Spam z HP: "'TII' wykorzystuje playback"
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
-
Napewno Earth song to demo, mam takie samo demo jak na this is it....ale ES to bardzo trudna piosenka,więc nie dziwiw się,że MJ ja wykonwyał z playbacku,Smooth,Jam,I just stop lovin you,J5 medley,Billie Jean to napewno były śpiewane na żywo...Wątpliwości mam jeszcze do TWYMMF,napewno TDCAU było z playbacku...to widać na pierwszy rzut oka...
obrobili podobnie jak koncert z MSG w 2001... wiedziałem że to było zbyt piękne, przeciez MJ, za czasów HISTORY nie wyrabiał z samym WBSS, a teraz miałbym wszystko doskonale zaspiewać? napewno playback z demowek BJ i ES... a reszta to tam nie wiem, ale napewno to nie było świeże, majstrowało $ony cos przy tym...
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Mianowicie różnica jest bardzo duża. Łatwe utwory można często zaśpiewać live bardzo podobnie do oryginalnego nagrania, za to te trudniejsze w studiu np. można nagrywać fragmentami, za to live trzeba wykonać tę piosenkę całą i czasem (bądź często) może wyjść z tego coś okropnego dla naszych uszu.MJwroc wrote:Co to za różnica czy łatwa czy trudna.

Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
- Billie Jean M.J.
wlasnie! ludzie najpierw przeczytajcie wszystko co jest napisane a pozniej wyciagajcie z tego wnioski. to jest swietny przyklad jak rodzi sie plotka... tragiczne, tragiczne...Louie wrote:Snujecie teorie, a nie przeczytaliście załączonego artykułu:
"In order to fulfil Michael's vision for his fans and his children... the filmmakers had to incorporate some pre-existing materials, including vocals, where the rehearsal footage audio was incomplete and/or inaudible. "
Wrzucili dema tam, gdzie audio z prób było kiepsko słyszalne. Po prostu.

Becouse world with out you doesn't have for me any sense...
love you michael!
love you michael!