Spekulacje na temat utworu "Breaking News"
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Mam prośbę.Czy ktoś może mógłby wrzucić tekst tej piosenki?z angielskim ze słuchu u mnie słabo a chętnie bym poczytał co MJ fajnego napisał.Bo chyba nie uważacie również że tekst piosenki też nie pochodzi od Michaela?!
Zgadzam się w zupełności, że Sony na pewno pomajstrowało przy tej piosence (miksując ją itp) ale jednak nie wątpie, że to nowy utwór śpiewany przez MJ.
Zgadzam się w zupełności, że Sony na pewno pomajstrowało przy tej piosence (miksując ją itp) ale jednak nie wątpie, że to nowy utwór śpiewany przez MJ.
I dobrze, że nie wstałem specjalnie, żeby posłuchać tego utworu .. Mam wielkie wątpliwości co do 100% wokalu MJ. Wiadomo, że dzisiejsza technologia daje wielkie możliwości w edycji i masteringu. Ale tak jak już wiele osób zwróciło na to uwagę, nawet w kontrowersyjnym "2000Wats" każdy z nas słyszy MJ...a tu, hm...momentami tak a większości co słyszymy? Albo głos został tak mocno zmodulowany, że ciężko nam go rozpoznać, albo faktycznie to NIE jest MJ
Mi osobiście brakuje specyficznego "seplenienia" Michael'a ...którego nie da się raczej usunąć komputerowo bo wtedy pocięte zostały by poszczególne słowa ...
Cóż, czekamy na rozwój wydarzeń ...ciekawe jak się do tego odniesie Sony i czy tak jak już ktoś wspominał, nie jest to tylko prowokacja i test dla starszych fanów ("dacie się zrobić w konia czy nie? jak tak to znaczy, że g****no się znacie na MJ, a jeśli zbojkotujecie to szacun....")
A tyle czekaliśmy na tą płytę
Mi osobiście brakuje specyficznego "seplenienia" Michael'a ...którego nie da się raczej usunąć komputerowo bo wtedy pocięte zostały by poszczególne słowa ...
Cóż, czekamy na rozwój wydarzeń ...ciekawe jak się do tego odniesie Sony i czy tak jak już ktoś wspominał, nie jest to tylko prowokacja i test dla starszych fanów ("dacie się zrobić w konia czy nie? jak tak to znaczy, że g****no się znacie na MJ, a jeśli zbojkotujecie to szacun....")
A tyle czekaliśmy na tą płytę
Heh, a mnie tylko zastanawia co jeśli Sony jednak łaskawie zainteresuje się problemem fanów i udowodni w jakiś sposób, że to Michael Jackson. Czy wtedy nagle wszystkim przeciwnikom tego utworu się odwidzi i powiedzą" a nie sorry, to jednak Michael- teraz słyszę że to on"? bo mam wrażenie że spora większość zainspirowała się podświadomie wypowiedziami innych osób i przyjęła z góry że to nie Michael. Obawiam się że dopóki jakiś specjalista od głosu( foniatra czy ktoś tam) tego nie sprawdzi i nie potwierdzi że to Jackson lub nie Jackson to będziemy tak dywagować przez lata.
a ja już dawno pisałem ze CÓRKA MJ'a mówiła ze to nie Michael śpiewa a moderator dawał to maniakalnie do kosza! tu dowód :
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=11649
"poprzednio temat wylądował w koszu a na stronie http://www.jacksonsecretvault.com gdzie Matka Jacksona jest partnerem tej firmy pojawiło się takie coś:
Córka MJ'a twierdzi ze głos w piosenkach z nowego albumu który ma się ukazać przed świętami nie należy do jej Ojca
Sony is rushing out a new Michael Jackson album featuring material recorded in 2007 for Christmas. But MJ's own kids and family say that the guy singing isn't Michael.
Micheal's only daughter, Paris, was adamant about writing a letter insisting that she does not believe the voice on the tape to be her father's and when questioned about the validity responded,
“Daddy sang to us every day. We know his voice, he would sing to wake us up every morning…”
Paris and Prince Jackson were at the session and believe some of the tracks on the album are fakes — not Michael's voice.
Howard Weitzman, lawyer for Jackson's estate, tells TMZ he had experts listen to the tracks and all of the experts concluded it's Michael's voice on all the tracks.
Meanwhile, there are other family members, including Micheal's mother, Katherine Jackson who think that some tracks are fake too. Wouldn't a mother know her own son's voice?
źródło;
http://www.jacksonsecretvault.com/?page ... entId=2372
i tu
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=11632
Tak twierdzą jego dzieci, które były przy nagrywaniu piosenek na nowy album. Syn MJ'a twierdzi ze głos w piosenkach z nowego albumu który ma się ukazać przed świętami nie należy do jego Ojca
źródło:
http://www.tmz.com/2010/11/02/michael-j ... ie-cascio/
Czyli TZM miało racje ze to nie MJ i ja tez ale temat w koszu lądował. A teraz wszyscy słyszą ze nas w CH@@ja zrobiono...
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=11649
"poprzednio temat wylądował w koszu a na stronie http://www.jacksonsecretvault.com gdzie Matka Jacksona jest partnerem tej firmy pojawiło się takie coś:
Córka MJ'a twierdzi ze głos w piosenkach z nowego albumu który ma się ukazać przed świętami nie należy do jej Ojca
Sony is rushing out a new Michael Jackson album featuring material recorded in 2007 for Christmas. But MJ's own kids and family say that the guy singing isn't Michael.
Micheal's only daughter, Paris, was adamant about writing a letter insisting that she does not believe the voice on the tape to be her father's and when questioned about the validity responded,
“Daddy sang to us every day. We know his voice, he would sing to wake us up every morning…”
Paris and Prince Jackson were at the session and believe some of the tracks on the album are fakes — not Michael's voice.
Howard Weitzman, lawyer for Jackson's estate, tells TMZ he had experts listen to the tracks and all of the experts concluded it's Michael's voice on all the tracks.
Meanwhile, there are other family members, including Micheal's mother, Katherine Jackson who think that some tracks are fake too. Wouldn't a mother know her own son's voice?
źródło;
http://www.jacksonsecretvault.com/?page ... entId=2372
i tu
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=11632
Tak twierdzą jego dzieci, które były przy nagrywaniu piosenek na nowy album. Syn MJ'a twierdzi ze głos w piosenkach z nowego albumu który ma się ukazać przed świętami nie należy do jego Ojca
źródło:
http://www.tmz.com/2010/11/02/michael-j ... ie-cascio/
Czyli TZM miało racje ze to nie MJ i ja tez ale temat w koszu lądował. A teraz wszyscy słyszą ze nas w CH@@ja zrobiono...
-
Wow.
Nie mogę uwierzyć, że aż tylu z Was wierzy , że to nie jest MJ..
Nienawidzę Sony ze względu na to co zrobili Michaelowi, Mariah Carey i Darrenowi Hayes'owi (i wielu innym) i nigdy bym ich nie broniła..
Ja w BN słyszę MJ. I nie wiem czy to jest On na 20%, czy na 50%..
Ale nie radziłabym słuchac jego "genialnej rodzinki".
Wszyscy będą bezmyślnie mówić swoje. Przypominam , że to rodzina w której tatuś sypiał z różnymi paniami na prawo i lewo i zdarzało mu się psychicznie znęcać nad dziećmi. Bicie było formą reżimu.
Czy dla Was zdanie takiej rodziny jest wiarygodne?
Odbiegając od tego. Zobaczymy co Sony powie na ten temat.
Bo o ile są diabłami wcielonymi to posądzam ich o inteligencję i nie sądzę żeby aż tyle ryzykowali.
Oczywiście wiadomo, że należy wierzyć dzieciom Michaela. Ale nie mamy pewności ile te dzieci mówią z własnej woli a ile im babcia kazała powiedzieć.
I jestem pewna , że większa część użytkowników kupi płytę, kiedy usłyszy bardziej przekonywujące nagrania :)
Nie mogę uwierzyć, że aż tylu z Was wierzy , że to nie jest MJ..
Nienawidzę Sony ze względu na to co zrobili Michaelowi, Mariah Carey i Darrenowi Hayes'owi (i wielu innym) i nigdy bym ich nie broniła..
Ja w BN słyszę MJ. I nie wiem czy to jest On na 20%, czy na 50%..
Ale nie radziłabym słuchac jego "genialnej rodzinki".
Wszyscy będą bezmyślnie mówić swoje. Przypominam , że to rodzina w której tatuś sypiał z różnymi paniami na prawo i lewo i zdarzało mu się psychicznie znęcać nad dziećmi. Bicie było formą reżimu.
Odbiegając od tego. Zobaczymy co Sony powie na ten temat.
Bo o ile są diabłami wcielonymi to posądzam ich o inteligencję i nie sądzę żeby aż tyle ryzykowali.
Oczywiście wiadomo, że należy wierzyć dzieciom Michaela. Ale nie mamy pewności ile te dzieci mówią z własnej woli a ile im babcia kazała powiedzieć.
I jestem pewna , że większa część użytkowników kupi płytę, kiedy usłyszy bardziej przekonywujące nagrania :)
Don't Tell Me You Agree With Me
When I Saw You Kickin' Dirt In My Eye
When I Saw You Kickin' Dirt In My Eye
Również uważam że rodzina Jacksonów to ostatni ludzie którym byłbym gotów uwierzyć.Ciekawe czemu tak jadą po nowym albumie, ale jak nie wiadomo o co chodzi no to wiadomo że o kolejną wielką kasę.Ale póki co zabieg im się udał. Fani niech zbojkotują płytę Sony i kupią płytę którą wyda pewnie rodzina Jacksonów a kawałki będą na niej pewnie w stylu Opis None . No ale przecież wtedy będzie cacy- bo nie wyda tego diaboliczne Sony które teraz nagrywa Malachiego jako Michaela ( to już wogóle żal i tytuł głupoty roku)
Trzymam się swojego zdania-wierzę ze to Michael śpiewa w Breaking News!
Trzymam się swojego zdania-wierzę ze to Michael śpiewa w Breaking News!
katiejackson, ja nie słucham rodzinki, nie czytałam nawet ich wypowiedzi. Słucham Breaking News i niemal NIE SŁYSZĘ tam MJ.katiejackson pisze:Ale nie radziłabym słuchac jego "genialnej rodzinki".
Michael ma w głosie coś, co jest nie do podrobienia, a w Breaking News tego nie ma. Ten głos jest płytki, brak tego charakterystycznego "drapnięcia".
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.
Jeśli mogę kolejny raz :) Pn pracujący w Sony powiedział, że utwór został zatwierdzony przez rodziną Majka i że audiolog sprawdzał i potwierdził oficjalnie głos że na 100% jest to MJ, aha i że ta piosenka jest już na płycie i an bank zostanie wydana.. i podczas rozmowy ze mną traktował mnei strasznie z góry :) mówiąc, że nic nie jestem w staei zrobić że mam już do Boga uderzać:)... więc BOŻE uderzam.... ogarnij to bo ja już nie umiem....
Ta podświadomość działa też w drugą stronę. Nigdy nie byliśmy tak wygłodniali Michaela, jak teraz. Nigdy nie bylibyśmy bardziej podatni na takie oszustwo. Gdy Michael żył, nikt by takiego numeru skutecznie nie wykręcił.pushu pisze:mam wrażenie że spora większość zainspirowała się podświadomie wypowiedziami innych osób i przyjęła z góry że to nie Michael.
Teraz oczekiwaliśmy, marzyliśmy, chcieliśmy więcej jego muzyki - i wielu będzie w Breaking News słyszało Michaela tylko dlatego, że chcą go tam słyszeć.
Oczywiście nie mam dowodów na oszustwo Sony, ale po tym co dotąd robili, mam pełne prawo im nie ufać. W obliczu przekonywujących dowodów będę musiał się wycofać z tych słów, ale póki co - jestem przekonany, że Breaking News to... najlepszy utwór w karierze Jasona Malachi :]
Ok jeśli wszystko jest tak jak piszesz to przepraszam ale co jeszcze można zrobić? bo już nie wiem czy my próbujemy udowodnić że to Michael- i jak widać Sony ma na to dowody w razie ewentualnego procesu sądowego, Czy też może za wszelką cenę chcemy udowodnić że to NIE JEST Michael a na to mamy dowody w postaci wypowiedzi : "mam 35 lat i od dziecka słucham Michaela i to na pewno nie jest on!"Morfi00 pisze:Jeśli mogę kolejny raz :) Pn pracujący w Sony powiedział, że utwór został zatwierdzony przez rodziną Majka i że audiolog sprawdzał i potwierdził oficjalnie głos że na 100% jest to MJ, aha i że ta piosenka jest już na płycie i an bank zostanie wydana.. i podczas rozmowy ze mną traktował mnei strasznie z góry :) mówiąc, że nic nie jestem w staei zrobić że mam już do Boga uderzać:)... więc BOŻE uderzam.... ogarnij to bo ja już nie umiem....
Więc pytam co Was Kochani przekona ze to śpiewa Michael?Proszę, odpowiedzcie.
Jestem zly, to jest po prostu niewyobrazalne, przeciez to slychac ze to jest Malachi. Banda chciwych *&*@!
Dzwonienie do Sony nic nie da, ale wspieranie akcji typu facebook to jest jedyna rzecz jaka mozna zrobic. Zenujace jest to ze ludzie dzisiaj nie maja podstawowych zasad, i smutne.
Dzwonienie do Sony nic nie da, ale wspieranie akcji typu facebook to jest jedyna rzecz jaka mozna zrobic. Zenujace jest to ze ludzie dzisiaj nie maja podstawowych zasad, i smutne.
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 10:48 przez tombek, łącznie zmieniany 1 raz.