I have this dream - singiel charytatywny

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

MJowitek pisze:Podobno singiel ma wyjść 21 listopada /późno dość..ale ja tam sie nie znam.../

A tu takie coś:
http://www.hmv.com.au/product/singles.asp?sku=995005
Coś mi się zdaje, ze to lipna informacja, ale pozyjemy zobaczymy. glupija
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

lunatyczka pisze:
MJowitek pisze:Podobno singiel ma wyjść 21 listopada /późno dość..ale ja tam sie nie znam.../

A tu takie coś:
http://www.hmv.com.au/product/singles.asp?sku=995005
Coś mi się zdaje, ze to lipna informacja, ale pozyjemy zobaczymy. glupija
Mnie również to zastanawia, ale czas pokaże.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Awatar użytkownika
lunatyczka

Muzyczka w tle jest super, chciałabym, zeby taki był ten singiel... :knuje:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

lunatyczka pisze:

A ja nie. Znaczy ładne to ale strasznie smętne. Jakoś nie wyobrażam sobie na chwilę obecną żeby kilkanaście osób mogło do tego śpiewać. Ja spodziewam się raczej czegoś w stylu WMCIG.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

lunatyczka pisze:
Mi sie bradzo podoba, taka wspułczesna ta muzyka. ale chce usłyszec tutaj mja jak Spiewa.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Chyba bylibyśmy naiwni sądząc, że Michael wyda singiel w ciągu dwóch tygodni od zapowiedzi ;-)

Termin jak termin, ale wytwórnia baardzo interesująca ;] Ale to i tak Michael niesolowo, więc można sobie odpuścić. Zresztą to i tak niepotwierdzone informacje...
MJKasia

Post autor: MJKasia »

nio piszą o takich artystach jak:

Jay-Z, Mariah Carey, Missy Elliott, R. Kelly, Wyclef Jean, Lenny Kravitz,
Lauren Hill, Mary J. Blidge, Yolanda Adams, Kenneth “Babyface” Edmonds,
James Brown, Snoop Dogg , the O’Jays, and Ciara
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Willy pisze:Jakoś nie wyobrażam sobie na chwilę obecną żeby kilkanaście osób mogło do tego śpiewać. Ja spodziewam się raczej czegoś w stylu WMCIG.
:knuje: Ale jakby się tak wsłuchać, to ten fragment kojarzy mi się idealnie z balladami Michael'a :-)
Chodzi mi o intro do Jego piosenek (patrz "Cry", "You are not alone", "We are the World").
Michael ma jednak tendencje do powtarzania pewnych konstrukcji swoich utworów i tak mi to się jakoś kojarzy- najpierw delikatne intro (choć nie bez emocji), a potem dynamiczne uderzenie, aby podkreślić dramatyzm utworu.
Tak mi się jakoś kojarzy.... :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
lunatyczka

Music’s Biggest Names Join Michael Jackson for Katrina Relief Effort

Created: Monday, 12 September 2005

Michael JacksonWashington, D.C. - Michael Jackson is pleased to announce that Jay-Z, Mariah Carey, Missy Elliott, R. Kelly, Wyclef Jean, Lenny Kravitz, Lauren Hill, Mary J. Blidge, Yolanda Adams, Kenneth “Babyface” Edmonds, James Brown, Snoop Dogg , the O’Jays, and Ciara, are among the artists joining in his hurricane relief song, where all proceeds will be donated to victims of Hurricane Katrina.

As previously announced, the working title of the song is, “From the Bottom of My Heart,” which will be released on 2 Seas Records, owned by Prince Abdullah Hamad Alkhalifa of Bahrain.

This project is in response to the widespread devastation wrought by Hurricane Katrina, and because of the human suffering taking place in the Gulf Region of his country.

Mr. Jackson is continuing to reach out to artists who would like to work with him in this project, which he humbly hopes will make a tremendous difference to all individuals who have been affected by this tragedy.

All inquiries regarding Mr. Jackson's Katrina relief effort, and artist participation should be addressed to Mr. Jackson's publicist and Executive coordinator, Raymone K. Bain.

MJJSource

Na Onecie też juz to jest.

Michael Jackson zaprosił Mariah Carey, Jamesa Browna, Jaya-Z i Snoop Dogga do zaśpiewania piosenki dedykowanej ofiarom huraganu Katrina.

Michael Jackson
Poza wymienionymi wyżej artystami piosenkę zaśpiewają również: Lenny Kravitz; Wyclef Jean, Lauryn Hill, Missy Elliott, Ciara, Kenneth "Babyface" Edmonds, Yolanda Adams, R. Kelly, Mary J. Blige oraz The O'Jays – poinformowała rzeczniczka prasowa Jacksona, Raymone Bain.

Utwór nosi tymczasowy tytuł "Z głębi serca" (From The Bottom Of My Heart) i ukaże się na singlu. Dochód z jego sprzedaży przeznaczony zostanie na pomoc ofiarom niedawnego kataklizmu, który spustoszył Nowy Orlean.

"Pan Jackson cały czas namawia różnych artystów, aby zechcieli z nim zaśpiewać w tej piosence i ma nadzieję, że dzięki niej odmieni się los ofiar tragedii" – powiedziała pani Bain.

W latach 80. Michaelowi Jacksonowi i Lionelowi Richie udało się dzięki nagraniu "We Are The World" zebrać kilkadziesiąt milionów dolarów na pomoc głodującym mieszkańcom Afryki.
Ostatnio zmieniony wt, 13 wrz 2005, 9:13 przez lunatyczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

lunatyczka pisze:Music’s Biggest Names Join Michael Jackson for Katrina Relief Effort

Created: Monday, 12 September 2005

Michael JacksonWashington, D.C. - Michael Jackson is pleased to announce that Jay-Z, Mariah Carey, Missy Elliott, R. Kelly, Wyclef Jean, Lenny Kravitz, Lauren Hill, Mary J. Blidge, Yolanda Adams, Kenneth “Babyface” Edmonds, James Brown, Snoop Dogg , the O’Jays, and Ciara, are among the artists joining in his hurricane relief song, where all proceeds will be donated to victims of Hurricane Katrina.
Tak, widziałam! :happy: Sami wspaniali artyści, James Brown, Lauren Hill... Oh Skład jest wspaniały! Żadnych Backstreet Boys czy Justina Timberlayka (czy jakoś tak)... glupija Wierze, ze to będzie niesamowity projekt! :dance:
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Jackson May See Trouble With Charity Single
http://www.foxnews.com/story/0,2933,169215,00.html
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

Informacja <patrząc na date założenie tematu> przedostała sie 6 września. Jak napisano utwór miał byc wydany 2 tyg od tego momentu . Więc został nam jeszcze tydzien ;)? , hehe napewno a świstak siedzi i zawija:] >
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
żaba

Post autor: żaba »

Oj nie bądzmy tacy niecierpliwi!!! Tyle czekaliśmy na nowy utwór MJ to możemy jeszcze troche wytrzymać!!! Przecież dobrej piosenki nie da się nagrać na łapu capu!!! Geniusz potrzebuje czasu!!! ;-) A poza tym napewno nie łatwo jest zebrać tyle gwiazd w jednym miejscu i czasie!!!

Michael i tak pracuje pod dużą presją - media przecież już ogłosiły Jego koniec!!! :nerwy: Więc przynajmniej my nie narzekajmy i trzymajmy kciuki!!! :dance:
Niech Wasze serca pozostaną otwarte!!!
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Michael wraz z Lennym Kravitzem? Jamesem Brownem? I ostatecznie Mariah Carey? Bo za resztą najzwyczajniej nie przepadam...

Tydzień, tydzień... Nie wierzę, że pod koniec tego tygodnia usłyszę tą piosenkę ;-)
ODPOWIEDZ