Petycja: Wielkie mauzoleum otwarte dla fanów Michaela!

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
fanka25

Petycja: Wielkie mauzoleum otwarte dla fanów Michaela!

Post autor: fanka25 »

Witajcie:) Napisałam petycję o otwarcie Wielkiego Mauzoleum dla fanów Michaela Jacksona dwa razy do roku: 29 sierpnia- w dniu jego urodzin oraz 25 czerwca- w dniu jego śmierci. Jeśli mnie popieracie podpiszcie się proszę. Każdy podpis ma znaczenie!

http://www.petitionspot.com/petitions/holyterraceopen

http://www.ipetitions.com/petitions/holyterraceopen

Z góry dziękuję:) :-)

-> Nie jest to fakt ani informacja dotycząca życia i śmierci Michaela Jacksona. Inicjatywy fanów - nie ma problemu, fajna sprawa, ale żeby nadawać im od razu rangę faktu to chyba przesada. Proszę zapoznać się z Regulaminem i rozejrzeć się na Forum gdzie co i jak jest postowane. zu
"We are the world, we are the children, we are the ones to make a brighter day so let's start giving"
Awatar użytkownika
Wercia

Post autor: Wercia »

Świetny pomysł... Spróbować warto, ale wątpię żeby było to realne... :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
Michaela

Post autor: Michaela »

Ja bym chciała, żeby w Polsce powstało muzeum poświęcone Michaelowi.
Awatar użytkownika
anuszkaa

Post autor: anuszkaa »

fanka25:
otwarcie Wielkiego Mauzoleum dla fanów Michaela Jacksona dwa razy do roku: 29 sierpnia- w dniu jego urodzin oraz 25 czerwca- w dniu jego śmierci.
Dwa razy do roku?
Dwa razy po 24 godziny?

Już widzę te dantejskie sceny, by się do mauzoleum otwartego tylko 24 godziny te tłumy fanów ściągające z całego świata mogły dostać. :-o

Więc jak - bilety, zproszenia, wejściówki?
To jest mało realne.

Ale ogólnie popieram - mauzoleum powinno być otwarte.
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Nie, chociaż tam dajmy mu spokój. To jest prywatna sprawa rodziny Michaela. Jedyne na prawdę prywatne. Co najwyżej jakiś filmik mogli by dodać do jakiejś poważnej i typowej dla MJa- na 100% robionej- biografii. Jak OPUS, ale film.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
anuszkaa

Nie, chociaż tam dajmy mu spokój.
Duchowa potrzeba pielgrzymowania do grobów wielkich postaci ( w tym świętych) jest wpisana w nasze człowieczeństwo. Jest potrzebna nam - żyjącym. Między innymi, by uporać się z bólem po stracie. Zmarłym raczej nie szkodzi, bardziej pomaga, jeśli brać pod uwagę modlitwy.

Nikt nigdy nie bronił dostępu do grobów.
No może tylko z przyczyn politycznych, z obawy przed manifestacjami.
Przed odrodzeniem się ducha w narodzie.
Czego obawia się rodzina Michaela?
Awatar użytkownika
Mjabs

Post autor: Mjabs »

Ja jestem przeciwna... Jeśli mauzoleum będzie otwarte 2 razy w roku to, jak ktoś już napisał, będą się tak odbywały sceny dantejskie... Lepszym pomysłem byłoby zezwolenie "reprezentacji" jakiegoś fanklubu na odwiedzenie mauzoleum w imieniu fanów... Całkowite otwarcie mauzoleum sprawiłoby raczej, że Michael znowu zostałby przez media sprowadzony do towaru... Przed cmentarzem stałyby jakieś straganiki z majkelowimi gadżetami... Nie, nie... Uszanujmy decyzję rodziny Michaela...
ღ السرّ ღ

Rest in PEACE! MICHAEL JACKSON 1958 - 2009
[*]
Awatar użytkownika
anuszkaa

Całkowite otwarcie mauzoleum sprawiłoby raczej, że Michael znowu zostałby przez media sprowadzony do towaru... Przed cmentarzem stałyby jakieś straganiki z majkelowimi gadżetami... Nie, nie...
Wszystko zależy od organizacji.
Nawet grób JPII moża nawiedzać.
Nic złego sie tam nie dzieje.
A stragany (jeśli ktoś wyda na nie pozwolenie) można pod cmentarzem postawić i w tej chwili. Bez otwierania mauzoleum.

Reglamentacja towaru sprzyja spekulacjom i nadużyciom.
Dlatego jestem za tym, by stworzyć warunki, w których byłby "godny" dostęp dla wszystkich do grobowca.
W żadnym wypadku nie reglamentować - wyznaczać dni czy grupy ludzi.
Już o tym wyżej pisałam.
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Dżomą, modlić się o Michaela możesz w domu, kościele itp. A grób to miejsce OSTATECZNEGO SPOCZYNKU. Jako miejsce "kultu" można by otworzyć Neverland, by "poczuć ducha MJa", a nie jego grób.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
Maruderkis

Post autor: Maruderkis »

Na wstępie - cześć wszystkim :)
Forum przypadło mi do gustu, więc zostanę na dłużej ;)

Faktycznie, lepiej aby Neverland był otwarty. Chociaż jakaś część.
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

Ja myślę, że lepiej zostawić w spokoju zarówno grób jak i Neverland. Ten pierwszy jest w końcu miejscem jego ostatecznego spoczynku, uważam że nie powinno się robić wokół niego zamieszania, a przecież modlić się można wszędzie. Co do Neverlandu to przecież Michael nie chciał tam wracać, a skoro nie czuł się już tam dobrze to sądzę, że również nie byłby zadowolony ze zrobienia z tego miejsca muzeum.
Byłoby super jak by powstało jakieś porządne muzeum poświęcone Michaelowi, lecz powinno ono być w miejscu conajmniej względnie neutralnym.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Nie podpiszę tego. Już wyobrażam sobie fanów jak tratują się aby wejść do muzoleum. Wolałabym, żeby było otwarte kilka/naście razy w roku albo cały czas a wtedy możnaby było tego uniknąć. Choć z drugiej strony pojawia się problem poruszony przez anuszkaa. Raczej nie czułabym się dobrze widząc jak MJa traktuje się znowu jak towar. Ogólnie już sama nie wiem co myśleć, powinni otworzyć Neverland.
Obrazek
Awatar użytkownika
fanka25

Re: Petycja: Wielkie mauzoleum otwarte dla fanów Michaela!

Post autor: fanka25 »

fanka25 pisze:Witajcie:) Napisałam petycję o otwarcie Wielkiego Mauzoleum dla fanów Michaela Jacksona dwa razy do roku: 29 sierpnia- w dniu jego urodzin oraz 25 czerwca- w dniu jego śmierci. Jeśli mnie popieracie podpiszcie się proszę. Każdy podpis ma znaczenie!

http://www.petitionspot.com/petitions/holyterraceopen

http://www.ipetitions.com/petitions/holyterraceopen

Z góry dziękuję:) :-)

-> Nie jest to fakt ani informacja dotycząca życia i śmierci Michaela Jacksona. Inicjatywy fanów - nie ma problemu, fajna sprawa, ale żeby nadawać im od razu rangę faktu to chyba przesada. Proszę zapoznać się z Regulaminem i rozejrzeć się na Forum gdzie co i jak jest postowane. zu
przepraszam za to całe zamieszanie. chciałabym żeby to był fakt.przeniosę post we właściwe miejsce.
"We are the world, we are the children, we are the ones to make a brighter day so let's start giving"
ODPOWIEDZ