Matka Gavina Arvizo nie przyznaje sie do winy
We wtorek 6 wrzesnia odbyl sie pierwszy etap postepowania sadowego przeciw matce oskarzyciela Michaela Jacksona. Janet Arvizo zjawila sie w sadzie w Los Angeles jeden dzien przed ustalonym terminem, oswiadczyla, ze nie przyznaje sie do winy w stawianych jej zarzutach o oszustwo, nastepnie zostala zwolniona za obowiazkiem powrotu na zadanie sadu. Kolejne posiedzenie odbedzie sie 28 pazdziernika, zostanie wtedy ustalone, czy zebrany material dowodowy wystarczy, zeby wytoczyc jej proces. Janet oskarzona jest o podawanie falszywych danych oraz celowe wprowadzanie w blad urzednikow w celu otrzymania zapomog socjalnych o lacznej wartosci 18 tys dolarow. Korzystala ona z zapomog twierdzac, ze rodzina jej zyje w skrajnej nedzy, tymczasem niedlugo przedtem otrzymala 150 tys, dolarow w ramach odszkodowania w innym procesie. Fakty owe zostaly wykryte przez prywatnego detektywa zaaganzowanego przez obrone Michaela Jacksona w procesie o molestowanie Gavina Arvizo.
zrodlo: Associated Press
Newsy - 07.09.2005
Re: Newsy - 07.09.2005
Czytając wczoraj zaległe wiadomości z sierpnia natknąłem się na informację, że będzie mogła pozostać na wolności ale za 50 tys. kaucji. Czyżby okazało się że sędzia na wczorajszej rozprawie jednak tej kaucji nie ustanowił ?MJPTNewsTeam pisze:nastepnie zostala zwolniona za obowiazkiem powrotu na zadanie sadu.

- LittleDevil
- Site Admin