25.06.2010 - co robimy?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
bj

25.06.2010 - co robimy?

Post autor: bj »

Ja wiem, że jest jeszcze pół roku, ale właśnie ta wczorajsza "półrocznica" skłoniła mnie do zastanowienia, w jaki sposób my, fani, możemy godnie i pięknie przeżyć ten czerwcowy dzień. Może warto zbierać pomysły już teraz, żeby do czerwca przygotować coś pięknego? Tylko co, kiedy, gdzie, jak itp. Pomyślmy!
Moja pierwsza myśl jest taka, żeby juz teraz uderzyć do Multikina (to też jest Silverscreen) o maraton filmowy w okolicy tej daty, w którym byłoby This is it i Bucharest Live, a potem teledyski (tak jak zrobili to w lipcu, z tym że nie było wtedy jeszcze This is it).

kaem->Edycja postów. A prosiłem...
Awatar użytkownika
Aria

Post autor: Aria »

myślę, ze to jeszcze nie czas dokładnego planowania.

Ja bardzo chętnie spędziłabym ten czas z innymi Fanami, szczególnie, że nie wiadomo, za ile będą te bilety, w jakiej cenie itd.

Proponuję zrobić coś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=lVJVRywgmYM

Tylko jakby ktoś robił coś takiego w gdańsku, to prosze mnie poinformować!!!

Znalazłam nawet takie filmiki z Polski.

http://www.youtube.com/watch?v=eDouGfDKv_o (niezbyt dużo ludzi, ale liczy się chęć. )

http://www.youtube.com/watch?v=itQSi8Ff ... re=related

Nie wiem, jak mogłoby to wyglądać od strony technicznej (czy jakieś próby, z kad wytrzasnąć muzykę itd), jednak piszę się na coś takiego OD RAZU!

-> edycja postów!
mav.
Awatar użytkownika
bj

ten temat jest już poruszony, ale jest to propozycja dla garstki ludzi, którzy potrafią tańczyć i mają czas na próby. Mi chodzi o coś,w czym mogą uczestniczyć wszyscy i to nie musi być koniecznie jedno wydarzenie 25 06, ale kilka, wokół tej daty. Poza tym w ubiegłym roku w konie na maraton cena za bilet to było około 18 - 20 zł. Najważniejsze jest to, że w czymś takim mogą uczestniczyć także osoby nie będące fanami i na forum, także "zwykli ludzie", którym po prostu podoba się twórczość MJ.
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

z tego co wiem, to ma byc dance tribute( w którym razem z dobrzi i badsusie mamy zamiar wziąć udział) i jakis koncert(z tego co słyszałam w Warszawie , Plac Defilad- czytałam o tym na gronie , ale czy dojdzie do skutku to wieeeelka niewiadoma)
Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Popieram pomysł z Multikinem!
Tym bardziej że objęłoby to sieć kin w całej Polsce. I ogólnie łatwiejsze w zorganizowaniu, wg mnie.
Bilety na koncerty w Mutikinie kosztują zwykle 10zł-ulgowe i 15zł normalne.
Ale zamiast TII i Bukaresztu lepiej dać coś 'kinowo nowego', np. Bad world tour.
:knuje:
Awatar użytkownika
I'm Bad

Post autor: I'm Bad »

Pomysł z multikinem jest bardzo dobry... :knuje:
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Nie wiem czy wy również ale ja chętnie zobaczyłabym w kinie któryś z tych filmów:
*Bad In Japan
*Moonwalker
*The Wiz
+Number Ones

Ale do samego bombardowania multikina prośbami można jeszcze zaczekać ;-)
ObrazekObrazek
jolartg

Post autor: jolartg »

świetny pomysł z tym Multikinem!!!! Jak bym mogła to chętnie pomogę
Awatar użytkownika
JacksonLover

Post autor: JacksonLover »

bj pisze:Najważniejsze jest to, że w czymś takim mogą uczestniczyć także osoby nie będące fanami i na forum, także "zwykli ludzie", którym po prostu podoba się twórczość MJ
pomysł z kinem jest strzałem w 1O !
Może są też fani, którzy jeżdzą na wózku inwalidzkim i niestety zatańczyć nie będą mogli, a do kina i owszem :)
Ruszyłeś choćby palcem, a uśmiechały się miliony. !
Awatar użytkownika
bj

JacksonLover pisze:Może są też fani, którzy jeżdzą na wózku inwalidzkim i niestety zatańczyć nie będą mogli, a do kina i owszem :)
I to jest argument! Myślałam też o osobach, które po prostu nie zaangażują się w tego typu akcje (tribute dance), bo np są niepełnosprawni, albo po prostu pracują i nie mają czasu, wychowują dziecko, albo najzwyczajniej nie mają siły na takie sprawy. Nie zapominajmy, że może na forum średnia wieku to ok 20ki, ale fani MJ mają także po 40, 50 lat i trzebaby wymyśleć cos takiego, do czego te wszystkie osiby mogłyby dołączyć nie angażując się w organizację. Czyli np kino. Repertuar chyba jest ograniczony, bo kina mają swoją politykę, umowy, zakazy, nakazy dot odtworzeń publicznych. Więc pewnie to oni nam powiedzą co mogą puścić
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

Post autor: M.J | Kubaa »

Taak, pomysł z kinem jest świetny ! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Popieram Twoją inicjatywę bj, aby już teraz zająć się pomysłami, mimo że na organizację jest zapewne jeszcze za wcześnie, ale na pewno nie zaszkodzi pomyśleć i podzielić się pomysłami.
bj pisze: Mi chodzi o coś,w czym mogą uczestniczyć wszyscy i to nie musi być koniecznie jedno wydarzenie 25 06, ale kilka, wokół tej daty.
Dokładnie tak. Coś w rodzaju takiego kompletnego memoriału. Flash mob jest dobry, ale tak naprawdę dotyczy tylko tańca, a MJ to przecież nie tylko taniec. Wspaniale byłoby przedstawić i przypomnieć ludziom różne dziedziny Jego życia i twórczości, a więc muzykę, taniec, działalność charytatywną na rzecz dzieci i dorosłych, troskę o naszą planetę, ekologię... i pewnie jeszcze wiele spraw się znajdzie. To mogłoby zająć z pewnością kilka dni, i myślę, że jeśli znajdą się chęci, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby to zorganizować ;-)
Love lives forever
Awatar użytkownika
ola1714

Post autor: ola1714 »

Z tym kinem to dobry pomysł! Ja jestem jak najbardziej za.
I myślę, że pomału można zacząć coś organizować, bo później wiecie...ktoś sie nie zgodzi, kino nie wypali i nic z tego nie będzie.
A tak będzie coś załatwione.
Oczywiście nie myślę, żeby już teraz nagle coś załatwiać, ale po nowym roku powoli można pytać, dowiadywać się :)
Także pomysł z kinem jak dla mnie SUPER :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

A mi wczoraj wieczorem wpadł taki pomysł do głowy (może uznacie, że zbyt szalony :)), aby zrobić przedstawienie dla dzieci w domach dziecka, szpitalach, hospicjach. I zamarzyło mi się, aby to była opowieść o Piotrusiu Panu i Nibylandii ;-) A po skończonym przedstawieniu opowiedzieć trochę o Michaelu ;-) Jakbym wiedziała, że znajdzie się ktoś chętny, żeby mi pomóc (szczególnie spośród krakowskich fanów), to już jutro zaczęłabym pisać scenariusz :happy:
Love lives forever
Awatar użytkownika
ola1714

Post autor: ola1714 »

Piotrusia Pani pisze:A mi wczoraj wieczorem wpadł taki pomysł do głowy (może uznacie, że zbyt szalony :)), aby zrobić przedstawienie dla dzieci w domach dziecka, szpitalach, hospicjach. I zamarzyło mi się, aby to była opowieść o Piotrusiu Panu i Nibylandii ;-) A po skończonym przedstawieniu opowiedzieć trochę o Michaelu ;-) Jakbym wiedziała, że znajdzie się ktoś chętny, żeby mi pomóc (szczególnie spośród krakowskich fanów), to już jutro zaczęłabym pisać scenariusz :happy:
Piotrusia Pani pomysł świetny i z chęcią bym się w to zaangażowała :D ale no jestem z poza Krakowa i musiałabym pogadać z mama, bo problem mam w tym, ze mam tylko 14 lat.
A znalazła by sie rola dla 14-latki ? Ewentualnie pogadam z mama i wtedy mogę cos powiedzieć na 100 %.
A moze napiszesz trochę więcej, jaka masz wizje xD ? Ile potrzebujesz osob itd.
ODPOWIEDZ