Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Wydany na VHS pod koniec 1993 r., a mający reedycję na DVD w 2001 r. film, zawierający wszelkie teledyski do albumu "Dangerous" wraz z kilkoma ciekawostkami, m.in. scenami zza kulis, rozdaniami nagród i innymi. Materiał zdecydowanie warty obejrzenia. Pełna lista wideo:
- Black Or White (panther version)
- Heal The World (live at Super Bowl)
- Remember The Time
- Will You Be There
- In The Closet
- Gone Too Soon
- Jam
- Heal The World
- Give In To Me
- Who Is It
- Dangerous
Dodatkowo: sceny z tworzenia teledysków "Black or white", "Remeber the time" i "In the closet", "Jam", urywki z "Dangerous World Tour" oraz z rozdania nagród Grammy i NAACP z 1993 r.
Jak oceniacie tę płytę? Co o niej myślicie? Zapraszamy do dyskusji. :]
Super, Super i jeszcze raz Super
Takich wydań wszyscy chcielibyśmy jeszcze. Super dopracowane menu na płytce, bajeranckie przejścia. Dużo dodatkowych materiałów. Wszystko przemyślane i dopięte na ostatni guzik. Ja najchętniej sięgam po tę płytkę
Moje pierwsze. Przykład jak powinno wyglądać każde DVD Michaela: wszystkie teledyski z jednej płyty (w tym przypadku tylko Heal the World, Gone Too Soon i Will you be there nie trzymają chyba poziomu reszty), dużo dodatkowych materiałów... szkoda tylko, że zabrakło jakiejkolwiek książeczki, chociażby ze zdjęciami. Minus do szóstki.
Swoją drogą... to jedne z ostatnich mistrzowskich wideoklipów Michaela. Te z HIStory choć na wysokim poziomie, nie dorównują tym z Dangerous... po za paroma wyjątkami.
Dziś do mnie doszło!!
Jest świetne :D
Niektóre momenty mnie bawiły (np: jak Kevin rzucił tort jakiemuś Panu w twarz a następnie wszyscy zaczeli się rzucać tortami/ciastkami)
Też mam "Dangerous The Short Films" i uważam, że jest to świetna rzecz. Od razu dałem szustkę. Uwielbiam Michaela jak stoi jako "policjant" na ostatniej piosence.
nie zaliczyłam dwóch głosów wspomnianej przez anję koleżanki, choć nie zmieniłoby to w ogóle wyniku.
ale 1 głos po czasie uznaję, w końcu jest to pojęcie względne, zwłaszcza przy tak opieszałej prowadzącej.
oh yeah... In The Closet
został uznany przez Was za najlepszy klip promujący Dangerous!
Wybaczcie, ale nie mogę uznać tego wyniku. Uwielbiam oba teledyski. Razem ze Stranger In Moscow, to teledyski genialne, esencjonalne dla tamtego okresu.
Uważam jednak, że WII zasługuje na 1, a nie 2 miejsce. Jak wiele osób to juz zauważyło to pełnometrażowy film w pigułce. Najprawdziwszy krótki film, coś bardzo rzadkiego. Bardzo. Z tej chociażby racji powinien być o oczko wyżej.
cóż wszystkim fanom WII szczerze życzę pogodzenia się z porażką ale jak wiadomo nie chodzi o palmę pierwszeństwa bo o gustach się nie dyskutuje.Dorzucę mały kamyczek "na pocieszenie" w WII w pewnym momencie gdzieś na meblach miga zdjęcie Michaela w stylu z ITC
TO ZNAK! a wygrana ITC to jak powiedział był Freud czy inszy psychoanalityk wynika z naszym niezaspokojonych pragnień i marzeń
Spokojnie ...Ciebie Kaem nie liczę
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Ja jeszcze tak króciutko w celu wyjaśnienia niektórych kwesti co do Who Is It.
homesick pisze:uhm...a niby czemu? dla mnie to jest dość jasno przedstawione.
Być może moje myślenie jest i naiwne bądź też moje wyobrażenie o MJu nie pozwoliło mi na inne ale ja od samego początku wspomniane pieniądze traktowałam jako swego rodzaju formę wyrażania uczuć w postaci dawania ukochanej prezentów a nie jako zapłatę za wspólnie spędzone chwile-upojne czy też nie... Co prawda zawsze raziło mnie, że w całym tym zawodzie miłosnym jako pierwsze wypominane były pieniądze, takie materialistyczne mi się to wydaje. Jednak naprawdę nie przeszło mi nawet przez myśl, że bohater mógł płacić za usługi. Nie pasuje mi do tego poczucie zdradzonego i porzuconego. Bo skoro wiedział czym jego wybranka się zajmuje to dlaczego rości sobie prawa do tych wszystkich uczuć jakie dotykają zdradzanego?
homesick pisze:ale zwykła opowieść o facecie, którego przyszła "żona i matka dzieciom" okazuje się prostytutką też ma racje bytu, ale mnie już nie łechce. eeeee nie.
Tak więc niech każdy dopowiada sobie luki w tej historii tak by był usatysfakcjonowany i odpowiednio wyłechtany Akurat ten kfm daje taką dowolność interpretacji.
homesick pisze:In The Closet został uznany przez Was za najlepszy klip promujący Dangerous!
Nie ukrywam, taki werdykt jak najbardziej mi odpowiada!
W okresie od 8. czerwca 2011 do 16. lipca 2011 polscy fani Michaela Jacksona w temacie Najsłabsze Ogniwo wybierali ulubione krótkie filmy muzyczne towarzyszące płycie Dangerous. Oto wyniki:
12. Who Is It (US version) 11. Will You Be There (Free Willy version) 10. Gone Too Soon 9. Gone Too Soon (vision version) 8. Heal The World 7. Give In To Me 6. Jam 5. Will You Be There 4. Black or White 3. Remember The Time 2. Who Is It 1. In The Closet