Tak myślę sobie, że może teraz nadszedł czas, aby wydawać starsze rzeczy, żeby nie były zapomniane? Może ktoś powie, że to skok na kasę, ale skoro książka Dancing the Dream nie ukazała się w Polsce to może teraz najwyższa pora? A może macie jakiś cynk, że ktoś szykuje się do wydania tego przepięknego wydawnictwa w Polsce? Sama jeszcze go nie posiadam, ale chyba poczynię pewne kroki w celu nabycia go drogą kupna np. na eBayu.
Zauważyłam, że na forum jest mnóstwo ludzi z charyzmą. Przybyło ich jeszcze w ostatnim czasie. Coś nas wszystkich napędza, jakaś nieznana siła. A może to miłość, szacunek, uwielbienie? Jak zwał, tak zwał. W każdym razie razem jesteśmy w stanie zdziałać dużo. Zauważyłam tutaj różne akcje - wydanie książki w postaci wspomnień fanów, zbiórka na pamiątkową tablicę, pisanie do Polsatu w sprawie koncertu na Bemowie, pisanie do TVP itd. Do tego odbywa się mnóstwo zjazdów, spotkań, był koncert w Multikinach i innych Silver Screenach, a niedługo będzie MJowisko!
Moja propozycja jest taka:
Znajdźmy wydawnictwo, które wyda nam naszą własną Dancing the Dream. Bo przecież Polacy nie gęsi... Skoro wiersze już zostały przetłumaczone to jeśli nasze tłumaczki się zgodzą - książka będzie zawierała ich przekłady. Rzuci na nie okiem jakiś redaktor i tyle. Jeśli nie, to można przetłumaczyć wszystko od nowa. Mogę spróbować skontaktować się z wydawnictwami i zapytać, czy są zainteresowane. Na razie mam na myśli jedno konkretne.
Chciałabym dowiedzieć się, czy jesteście zainteresowani wydaniem tej książki na polskim rynku? Czy znajdę w Was poparcie?
Co Wy na to Kochani?

kaem-> Prosiłbym o nie umieszczanie postów sprowadzających się do słowa "popieram", tylko konkretne propozycje. Dziękuję.
Inne posty będą traktowane jako spam i usuwane.
EDIT: Moderator ma rację. Liczę nie tylko na słowa poparcia, ale też jeśli ktoś ma zaznajomione wydawnictwo - to proszę o kontakt.