Pytania w sprawie teledysków
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Teledyski w formacie 3gp
Witam 
Od pewnego czasu szukam teledysków Michaela w formacie 3gp by móc wgrać je na komórkę. Niestety, nic nie znalazłam :( Czy wiecie z jakich stron można je ściągnąć w takim formacie lub sami nimi dysponujecie? W miarę możliwości proszę o wklejanie linków w tym temacie - aby każdy mógł mieć do nich dostęp

Od pewnego czasu szukam teledysków Michaela w formacie 3gp by móc wgrać je na komórkę. Niestety, nic nie znalazłam :( Czy wiecie z jakich stron można je ściągnąć w takim formacie lub sami nimi dysponujecie? W miarę możliwości proszę o wklejanie linków w tym temacie - aby każdy mógł mieć do nich dostęp

Ja mam Vdownloader, z którego można sciagać filmy z youtube w różnych formatach i jest też 3gp :)
Dzisiaj mi wyświetliło że jest nowa wersja, i niestety nie moge znaleśc linku z którego mnie przekierowało i z którego ściagnełam ale myśle że to było to:
http://www.vdownloader.es/
:D
<tam po lewej jest DOWNLOAD VDOWNLOADER 0,7>
Dzisiaj mi wyświetliło że jest nowa wersja, i niestety nie moge znaleśc linku z którego mnie przekierowało i z którego ściagnełam ale myśle że to było to:
http://www.vdownloader.es/
:D
<tam po lewej jest DOWNLOAD VDOWNLOADER 0,7>
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
- grzechu jackson
Możesz wejść sobie na stronke www.zedge.net i tam musisz sie zarejestrować i sobie wpiszujessz michael jackson i masz motywy wszystko na komórkę. 

- Jacksomanka
Oj Grzesiu, Grzesiu, mogłeś mi powiedzieć w szkole że coś takiego istnieje, a nie odkręcać się że nie dam Ci telefonu , no wiesz ?!grzechu jackson pisze:Możesz wejść sobie na stronke www.zedge.net i tam musisz sie zarejestrować i sobie wpiszujessz michael jackson i masz motywy wszystko na komórkę.
PS.: Pamiętaj o Kinie we wtorek
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
- grzechu jackson
Nie ma za coKadia pisze:Dzięki grzechu!

Jacksomanka pisze:grzechu jackson napisał:
Możesz wejść sobie na stronke www.zedge.net i tam musisz sie zarejestrować i sobie wpiszujessz michael jackson i masz motywy wszystko na komórkę.
Oj Grzesiu, Grzesiu, mogłeś mi powiedzieć w szkole że coś takiego istnieje, a nie odkręcać się że nie dam Ci telefonu , no wiesz ?!
PS.: Pamiętaj o Kinie we wtorek
Oj, Karola. Wera też zna ta stronę :P a co Ci chodzi z tym odkręcaniem. :/
pamiętam o kinie :)
Mam pytanie do mądrzejszych ode mnie
.Czy ktoś z was ma jakiekolwiek informacje na temat piosenki i teledysku "2300 Jackson Street"? Chodzi mi o motywy powstania utworu, kto wpadł na ten pomysł, itp..Bardzo trudno jest mi dokopać się do szczegółów-domyślam się, że to przez unikalność utworu
.Z góry dziękuję.

Ostatnio zmieniony pn, 06 lip 2009, 14:15 przez Ania R., łącznie zmieniany 1 raz.
Maro pisze:DNO.Tyle starczy

Ekhm...motyw żywego łańcucha i trzymających sie za ręce ludzi, MJ już wykorzystał w teledysku do Can You feel It. Jakoś nawet przyznam,że niezbyt przyjemnie sie ogląda ten (archaiczny) teledysk (do Can You Feel It) ze względu na dodatkowe szumy (jako efekty specjalne?

W teledysku Cry zaś podoba mi się piękny widok przyrody...morze, las, miasto wyludnione, góry ...a motyw trzymających się za ręce ludzi (niezaleznie od wieku, rasy) to może symbol ludzi, których łączy wspólna pasja...np. miłość do przyrody?...(z premedytacją pomijam tekst śpiewanej piosenki

To tylko mój osobisty odbiór tego teledysku, którego za dno nie uważam, jak kolega Maro.
A to jest ciekawy temat, nigdy się nad tym nie zgłębiałam. Czy ktoś wie coś więcej?Ania R. pisze:Czy ktoś z was ma jakiekolwiek informacje na temat piosenki i teledysku "2300 Jackson Street"? Chodzi mi o motywy powstania utworu, kto wpadł na ten pomysł, itp..Bardzo trudno jest mi dokopać się do szczegółów-domyślam się, że to przez unikalność utworu .Z góry dziękuję. Ania R.

B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
cicha pisze:Jakoś nawet przyznam,że niezbyt przyjemnie sie ogląda ten (archaiczny) teledysk (do Can You Feel It) ze względu na dodatkowe szumy (jako efekty specjalne? Podejrzliwy ) porządnie zakłócające muzykę...co jest mocno denerwujące...
ale nie podoba ci sie klip jako taki, czy tylko szum, ale szum to efekt rodzacego sie zycia, narodzin kosmosu, ty niedobra :P
uwielbiam Can You Feel It...nic sie nie zestarzal, tzn wiadomo, ze efekty specjalne sa archaiczne, ale oglada sie wysmienicie, old school w najlepszym wydaniu.
cicha pisze:W teledysku Cry zaś podoba mi się piękny widok przyrody...morze, las, miasto wyludnione, góry ...a motyw trzymających się za ręce ludzi (niezaleznie od wieku, rasy) to może symbol ludzi, których łączy wspólna pasja...
no wlasnie

'the road's gonna end on me.'
Tylko szum mnie irytuje...homesick pisze:ale nie podoba ci sie klip jako taki, czy tylko szum, ale szum to efekt rodzacego sie zycia, narodzin kosmosu, ty niedobra :P
on potwornie zagłusza muzykę i śpiew...(Moim zdaniem) Dzięki Bogu, że MJ później nie powielał tego pomysłu w innych teledyskach.
ps. ciekawa interpretacja szumu

edit->
Tak myślałam,że zaraz mnie ktoś odeśle do oglądania jakiegoś, zapierającego dech w piersi, filmu przyrodniczegoCanario pisze:Zamiast teledysku Cry polecam obejrzec sobie jakis ciekawy film dokumentalny z rezerwatu serengeti albo gory skaliste lub zycie tygrysow bengalskich w Azji.

Ostatnio zmieniony wt, 27 maja 2008, 17:33 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Zamiast teledysku Cry polecam obejrzec sobie jakis ciekawy film dokumentalny z rezerwatu serengeti albo gory skaliste lub zycie tygrysow bengalskich w Azji. To samo sie tyczy teledysku do Heal The World. Natomiast bardzo lubie klip do Can You Feel It , te szumy ktore tam sa to nie tylko ot tak efekty dla samych efektow tylko o cos tam chodzi. O co? Odsylam do postu Homesicka. Tam juz pisac co ja chciec napisac 

Widzę że nikt nie potrafi Ci odpowiedzieć na to pytanie tylko odkopują temat z przed miesięcy.Ania R. pisze:Mam pytanie do mądrzejszych ode mnie .Czy ktoś z was ma jakiekolwiek informacje na temat piosenki i teledysku "2300 Jackson Street"? Chodzi mi o motywy powstania utworu, kto wpadł na ten pomysł, itp..Bardzo trudno jest mi dokopać się do szczegółów-domyślam się, że to przez unikalność utworu .Z góry dziękuję. Ania R.

"2300 Jackson Street" jak wiemy opublikowane zostało na płycie pod tym samym tytułem w 1989 roku.

Płytę nagrali bracia Jackson pod szyldem The Jacksons choc wystąpili na niej w bardzo okrojonym składzie, bo bez Michaela i Marlona. Sama idea kawałka powstała ponoć z inicjatywy mamy muzyków Katherine która miała marzenie by wszystkie dzieciaki zagrały i zaśpiewały razem. Dla potwierdzenia mamy całą prawie rodzinkę (prawie bo bez LaToi, która była już wtedy skłócona z nimi) w wideoklipie do tego kawałka. Skąd to wiem? Otóż paręnaście ładnych lat temu czytałem o tym jeszcze w Bravo. Tyle zapamiętałem, więc myślę że choć troszkę sprawę Ci naświetliłem. Pozdrawiam

Dla tych co nie widzieli klipu... Oglądnij Videoclip Tutaj!