Michael Jackson - Thriller: 25th Anniversary Edition

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jaki remiks umieszczony na tej płycie podoba Ci się najbardziej?

The Girl is Mine 2008 (ft. will.i.am)
43
28%
P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 (ft. will.i.am)
31
20%
Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (ft. Akon)
38
24%
Beat It 2008 (ft. Fergie)
19
12%
Billie Jean (2008 Kanye West mix)
25
16%

Liczba głosów: 156

Awatar użytkownika
Malwina24

Post autor: Malwina24 »

He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Maro pisze: A tak aby nie odbiegać ot tematu,to jak sądzicie (nie wiadomo czy w ogóle to się pojawi) czy pojawienie się na japońskiej wersji Got The Hots jest zasługa Michaela czy ruchem marketingowym ze strony Sony aby jak najwięcej płyt kupiono?
thewiz pisze:Japonskie Sony zawsze dopieszcza swoj rodzimy rynek.
Mam nadzieję, że to nie prawda! Nienawidzę takich sytuacji :zly: Uważam, że to nieuczciwe. Obie piosenki z powodzeniem zmieściłyby się na płycie, jako bonus... Wydania japońskiego na pewno nie kupię, bo mnie na to nie stać. Nie każdy fan ma tyle pieniędzy w kieszeni, żeby ulegać fanaberiom Sony / tudzież Michaela... /
Cóż... skoro tak sprawa wygląda trzeba będzie się "zatroszczyć" o zdobycie "Got The Hots" w mniej elegancki sposób... i niech mi nikt nie mówi, że piractwo jest plamą na honorze prawdziwego fana :war:

Kurcze... ja naprawdę go szanuję! Szanuję go tak bardzo, że... nie wiem... nie raz, nie dwa... potrafiłam zrezygnować z zakupu - dajmy na to nowej bluzki, czy spodni TYLKO po to, żeby mieć satysfakcje z oryginalnej płyty Michaela - ku ogólnemu przerażeniu mojej zdezorientowanej i nie skrzywionej Michaelowo rodziny :wariat:

Aż mam ochotę krzyknąć --> I'll Kill You Mike i porządnie nim wstrząsnąć!
Czasem chciałabym być normalna...
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
thewiz

Post autor: thewiz »

Michael nie ma wplywu na decyzje o bonusowych wydaniach na rynku japonskim. Pozostali artysci, ktorzy wydaja tam inne wersje albumow tez nie. Mozna zrzucac wine spokojnie na Sony, oni doskonale zreszta wiedza ze sa zdesperowani kolekcjonerzy z Europy, ktorzy maja kase i spokojnie wydadza ja na dodatkowe edycje japonskie plyt.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

thewiz pisze:Michael nie ma wplywu na decyzje o bonusowych wydaniach na rynku japonskim.
No to chociaż odrobinkę mi ulżyło... :wariat:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Zastanawiam się, dlaczego nie dali making MJ's Thriller, o czym już wcześniej zresztą pisaliśmy na forum. Ten materiał też w swoim czasie pobił rekord, a dotychczas nie był wznowiony na DVD. Ładnie wpasowałby się w tę rocznicę. Po sieci też krążyły materiały z planu kręcenia video do Beat It- podjerzewam więc, że gdyby pogrzebać, możnaby uraczyć fanów czymś więcej. Albo wydać ET Extra Storybook wreszcie.
Znając politykę wytwórni fonograficznych obstawiam, że wolą zarobić dwa razy i materiał z tworzenia video do Thrillera ukaże się na DVD za 5 lat na 30 rocznicę. I pytanie kolejne- jakie za tym idzie myślenie? Czy zakładają, że Michael już nie będzie popularny, więc "stopniujmy napięcie" żeby zarobić na tym samym kilkakrotnie czy wręcz przeciwnie- "to pewniak, kolejne rarytasy dodamy do następnych wznowień, które będą się ukazywały w okolicach przyszłych nowych albumów MJ- jak kiedyś robili oficjele Motown". Ryzyko jest takie, ze my- publika, przestaniemy reagować na odgrzewane kotlety, podobnie jak było z płytami Motown z muzyką Jackson 5 i małego Michaela w latach 80-tych i w końcu lat 70tych- poza One Day In Your Life, wydanym po sukcesie Off The Wall i singlu I Want You Back wydanym krótko po premierze Bad, płyty były właściwie ignorowane.

To wydawnictwo niestety niewiele nam, fanom proponuje. Dobrze, że choć są remixy, bo bez nich byłaby kompletna klapa.
Swoją drogą ciekawe, jak oficjele z Sony namówili Michaela na kolejną współpracę.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

kaem pisze: Swoją drogą ciekawe, jak oficjele z Sony namówili Michaela na kolejną współpracę.
A musieli się starać o jego zgodę ?
Przecież kontrakt na wydanie THRILLERa Michael podpisał z nimi ponad 25 lat temu - podejrzewam, że gdyby Sony się uparło to i tak by wydało tę płytę tylko bez dodatkowego materiału.
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Nie chodzi o zgodę, ale o współpracę, której owocem są dodatki na płycie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
MJJ

O współpracę w pełnym tego słowa znaczeniu będzie można mówić kiedy okaże się czy nową płytę wyda Sony, a pewnie tak.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Trinity pisze:Też uważam, że wokal Michaela jest Jego teraźniejszy,
No i tak w kółko... NIE - to nie jest aktualny wokal Michaela. Głos pochodzi z nagranej w 1981 lub 1982 r. wersji demo. Ponadto proszę posłuchać chociażby jaki głos ma Michael na Invincible czy utworach późniejszych - prawda, że dużo niższy niż na nowym remiksie?
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ze strony duńskiej SonyBMG

Obrazek

Niby książeczka.

Komentujemy:

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 9986#59986

^^
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Maro

Email od Sony,wiadomość na MJJC zapostował ahmandat:

___

The Girl Is Mine 2008 (with will.i.am) is the lead single from the new Thriller 25 album.

It’s the first new music from Michael Jackson in seven years and Michael has chosen to work with will.i.am, the driving force behind the Black Eyed Peas. Will.i.am takes over the duetting duties from Sir Paul! The timeless melody of the track is still intact, but added to it is will.i.am’s unique vocal style and production.

The Girl Is Mine 2008 (with will.i.am) hit the airwaves on Monday and you can listen to a clip of it right now. It is already available to download and the physical single is out on Monday 4th February.

The Girl Is Mine 2008 (with will.i.am) is the UK's first taster of Thriller 25 – celebrating 25 years since the biggest album of all time was released!

There will be much to look forward this year for Michael’s fans. Thriller has been given a fresh new sound for 2008 and will have extra remixes and a bonus DVD. There'll be lots of new content, ringtones, web applications and a TV advert to name but a few.
Thriller 25 is out on Monday 11th February but you can pre-order your copy today. Much more news to follow.

-CD The Girl Is Mine będzie wydane 4 lutego nie jak miało być 28 stycznia
-będą ringle single
-jakieś aplikacje sieciowe
-reklamy w TV
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Maro

Potwierdzono nowy wokal Michael'a w piosence Wanna Be Startin' Somethin'

Wokal Michaela w duecie z Akonem jest nowo nagranym wokalem Michael'a z tego roku(tudzież końcówki 2007).Przypominam że to nie jest remix lecz nowa wersja tej klasycznej piosenki.

Źródła:mjjr.net/Michael Jackson's face book

---

Kolejny etap promocji Thrillera 25th?
MJ na :
-NRJ MUSIC AWARDS
-STAR ACADEMY
-GRAMMY 08

Uwaga to jeszcze nie jest potwierdzone,więc Stay Tuned:)

Obrazek

a fan there - zoub52 - got this Sony BMG pre-order bulletin from a record store in France.

But as for NOW, all projects are pending and remain unconfirmed.

So stay tuned for some more updates soon.
Awatar użytkownika
Maro

Posłuchaj nowej wersji For All Time z nowymi wersami:

kliknij tutaj

Po kliknięciu w powyższy link przeniesiesz się na stronę BBC iPlayer-Radio.
Odtworzy Ci się set z radia ,po czym z lewej strony jest możliwość przesuniecia o 5 i 15 minut albo czekajcie do 39 minuty,wtedy zaczyna się For All Time.

:dance:

Tutaj tekst wyciągnięty przez użytkownika MJJC

Moon shines down on this good evening
One warm kiss in the cold night air
For this good love I'm receiving
I’ll go anywhere
Just as long as you are there

And maybe the walls will tumble
And sun refuse to shine
When I say, I love you
Baby you gotta know
(That's for all time)
Baby you gotta know
(That's for all time)

[new unheard bridge]

All these words got young lovers say

And maybe the walls will crumble
And the sun refuse to shine
When I say, I need you
Baby you gotta know
(That's for all time)
Baby you gotta know
(That's for all time)

---
Chyba że jest ktoś zainteresowany....
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

A ja coś dalej nie daję wiary, że For All Time jest z sesji do Thriller'a.
Już bym prędzej uwierzył, że to było teraz nagrywane, ale Thriller?
Nie...
Moje ucho się z tym Thrillerem nie zgadza.
Poza tym, to jest jakaś podpucha chyba...

Pamiętam jak kiedyś ktoś na forum pytał właśnie skąd pochodzi For All Time. Ja wtedy poszukałem i znalazłem. Gdzieś to jest na forum. I był tam rok podany - 1989 chyba... Czyli troszkę po Thrillerze.

Edit -->
Znalazłem:
Moon_Walk_Er pisze:Coby nie być gołosłownym, to zaserwuję Wam informacje z "Exclusive MJ":
For All Time (4:05) - Intended for the "Dangerous" album
(Written and composed by Michael Jackson)
Recorded at "Record One Studios", Los Angeles, California, in 1989.
I temat, z którego to wziąłem.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Zapowiedź "Thriller 25" party in New York City.

Obrazek

Źródło: mjeurope.eu
Obrazek
ODPOWIEDZ