Czy Michael potrafiłby zatańczyć, jak za dawnych lat?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Czy Michael Jackson jeszcze może??

Jasne że tak, i to całkiem przyzwoicie, spójrzcie co wyprawia Mick Jagger..
69
78%
Chyba tak, ale wyglądało by to marniej i skąpo w porównaniu do "30th Anniversary"
13
15%
Wątpię, sądze że jego ruch sceniczny co najwyżej byłby troche b. żywiołowy od "You are not alone"
3
3%
Nie wierzę, ze Michael byłby w stanie jeszcze się wysilić na scenie
3
3%

Liczba głosów: 88

Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

Słuchajcie (czytajcie). Facet ma 49 lat. Czy nie wydaje wam się, że byłoby nieco dziwne, gdyby latał po scenie jak 20-latek? Nie miałabym teoretycznie nic przeciwko temu, ale wydaje mi się, że mogłoby to śmiesznie wyglądać... Sama często wyobrażam sobie jak teraz wyglądałby Michael na scenie. I szczerze mówiąc w moich wyobrażeniach jest już bardziej "statyczny" w porównaniu z koncertem w Bukareszcie. Szczególnie w odniesieniu do fragmentu, w którym kładzie się na plecach i wywija w powietrzu nogami :smiech: Zawsze mnie to bawiło, ale teraz musieliby mi chyba podać środki uspokajające... glupija
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
inezmj

Post autor: inezmj »

Ja natomiast wcale nie oczekuję,aby Michael biegał po scenie jak 20 latek.Możliwe że nie ma już tyle energii co kiedyś ale jest w nim pasja i wierzę że byłby w stanie pokazać ją tańcząc.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Miejmy nadzieję, że jak MJ da jakiś koncert/występ, to nie dojdzie do czegoś takiego, jak np. Billie Jean bez moonwalka, Smooth Criminala bez pochylania się, Beat It bez żurawia, czy Thrillera bez słynnej sekwencji tanecznej. Nie musi natomiast robić tylu obrotów na sekundę co kiedyś, a jeśli ma dojść do tego co wyżej napisałem, to...

Tak czy inaczej zadowolę się w pełni nową płytą, ponieważ na każdej płycie solowej MJa (od 1979), jaka by nie była, znajdzie się kilka dobrych kawałków.
Awatar użytkownika
Norim

Post autor: Norim »

Michael_fan pisze:Słuchajcie (czytajcie). Facet ma 49 lat. Czy nie wydaje wam się, że byłoby nieco dziwne, gdyby latał po scenie jak 20-latek?
Chyba troche przesadzasz jesli sądzisz że Michael byl w szczycie tanecznej formy tylko kiedy mial 20 lat... wg mnie to on mając lat 20 jeszcze nie byl u szczytu... na prawde dziwi mnie Twoja opinia, wg mnie Michael byl rewelacyjny nie tylko mając lat 20 ale i 40.. wiec nie musi latac po scenie jak 20 latek, wystarczy ze bedzie latal po scenie jak 43 latek !! (30th anniversary)... zastanów sie za nim piszesz takie rzeczy..
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
Awatar użytkownika
martynka

Post autor: martynka »

Norim,Michael_fan chyba chodziło o sprawność fizyczną jaką ma 20 latek.I o zachowanie na scenie.49-letni facet który
kładzie się na plecach i wywija w powietrzu nogami
to jakaś grosteska czy parodia.
MJ "fizycznie" wygląda dobrze,sądze ze da radę.
Ja w MJ-a wierzę.Pokaże jeszcze na co go stać.Przecież w 2001 na 30th anniversary świetnie tanczył.
Ostatnio zmieniony śr, 01 sie 2007, 16:45 przez martynka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
keep_the_faith

Post autor: keep_the_faith »

majkelzawszespoko pisze:chyba jak sie cofnie w czasie...
Bez przesady 49 lat to nie jest jeszcze wiek starczy! To tak jak bym wyobraziła sobie moich rodziców tańcząych, fizycznie daliby rade, problem ze zdolnosciami nenene pozdrawiam
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Speed Demon pisze:czy Thrillera bez słynnej sekwencji tanecznej
Niestety, ale już od trasy Dangerous w Thrillerze - tej sekwencji nie tańczy MJ! MJ'a zastępuje tanczerz-magik w masce...Jedyne wykonanie Thrillera (od początku do końca) przez MJ'a odbywało się na trasie Bad.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

cicha pisze:
Speed Demon pisze:czy Thrillera bez słynnej sekwencji tanecznej
Niestety, ale już od trasy Dangerous w Thrillerze - tej sekwencji nie tańczy MJ! MJ'a zastępuje tanczerz-magik w masce...Jedyne wykonanie Thrillera (od początku do końca) przez MJ'a odbywało się na trasie Bad.
Ja zaprotestuję ;-)
Chodzi Ci, cicha, o fragment, w którym pojawia się wilkołak?
To- zgadzam się, ale to jedynie końcówka utworu.
Całość synchronów tańczone są z udziałem Michael'a- jeszcze bez maski.
Wilkołak pojawia się dopiero pod koniec, żeby wykonać kilka symbolicznych "kopniaków" i zakończyć występ trikiem iluzjonistycznym :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Norim

Post autor: Norim »

martynka pisze:Norim,Michael_fan chyba chodziło o sprawność fizyczną jaką ma 20 latek
Nie jestem Pewien Martynko czy dobrze odebralem to co napisalas bo jestem pod impulsem wlasnie :P wiadomo ze 49 latek jest znacznie mniej sprawny fizycznie niz 20 latek ale.. to nie znaczy ze nie moze wykonac tak samo efektownie np. "Billie Jean" jak np. na 25th motown anniversary.. wbrew efektownej choreografii nie sądze zeby było to morderczo wyczerpujące.. chociaz raczej domniemam, moze sie myle nigdy nie probowalem, pewnie Kasia wie to najlepiej :] w kazdym razie mysle ze rownie dobrze moze wykonac to 20 latek jak o 49, gdyż bardziej chodzi tu o kondycje niz sprawnosc fizyczną.. czy wymach nogą jest czyms skrajnie akrobatycznym? ja myslę ze nie, tymbardziej dla osoby ktora nie spedzila zycia z piwskiem w reku przed telewizorem heheh.

Pozdrawiam !!!!
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

wydaje mi się że Michael nie będzie na scenie taki sam jak kiedyś, ale inny i równie powalający. znowu będzie robić coś takiego po czym wszystkie fanki będą mdleć. a co do skakania po scenie, u niego wszystko jestv możliwe ;-)
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

Rany, czy ja piszę niejasno? Znowu ktoś źle odebrał mojego posta... Nie przeczę, że Michael jest w stanie zatańczyć! Do tego mi daleko. Chodzi mi tylko o niektóre ruchy, które w tym wieku wyglądałyby dziwnie. Poza tym wszystkie chwyty dozwolone ;)
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Maverick

Post autor: Maverick »

Sugar pisze:A tak w ogóle - chyba nie ma sensu porównywać Micka Jaggera do Michaela, ten pierwszy ogranicza się tylko do skakania i biegania po scenie bez określonej choreografii ;P
Błąd :diabel2: Mick tańczy kilka godzin dziennie i konsultuje się z choreografami, jego taniec się ciągle zmienia i polepsza, jest w tym mnóstwo żywiołu ale nie aż tak wiele improwizacji - ruchy sa ściśle wyćwiczone.

A Michael... mam wrażenie, że Michael i taniec to jest jedna istota, że, nie śmiać się i nie przewracać oczami, Michael JEST tańcem. Pamiętacie "Remember The Time", gdy Michael wystepował siedząc na tronie z kontuzjowaną nogą i co chwilę się podrywał by tańczyć, tylko po to by znowu usiąść, bo nie mógł stanąć na tej nodze? I tak kilka razy. Albo jakiekolwiek wywiady - nie musi nawet grac muzyka, by jakaś część ciała Michaela zaczynała tańczyć, gdy tylko o muzyce mówił...

Więc psychcznie chyba nie ma takiej opcji jak nietańczenie, a fizycznie, jeśli nie jest nawet tyeraz gotowy, to może się przygotować, o ile bedzie chciał występować.
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

Maverick pisze:Michael JEST tańcem
zdecydowanie masz racje. czy to rozprawa,wywiad, czy jakies spotkanie Michael albo coś sobie nuci, albo ni stad ni zowąd zaczyna podspiewywać, albo tanczyc. taki już jest i nic tego nie zmieni. moze faktycznie troche sie ustatkuje ale bez przesady.
Awatar użytkownika
meg2007

Post autor: meg2007 »

Na pewno potrafiłby zatańczyć, a wydaje mi się, że na scenie zbytnio by nie przesadzał... Ale dobra! Zostawiam to Michaelowi! ; :mj:
:) SMILE :)
Awatar użytkownika
prison break

Post autor: prison break »

Skoro Fraid Aster, Genn Kelly i inni ,nie mowiac juz o James Brownie umieli dobrze zatanczyc nawet gdy byli juz blisko 60 -tki to mysle ze nasz MJ jeszcze nas mile zaskoczy jesli chodzi o taniec ;) :)
ODPOWIEDZ