Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Mandey

Post autor: Mandey »

Nie ma nic z Dangerous na podium. Z jednej strony dobrze bo to za bardzo przeceniana płyta, z drugiej strony szkoda Who Is It bo plasuje się w mojej pierwszej trójce tego odcinka NO.

Tymczasem jedziemy dalej. Billie Jean to dla mnie relikwia i ręki nie podniosę. Utwór idealny, chwytający słuchacza każdego gatunku muzycznego... bo tak naprawdę kto nie zna BJ? Smooth Criminal jest najmocniejszym ogniwem mojej ulubionej płyty więc też nie ruszę...

W takim razie głos na They Don't Care About Us. Utwór ponadczasowy! Nikt nigdy wcześniej ani później nie zaaranżował tak muzyki pop, podając raptem kilka instrumentów a do tego pisząc bardzo ciekawy tekst. Nie ma się praktycznie do czego przyczepić. Jedyny zarzut to taki, że mam mniejszy sentyment niż do dwójki pozostałych.

Przyznam szczerze, że nie myślałem iż ten utwór tak daleko zajdzie.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
wiśnia1994

Post autor: wiśnia1994 »

Głos po raz drugi na Smooth Criminal. Uzasadnienie było, nie łapie mnie i tyle. Wiem,że to hit ponadczasowy jednak ja tak nie uważam.

Ja również nie sądziłam, że TDCAU zajdzie tak daleko choć w głębi duszy jest to mój numer jeden zaraz po WBSS,które odpadło chyba dość wcześnie. Nie wiedziałam,że tyle osób tak lubi ten utwór. Aczkolwiek to miła niespodzianka.
Ms. Smooth

Post autor: Ms. Smooth »

Jeśli chodzi o te trzy utwory, to czuje identycznie jak Mandey -lepiej bym tego nie napisała
Billie Jean to piosenka legenda, którą po kilkunastu latach wciąż dobrze usłyszeć w radiu- zawsze wtedy podgłaśniam

Smooth Criminal moja najukochańsza

oddaję głos na They Don't Care About Us choć ten tekst spośród tych trzech piosenek jest najlepszy, no ale trzecie miejsce to bardzo wysoko
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change.

I'm gonna make a change... I really do.
Thank you Michael :-*
Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

Billie Jean według mnie zasługuje na trzecie miejsce. Dla mnie absolutnym numerem jeden jest They Don't Care About Us :banan:
Obrazek
Awatar użytkownika
kamuszka

Post autor: kamuszka »

Billie Jean doceniam, lecz słucham rzadziej niż pozostałej dwójki, a nawet rzadziej niż innych odpadniętych utwórów.
TDCAU nie tknę nawet małym paluszkiem od stopy ;-) SC natomiast uwielbiam, może własnie za tą małą archaiczność i za to, ze ile osób tyle fonetycznych interpretacji Annie are you OK? glupija
Zatem zasłużone 3miejsce dla Billie Jean japrosic
moon_song

Post autor: moon_song »

Dziewczyny lubia braz ;-)
Billie Jean
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

endka pisze:Głos na Billie Jean - bo ona to szcziga i motyka była.
a reszta jest majstersztykiem:)
SC to mistrzostwo świata!
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Elen

Post autor: Elen »

Z bólem serca, nie patrząc na to co piszę głosuję na They Don't Care About Us...nie wiem dlaczego, nie pytajcie...ale w następnej rundzie będę broniła Smootha jak własnego kapelusza, kto podniesie nań rękę zostanie srogo ukarany :diabel:
BJ wielkim utworem jest, aleeeeeee....moim zdaniem Smooth jest niedoceniony a Michael włożył w nagranie teledysku do tej piosenki wiele serca (jak zresztą do wszystkiego co robił, no ale kurczę...).
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2003

Post autor: Ola2003 »

Niezmiernie cieszy mnie fakt, iż Billie Jean przetrwała skomasowany atak głosujących i wywalczyła sobie miejsce na podium. Odczuwam satysfakcję, iż po odpadnięciu takich perełek, jak chociażby Human Nature w pierwszej trójce znalazły się dwa utwory z pochodzące albumów, plasujących się u mnie w ścisłej czołówce.
W tej rundzie oddaję głos na They Don't Care About Us, jako że spośród ocalonych utwór ten, pomimo swej wyjątkowości wzbudza we mnie najmniejszy sentyment. Uważam, iż w tym przypadku miejsce na podium to już i tak wielkie wyróżnienie.
Obrazek
cyberkinol

Post autor: cyberkinol »

Elen, jak coś to dołączę się do Ciebie i razem będziemy bronić SC. To moja ukochana piosenka Michaela. Wcześniej nie głosowałam ale na tym etapie po prostu muszę. A najsłabszym ogniwem dla mnie teraz jest.. They Don't Care About Us.
Awatar użytkownika
Maharet

Post autor: Maharet »

Mój głos na Billie Jean. Nie dlatego, że ograna, zbyt często w rozgłośniach ... W moim rankingu zwyczajnie słabsza od konkurentek i w sumie tyle.

Elen pisze:następnej rundzie będę broniła Smootha jak własnego kapelusza, kto podniesie nań rękę zostanie srogo ukarany Diabełek
kocham Cię Smooth :mj:
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Hmmm......głosuję na They Don't Care About Usw obronie Billie Jean ;-)

p.s. nie wiem jak Wy ale uważam że na podium powinno znależć się BJ nieważne ile razy będzie puszczane w radio.
Zeby Was zachęcić:stawiam brofka na mjowisku wsystkim tym którzy ani razu nie podnieśli ręki na BJ
nenene
Obrazek

Post autor: polishblacksoul »

They dont care about us
sentyment mam ogromny ale obiektywnie jest piosenką najslabsza z trojki pozostalych, tak wiec...
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

BJ ile można się z tym męczyć...

...moja święta trójca i tak się już rozpadła....
:rocky:
bez odbioru.
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Jeanny100 pisze:Zeby Was zachęcić:stawiam brofka na mjowisku wsystkim tym którzy ani razu nie podnieśli ręki na BJ
No to się załapię, bo na tę panią nie podniosę ręki ;)
A czy Wy wiecie, że dokładnie 27 lat temu Michael po raz pierwszy wykonał Billie Jean z okazji Motown 25? I w rocznicę wbijacie nóż w plecy? ;P

Mój głos później.
Obrazek
Zablokowany