Newsy - 07.09.2005

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
MJPTNewsTeam

Newsy - 07.09.2005

Post autor: MJPTNewsTeam »

Matka Gavina Arvizo nie przyznaje sie do winy

We wtorek 6 wrzesnia odbyl sie pierwszy etap postepowania sadowego przeciw matce oskarzyciela Michaela Jacksona. Janet Arvizo zjawila sie w sadzie w Los Angeles jeden dzien przed ustalonym terminem, oswiadczyla, ze nie przyznaje sie do winy w stawianych jej zarzutach o oszustwo, nastepnie zostala zwolniona za obowiazkiem powrotu na zadanie sadu. Kolejne posiedzenie odbedzie sie 28 pazdziernika, zostanie wtedy ustalone, czy zebrany material dowodowy wystarczy, zeby wytoczyc jej proces. Janet oskarzona jest o podawanie falszywych danych oraz celowe wprowadzanie w blad urzednikow w celu otrzymania zapomog socjalnych o lacznej wartosci 18 tys dolarow. Korzystala ona z zapomog twierdzac, ze rodzina jej zyje w skrajnej nedzy, tymczasem niedlugo przedtem otrzymala 150 tys, dolarow w ramach odszkodowania w innym procesie. Fakty owe zostaly wykryte przez prywatnego detektywa zaaganzowanego przez obrone Michaela Jacksona w procesie o molestowanie Gavina Arvizo.

zrodlo: Associated Press
Awatar użytkownika
MJJ

Re: Newsy - 07.09.2005

Post autor: MJJ »

MJPTNewsTeam pisze:nastepnie zostala zwolniona za obowiazkiem powrotu na zadanie sadu.
Czytając wczoraj zaległe wiadomości z sierpnia natknąłem się na informację, że będzie mogła pozostać na wolności ale za 50 tys. kaucji. Czyżby okazało się że sędzia na wczorajszej rozprawie jednak tej kaucji nie ustanowił ?
Obrazek
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

wyglada na to, ze jednak kaucji nie ustalono - Jasia pewnie nawciskala sedziemu, ze zyje w skrajnej biedzie i nie ma na kaucje :smiech:
Obrazek
ODPOWIEDZ