Auchan przerobił "We are the world"
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Auchan przerobił "We are the world"
Sieć hipermarketów Auchan przerobiła na własne potrzeby "We are the world". Osobiście jestem zniesmaczona. Gorąco polecam zapoznanie się z materiałem:
http://w724.wrzuta.pl/film/1jsXOKmgvaf/auchan
Nie znam jeszcze odpowiedzi na pytanie jak Auchan stoi z tematem praw autorskich.
Oburzające dla mnie jest to, że sklep wykorzystał piosenkę napisaną by pomagać innym...
http://w724.wrzuta.pl/film/1jsXOKmgvaf/auchan
Nie znam jeszcze odpowiedzi na pytanie jak Auchan stoi z tematem praw autorskich.
Oburzające dla mnie jest to, że sklep wykorzystał piosenkę napisaną by pomagać innym...
- blackvarnish
Re: Auchan przerobił "We are the world"
Ja też. Jest to dla mnie nic innego jak kpina z tak pięknego utworu, który miał tak szczytny cel. Cóż, Polak potrafi. Czasem tylko nie wychodzi tak, jak miało wyjść...Natalia-K pisze: Osobiście jestem zniesmaczona.
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
Już nigdy tam nie wejdę!!!! NIGDY!!
ŻAŁOSNE!!
"bijemy rekordy", "konkurencja nie ma szans". żadnej (chociaż udawanej) skromności. Już wolę tesco itp. Szczerze to nie miałem nic do Auchan ale teraz. Jeśli to oficjalnie zrobili to żal mi ich. Badziewie i tyle, albo jeszcze mniej ! ! !
Całej nawet nie oglądnąłem/przesłuchałem. Do połowy może doszło.
http://www.auchan.pl/kontakt-auchan.html
Nie wiem czy to coś pomoże ale można do nich napisać.
ŻAŁOSNE!!
"bijemy rekordy", "konkurencja nie ma szans". żadnej (chociaż udawanej) skromności. Już wolę tesco itp. Szczerze to nie miałem nic do Auchan ale teraz. Jeśli to oficjalnie zrobili to żal mi ich. Badziewie i tyle, albo jeszcze mniej ! ! !
Całej nawet nie oglądnąłem/przesłuchałem. Do połowy może doszło.
http://www.auchan.pl/kontakt-auchan.html
Nie wiem czy to coś pomoże ale można do nich napisać.
- Erna Shorter
- Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Cover może zrobić każdy,tak samo wykorzystać melodię czy słowa danej piosenki w innym utworze,ale na litość boską,niech to będzie przynajmniej dobrze zrobione i nie w takim celu.
Nie sądzę,aby TYM CZYMŚ udało im się osiągnąć zamierzony efekt promocyjny.
To brzmi równie zachęcająco jak te wszystkie irytujące melodyjki odtwarzane w supermarketach Tesco, Real czy Carrefour.
Nie sądzę,aby TYM CZYMŚ udało im się osiągnąć zamierzony efekt promocyjny.
To brzmi równie zachęcająco jak te wszystkie irytujące melodyjki odtwarzane w supermarketach Tesco, Real czy Carrefour.
Można napisać, a w zasadzie to mogłoby się wysłać, żeby ich naprawdę postraszyliMalwina27 pisze:Ludziska a moze napisac ze link zostal wyslany do ludzi z USA ??? ciekawe co odpisza :)
nie żeby coś zrobili bo trzeba dać każdemu drugą szansę ale chociaż postraszyć ich tak poważnie. Chyba, że o ktoś na żarty nakręcił, a nie Auchan
Ja do nich napisze, że ktoś się tym zajmie z USA
- majkelzawszespoko
pomysł godny całej tej sieci i tych wyjących kretynów.
mnie by było wstyd się rodzinie pokazać po takim czymś.
brawo dla kierownictwa i pana w okularach za zrobienie z siebie pośmiewiska na całą Polskę.
w Polsce akurat mamy wielu specjalistów od fake'ów, którzy w życiu nie zgodziliby się na żart w takiej formie.
jak to napisał jakiś ogarnięty pan w komentarzach 'jakiś senior z żor to wymyślił'.
poza tym język ciała osób biorących udział w tym pseudoklipie pokazuje u niektórych wstyd, u innych znowu pokorę, także mnóstwo stresu, więc nie są to uczucia 'na żarty'.
widzisz i nie grzmisz...
mnie by było wstyd się rodzinie pokazać po takim czymś.
brawo dla kierownictwa i pana w okularach za zrobienie z siebie pośmiewiska na całą Polskę.
wg mnie to nie są żarty.amj pisze:Chyba, że o ktoś na żarty nakręcił, a nie Auchan
w Polsce akurat mamy wielu specjalistów od fake'ów, którzy w życiu nie zgodziliby się na żart w takiej formie.
jak to napisał jakiś ogarnięty pan w komentarzach 'jakiś senior z żor to wymyślił'.
poza tym język ciała osób biorących udział w tym pseudoklipie pokazuje u niektórych wstyd, u innych znowu pokorę, także mnóstwo stresu, więc nie są to uczucia 'na żarty'.
widzisz i nie grzmisz...
- Weronika22
To co zobaczyłam...TO JAKIŚ ŻART!? Jeśli tak to nie udał im się...ludzie przegięli, a ten kto TO wymyślil chyba twardo nie stąpa po ziemi. Po 25 czerwca nie trudno jest zauważyć podobnych akcji, przykładem jest choćby jedna z Wrocławskich galerii handlowych, która w kółko puszcza "swoje" Man in the mirror
Jestem zszokowana!
Co to ma być?! Dla mnie "We are the world" to symbol, coś niezniszczalnego, z głębokim przesłaniem z którym ludzie powinni się utożsamiać!
Natomiast to co zrobił Auchan...brak mi słów. Czuję się zażenowana słuchając tego i jest mi przykro, że ludziom takie pomysły potrafią przyjść do głowy.
To po prostu nie powinno mieć miejsca. Chociażby ze względu na szacunek, który należy się artystom śpiewającym w oryginale.
Co to ma być?! Dla mnie "We are the world" to symbol, coś niezniszczalnego, z głębokim przesłaniem z którym ludzie powinni się utożsamiać!
Natomiast to co zrobił Auchan...brak mi słów. Czuję się zażenowana słuchając tego i jest mi przykro, że ludziom takie pomysły potrafią przyjść do głowy.
To po prostu nie powinno mieć miejsca. Chociażby ze względu na szacunek, który należy się artystom śpiewającym w oryginale.
"Pamiętajcie o obietnicy wspaniałego jutra."