Król wrócił? - CNN

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Spirit

Post autor: Spirit »

Ludzie dajcie spokój, duchy nie istnieją, robią kolejną sensację, to wszystko jest już żenujące, za życia mu nie dali spokoju, po śmierci to samo, nawet gorzej.Zgroza.
Because I'm bad, I'm bad
BettyBlue1982

Post autor: BettyBlue1982 »

Z racji z tego że interesuję się zjawiskami paranormalnymi od dawna, cytuję najlepsze wyjaśnienie występowania tzw. zjawy MJ

Oj niedowiarki ! Czy wy myślicie,że po smierci nic nie ma-jak wpaja wam religia!
mistrz_psychotronik

dzisiaj, 23:09

Po śmierci człowieka-energia rozdziela się na trzy części !
Jedna (eteryczna) w zasadzie "wypala" się zaraz po śmierci,druga-astralna może przybierać i zachowywać się jako "stwór" właściciela (może nawet pojawiać się przez setki lat-"doładowując się przez organizmy żywe-niekoniecznie od człowieka).
Trzecia energia (same sedno,jądro,nasza prawdziwa jażń) w uproszczeniu-wraca z powrotem do Boga (Kosmosu),skąd przebywało przed narodzinami.Ma na to 72 godziny ! Dlatego zaleca się chować człowieka dopiero po trzech dniach od fizycznej śmierci( w tradycji ludowej nadal się przestrzega tego czasu ) !
Duch piosenkarza ,który jest widoczny w zasadzie jako mgiełka-jest niczym innym jak energią astralną .

wiec nie ma co dygac ze duch MJ blaka sie po fizycznym swiecie :-)
"Możesz być, czymkolwiek chcesz
Po prostu przemień się w to czym myślisz, że zawsze mogłeś tym być
bądź wolny ze swoim tempem, bądź wolny,
Zrzeknij się swego ego - bądź wolny, bądź sobą!"

I love you MJ :*...
Awatar użytkownika
Spirit

Post autor: Spirit »

"A kto umarł, ten nie żyje", tzw zjawiska paranormalne to stek bzdur, błagam, nie róbcie cyrku.
Because I'm bad, I'm bad
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

tu chyba chodzi tylko o to, że media robią sobie z nas jaja i tyle. W tym przypadku. Bo generalnie to ja wierzę, że MJ jest z nami cały czas... naprawdę.
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Tak jak to powiedział Mandey - fake stulecia. Nawet nie wiem jak to skomentować.

:-/
[*]
Dżeki

Post autor: Dżeki »

http://www.mefeedia.com/entry/inside-ne ... 5993/23:39

link bez żadnych podpisów i tak dalej, tutaj dokładniej widać, że jest to cień kogoś, kto akurat wtedy przechodził koło okna. Cień rzucany pod kątem. Akcja zaczyna się od 23:40
Smile

Post autor: Smile »

Ja wierzę, że Majki jest z nami, jednak jest niewidzialny, a to na filmie to jakiś cień, ew. fotomontarz (piszę o pierwszym filmiku). Drugi to zwyczajne liście, na które pada cień.
Lilka

Post autor: Lilka »

Obejrzyjcie to co podała Dżeki,
tutaj rzeczywiście widać że to cień, nawet dziennikarz nie zareagował jak to zobaczył, gdyby to był duch, zaczął by sie drzeć i zaczął panikować.
A co z aniołem? – gdyby ktoś wiedzieć chciał –
Mam ledwie bliznę, bo przy mnie stał…

I love you Michael ;(
robson8112

Post autor: robson8112 »

trzeba by było zobaczyć jak wygląda pokój tzn zobaczyc w ktorym miejscu jest lampa na suficie na filmiku widać cień lampy o pod nią przesuwający się cień zobacz 23:58
Obrazek
badstranger

Post autor: badstranger »

Dla mnie nie wyglądało to na cień innej osoby bo cienie nie odbijają się od podłogi przyjrzyjcie się uważnie ten niby cień zostawia odbicie na podłodze a tam nie ma nawet lustra wrrrrrrrrrr
Awatar użytkownika
Lila

Post autor: Lila »

Pewnie teraz wszyscy się mnie uczepią no, ale muszę to napisać.
Nie wierzę, że kamera akurat była w tym samym czasie co przechodził tam ,,duch Michaela Jacksona"...nie pomyśleliście, że może to być fotomontaż?
Nawet po śmierci media nie dają mu spokoju! To już jest denerwujące..
Osobiście wierzę w zjawiska nadprzyrodzone i wierzę, że Michael jest z nami, ale bez przesady...
I love you Michael! ; *
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Zgadzam się z Lilą;) Przecież nawet GDYBY Michael chciał ,,odwiedzić" NEverland to na pewno nie w momencie gdy jest tam akurat kamera. Poza tym kazdy zdrowy człowiek widząc by ducha zacząłby krzyczeć a nie stać w miejscu i kamerować.
Takie jest moje zdanie;)
Awatar użytkownika
natasha92

Post autor: natasha92 »

Nom a po za tym ktoś pisał, że oglądał w tv ten program i jakoś wtedy żadnego cienia nie zauważył..
'Don't walk away' Michael!! [*] ;(
Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Jak wyjaśni się sprawa z duchem, napiszcie prywatną wiadomość i odblokuję. Póki co, nie ma co gdybać i fermentu siać. Wystarczą nam pogłoski, że Michael nie umarł, ale na konferencji prasowej w marcu był jego sobowtór. :wariat: Na przykład.
Zablokowany