystkich atrakcji. :happy:
Cóż. W Disneylandzie nigdy nie byłam, a odkąd pamiętam chciałam kiedyś pojechać. Chęci są na pewno, ale brak kasy i czasu jak na razie - niedługo zaczynam studia. A myślałaś już kiedy mniej więcej można by było zorganizować taki wyjazd?
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Ja też jestem jak najbardziej za tym pomysłem-może nejpierw niech się wpiszą osoby które chciałyby pojechać a potem można by coś zorganizować. :knuje:
Obrazek

wobec tego moi Państwo, popatrzę ile to kosztuje w biurze podróży i wtedy bedziemy wiedzieli dokładnie z jakimi kosztami się liczyć. Dziś wieczorem mam spotkanie z jedną z właścicielek biura.

Co jak co, ale każdy szanujący się fan Michaela musi Disneyland mieć zaliczony, a kaskę zawsze można jakoś ulepić, liczy sie motywacja. Zachęcam gorąco, bo nie wyobrażam sobie lepszego towarzystwa niż MJowki, to chyba oczywiste.

Mogę pojechać swoim autem (jest 7-osobowe), ale im wiecej nas tym lepiej i taniej. :dance: juz nie mówiąc o tym, że kliemat jest o niebo lepszy. Mike miał główkę do kasy, my tez musimy mieć. nenene
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

jak najbardziej za ale wszystko zależy od terminu wyjazdu i od kosztów
Obrazek
"You are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart"
Zawsze będziesz w sercu mym...
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

ja też jestem za,ale to moze chyba raczje dopiero po Nowym Roku,.teraz musze sobie pozalatwiac rzeczy ze studiami(zaczynam,)pozarabiac troche kasy i doperio wtedy jechac :),no nie wiem ewentualnie w listopadzie czy cos,ale serio nie wiem.. w kazdym razie jestem chetna:)
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

polecam...
http://www.disneyland.com.pl/disneyland.htm
http://www.promotion.com.pl/webcm/disneyland_-_pary
A-g-A pisze:Naszła mnie wizja garstki fanów szlajających się po Disneylandzie i korzystających ile się da z tych wszystkich atrakcji
nie da się za dużo....zapoznajcie sie z kosztami....
Obrazek
Awatar użytkownika
Nekro

Post autor: Nekro »

ja jestem za :knuje:
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

ja tez sie pisze chodziaz slysze wiele glosow od ludzi ktorzy tam byli ze niestety wiekszosc czasu sie czeka w kolejkach po ATRAKCJE....

ale chcialabym JECHAĆ BARDZO! nawet po to aby wycałowac tylko Myszkę Mickey ;-)
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
intelmet

http://www.disneyland.com.pl/disney/objazd.htm

e no jak dla mnie bomba, 1 tysia za 6 dni, to cena normalnego urlopu, ważne by z "nienormalnymi" ludźmi glupija
trzeba kraść życiu chwile :szepcze:
Awatar użytkownika
pawlinka

Post autor: pawlinka »

JESTEM ZAAA!! SAMA O TYM MYŚLĘ JUŻ OD JAKIEGOŚ CZASU:D
"If you wanna make the world a better place take a look at yourself and then make a change"
"We CAN fly, you know. We just don't know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground"
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Ja również jestem za.Wiadomo że nie planujemy wyjazdu jutro tylko za jakiś czas.Można w tym czasie odkładać sobie kaskę.Najważniejsze są przeżycia moim zdaniem-lepiej żałować że się pojechało niż to że nic się nie zrobiło w tym kierunku.Ja się piszę na 100%.Czekamy zatem na szczegóły. ;-)
Obrazek

a może jakos tak w okolicy Marze/kwiecień ? bo chyba otwarty jest od połowy marca - będzie już dosyć ciepło a nie będzie w DL jeszcze takich dzikich tłumów jak w wakacje.
Awatar użytkownika
ghost_ola

Post autor: ghost_ola »

intelmet pisze:http://www.disneyland.com.pl/disney/objazd.htm

e no jak dla mnie bomba, 1 tysia za 6 dni, to cena normalnego urlopu, ważne by z "nienormalnymi" ludźmi glupija
trzeba kraść życiu chwile :szepcze:
no nie do konca bo tam trzeba doliczyc jeszcze 160 euro, czyli wychodzi jakies 1700.
W takiej cenie można zarezerwować pokój w Disneyland Hotel.
Sprawdzałam ceny przyz założeniu, że pojechałyby 4 osoby, poza weekendem. Np 21-24 marzec. Podobne ceny są też w pażdzierniku 2009 oraz w styczniu i lutym 2010.
Pokój 4os na 3 noce ze śniadaniem + bilety do parku na 4 dni to koszt rzędu 1600zł/os, do tego benzyna ok 300-400zł/os. Wychodzi 2000zł. Ale za to 4 dni i 3 noce w Disneylandzie, a nie pól dnia tak jak to bywa na wycieczkach. Sama byłam już dwa razy na takich wycieczkach, raz w podstawówce i raz w liceum i to naprawdę średnio ma sens. Przez te kilka godzin więcej czasu spędza się stojąc w kolejkach lub po prostu chodząc od jednej atrakcji do drugiej, bo wiadomo, chce się wszystko zobaczyć, a teren jest naprawde duzy. A teraz są w ogóle podobno juz dwa parki - Disneyland i disneyland Studios, gdzie ogląda się plany filmowe z bajek Disneya. Tym bardziej myslę, że jeden dzień to zdecydowanie na to za mało.
Ja jestem bardzo chetna na taki kilkudniowy pobyt, ale na taką wycieczkę Paryż+Disneyland+Asterix w 4 dni to nie bardzo.
Jeśli chcielibysmy zahaczyc też o najważniejsze zabytki Paryża to można pojechać 2 dni wcześniej i weekend spędzic w samym Paryżu (te terminy w Disneylandzie zaczynają się w poniedziałek, bo weekendy dużo droższe). Byłam w Paryżu w styczniu tego roku i znam bardzo fajny tani hotelik w centrum za ok 20euro/os/noc. Warukni takie hostelowe, ale pokoje normalne 2-3-4 osobowe, nie takie grupowe z pietrowymi łóżkami.
Wiem, że moja propozycja do tanich nie należy, ale disneyland po prostu nie jest tani i jeśli znajdzie się biuro podróży, które twierdzi inaczej to jest to najzwyczajniej w świecie ściema. Na jednej z moich wycieczek okazało sie w ogóle, że kupili nam bilety 'popoludniowe', co oznacza, że mozna być w parku od 17 do zamknięcia, czyli chyba 21, ale o 20 wyjeżdżaliśmy, więc wyjazd, którego główną atrakcja miał byc disneyland skończył się na 3h w miejscu docelowym...
W każdym razie ja bardzo chętnie pojadę jeśli to będzie prawdziwy Disneyland Trip :)
Beyond these boundaries, he wanted to fly
In nature's scheme, never to die
http://mjtranslate.com
Awatar użytkownika
moni

ghost_ola pisze:Przez te kilka godzin więcej czasu spędza się stojąc w
właśnie tego sie obawiam bo wiele ludzi się skarży....jak już do Disneylandu to przynajmniej tak żeby w samym parku móc spędzic chociaż DWA CAŁE dni od otwarcia do zamknięcia :)
ODPOWIEDZ