Płyta MJPT
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- speechless26
Owszem. Trzeba. Aktualnie zajmuje się tym.Natalia-K pisze:A ja mam pytanie. Jak Wasza inicjatywa ma się do praw autorskich? Z tego co wiem żeby nagrać covery trzeba mieć zgodę.
Dobrze zdaje sobie sprawę z tej, formalnej strony projektu;)
Nie jest jednak pewne, że musimy je miec, gdyż nasz projekt NIE JEST PROJEKTEM NASTAWIONYM NA ZYSK I SPRZEDAŻ. A to zmienia postac rzeczy.
Nie kradniemy, by sprzedac. Ale używamy, by uczcic.
I'm so proud to say- I love You.
-
- speechless26
Te kwestie formalne, to ciekawa sprawa (acz nie znam sie na nich). Pamiętam, jak z YouTube zaczęły nagle być kasowane covery Jeana Michela Jarre, bo właściciel praw (były producent Jarrea - są skłóceni) zaczął robić naciski na YouTube. Tymczasem sam Jean Michel Jarre jest zachwycony, gdy sie go coveruje i zachęca nas byśmy to czynili, acz na uczciwych zasadach (chodzi oczywiście o to byśmy nie ciągnęli zysków z tego coverowania). Po jakimś czasie sprawa ucichła i bez problemu można dalej zamieszczać swoje covery Jarrea na You Tube (polecam moje
)

Spoko, naprawde :)speechless26 pisze:moon_song napisał:
Albo chociaz zwroteczki.
No błagam... W takim razie WSPÓLNA PIOSENKA wg Twojego planu byłaby piosenką zaśpiewaną przez CIEBIE? A reszta wzięłaby refren + chórki? Smile Mhm.. Smile
Wszystko rozumiem

A zamiast "zwroteczki" miala byc "zwroteczka". Jedna. Literowka mi sie trafila

Alez mi wlasnie o to chodzi :) . Jesli mozesz, uwzglednij mnie w tzw rezerwie.speechless26 pisze:Powtarzam- On the Line nie jest OSTATECZNĄ decyzją. Jedynie propozycją. Dlatego nie możemy narazie jej rozdysponowac.
A czemu akurat taka zmiana?
Ano dlatego, ze do tej piosenki czuje wyjatkowa miete

Tak jak zreszta jeszcze do kilku innych, ktore juz figurowaly na wykazie jako zarezerwowane. Earth Song jest przepiekna, ale zdecydowanie nie podolam w drugiej czesci. Kiedys zaspiewalabym to z przyslowiowym palcem w nosie, ale jak to mowia - narzad nie uzywany zanika, wiec i struny glosowe nie cwiczone przez lata kurcza sie. Tak, ze niestety... kiepsko to widze jak narazie.
hmmm....speechless26 pisze:Mariurzka napisał:
Myślę, że spokojnie znajdziesz dla siebie w całej dyskografii MJ ten jeden, jedyny kawałek, który chcesz zaśpiewać:)
A chyba z tym nie będzie problemu?
Tak naprawde to nie jest takie proste. Kiedys troche spiewalam, troche amatorsko aranzowalam, nie znajac nawet zapisu nutowego

Z doswiadczenia powiem tyle, ze dobry kawalek to 50% poprawnosci wokalnej i drugie 50% to to, co po prostu w duszy gra.
Tak, ze pozyjemy zobaczymy. Jesli sama nie bede zadowolona z tego co nagram, po prostu sie wycofam. Luzik

"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
If I saw You in heaven..."
- speechless26
Ja chciałabym usłyszeć Smooth Criminal. Do tego kawałka mogła bym nagrać partię perkusji jeśli byłaby taka potrzeba. ( oczywiście do innych też bym mogła ale SC byłoby dla mnie rozkoszą :P ) :)
"Zaczynam od człowieka w lustrze
Proszę go, by zmienił swoje poczynania
I żadne inne przesłanie nie mogło być jaśniejsze
Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem
Spójrz na siebie i wtedy dokonaj zmiany" - MJ (Man In The Mirror - 1987)
Proszę go, by zmienił swoje poczynania
I żadne inne przesłanie nie mogło być jaśniejsze
Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem
Spójrz na siebie i wtedy dokonaj zmiany" - MJ (Man In The Mirror - 1987)
Eh. Niestety. Bardzo mi przykro ale nie nie poradzę sobie z Speechless. Nie ma sensu nawet o tym dyskutować. Nie dam rady. Jak śpiewałem z MJ wszystko było ładnie. Jak zaśpiewałem sam to się przeraziłem ;D
Oczywiście to nie znaczy , że rezygnuje ze śpiewania. mam pytanie , czy Hold My Hand MJ i Akona można sobie zaklepać. Ten utwór już wykonywałem nie raz i nie było tak tragicznie :)
Oczywiście to nie znaczy , że rezygnuje ze śpiewania. mam pytanie , czy Hold My Hand MJ i Akona można sobie zaklepać. Ten utwór już wykonywałem nie raz i nie było tak tragicznie :)
Musiałbyś być pewny, ze dasz rade, bo ja już resztkami sil ciągnę i się modle żeby 20 września nadszedl...JPP pisze:Eh. Niestety. Bardzo mi przykro ale nie nie poradzę sobie z Speechless. Nie ma sensu nawet o tym dyskutować. Nie dam rady. Jak śpiewałem z MJ wszystko było ładnie. Jak zaśpiewałem sam to się przeraziłem ;D