Niedocenione utwory Michaela
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- yourlovelystar
Keep the faith - uwielbiam! Podnosi mnie na duchu i przypomina, że trzeba uwierzyć w siebie, żeby coś osiągnąć. Poza tym lubię jej rytm.
Powiem szczerze, że czasem bardziej doceniam te mniej znane piosenki mimo pełnego uwielbienia wielkich hitów Magia w piosence!
Powiem szczerze, że czasem bardziej doceniam te mniej znane piosenki mimo pełnego uwielbienia wielkich hitów Magia w piosence!
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...
www.yourlovelystar.photoblog.pl
- kamiledi15
Już o tym wspominałem, ale dla mnie genialnym utworem jest We've Had Enough. To chyba ostatnia piosenka ukończona w pełni przez Michaela, kolejne dokańczał już ktoś inny. Świetna muzyka, świetny tekst, świetny wokal. Piosenka zaczyna się spokojnie, a z czasem przechodzi w buntowniczy wrzask. Tekst to też majstersztyk:
W środku wioski leży dziecko z zepsutą zabawką,
zbyt młode, by zrozumieć.
Jego ojciec chwyta go za rękę.
Krzycząc, płacząc, jego żona umiera.
Dziecko niewinnie pyta: dlaczego mama musiała umrzeć?
Teraz on musi mu to wytłumaczyć.
Dlaczego ci żołnierze tu przyszli?
Jeśli są tu w celu pokoju, to czemu trwa wojna?
Czy Bóg pozwolił ci decydować, kto może żyć, a kto ma umrzeć?
Nie wytrzymamy tego,
Mamy już dość.
W innym miejscu:
Niewinnie pyta policjantów:
Dlaczego tata musiał umrzeć?
Widzieliście, że nie uciekał
i nie miał pistoletu.
I ta końcówka, kiedy Michael zmęczonym od wrzasku głosem śpiewa: Why did you do it?
Dla mnie ta piosenka jest genialna. On zawsze wkładał w piosenki całe serce.[/u]
W środku wioski leży dziecko z zepsutą zabawką,
zbyt młode, by zrozumieć.
Jego ojciec chwyta go za rękę.
Krzycząc, płacząc, jego żona umiera.
Dziecko niewinnie pyta: dlaczego mama musiała umrzeć?
Teraz on musi mu to wytłumaczyć.
Dlaczego ci żołnierze tu przyszli?
Jeśli są tu w celu pokoju, to czemu trwa wojna?
Czy Bóg pozwolił ci decydować, kto może żyć, a kto ma umrzeć?
Nie wytrzymamy tego,
Mamy już dość.
W innym miejscu:
Niewinnie pyta policjantów:
Dlaczego tata musiał umrzeć?
Widzieliście, że nie uciekał
i nie miał pistoletu.
I ta końcówka, kiedy Michael zmęczonym od wrzasku głosem śpiewa: Why did you do it?
Dla mnie ta piosenka jest genialna. On zawsze wkładał w piosenki całe serce.[/u]
Gone to soon - bardO podoba mi się ta piosenka mimo, że tekst jest bardzo smutny i wzruszający to jedank ma coś takiego w sobie co sprawia że nie moge o niej zapomnieć. W dodatku tak jak we wszystkie piosenki Michael włozył w nia całe serce. Moim zdaniem Michel pokazał tą piosenką jak bardzo był mu bliski Ryan
"Every day create your HISTORY"
- yourlovelystar
Little Susie- mega wzruszająca piosenka, smutna.. i przez jakiś okres nie mogłam jej słuchać, bo wywoływała u mnie takie emocje, że szok ;o początek tajemniczy, buduje napięcie, tekst przejmujący a i po części jak ją słucham to kojarzy mi się ze śmiercią MJa :(
Często słyszy się o krytyce odnośnie płyty Invincible, że niby jednakowa tematyka itd.. Nie uważam tak i lepiej, że pisał o tym co czuł, niż coś bez przekazu, w co nie do końca się wierzy, albo jest nieszczere.
Często słyszy się o krytyce odnośnie płyty Invincible, że niby jednakowa tematyka itd.. Nie uważam tak i lepiej, że pisał o tym co czuł, niż coś bez przekazu, w co nie do końca się wierzy, albo jest nieszczere.
Ja uważam, że jeśli chodzi o brak docenienia, to można tu wrzucić całą płytę Invincible. Każdy utwór na niej jest dopracowany, osobiście uwielbiam jej brzmienie. Gdy czytałam słowa krytyki, np o The Lost Children, gdy zarzucano Michaelowi infantylność... to nawet nie wiedziałam jak się do tego odnieść.
Co zaś się tyczy, jak dla mnie, perełek - to najbardziej niedocenionymi są: Speechless i Don't walk away. Dla mnie to najpiękniejsze ballady, jakie istnieją i słychać tu całe serce, tkliwość Michaela. Uważam też, że szkoda piosenki 2000 Watts - ja ją uwielbiam, ma pazur :D Michael pokazuje swoją barwę głosu, o który pewnie znaczna część tego świata Go nie podejrzewa.
Co zaś się tyczy, jak dla mnie, perełek - to najbardziej niedocenionymi są: Speechless i Don't walk away. Dla mnie to najpiękniejsze ballady, jakie istnieją i słychać tu całe serce, tkliwość Michaela. Uważam też, że szkoda piosenki 2000 Watts - ja ją uwielbiam, ma pazur :D Michael pokazuje swoją barwę głosu, o który pewnie znaczna część tego świata Go nie podejrzewa.
Masz u mnie browara za tę wiadomość! <3333yourlovelystar pisze:Keep the faith - uwielbiam! Podnosi mnie na duchu i przypomina, że trzeba uwierzyć w siebie, żeby coś osiągnąć. Poza tym lubię jej rytm.
Mnie też Keep The Faith podnosi na duchu...
- marcinokor
A ja mam tak:
Najmniej doceniona piosenka z Off The Wall - Get On The Floor - dużo fajnego rytmu pełnego soulu, aż chce się tańczyć. Wokal Michaela agresywny i łagodny zarazem. Szkoda, że nie wyszło na singlu.
Najmniej doceniona piosenka z Thrillera - The Lady In My Life - Piękna ballada, przepełniona uczuciami. Chętnie zobaczyłbym na żywo. MJ na pewno wspaniale by to zaśpiewał.
Najmniej doceniona piosenka z Bad - Just Good Friends - fajna wpadająca w ucho melodia, a Stevie Wonder i Michael Jackson to idealnie dobrany duet.
Najmniej doceniona piosenka z Dangerous - Why You Wanna Trip On Me - Urzekła mnie solówka gitarowa na początku, popowy rytm i chórki w tle przy refrenie. Aż szkoda, że nie trafiła do szerszego grona odbiorców.
Najmniej doceniona piosenka z HIStory - Tabloid Junkie - Nie wiem jak was, ale mnie porusza treść tekstu.
Najmniej doceniona piosenka z Blood On The Dance Floor - Is It Scary - doskonale zbudowane napięcie utrzymujące się do końca trwania utworu.
Najmniej doceniona piosenka z Invincible - Threatened - Straszniejsza od Thrillera i to tak bardzo, że bałbym się słuchać jej po ciemku będąc sam.
To to by było na tyle ;).
EDIT:
Tak jeszcze aprops Threatened to mam nadzieję, że MJ skończył do tego teledysk i Sony to jeszcze kiedyś opublikuje.
Najmniej doceniona piosenka z Off The Wall - Get On The Floor - dużo fajnego rytmu pełnego soulu, aż chce się tańczyć. Wokal Michaela agresywny i łagodny zarazem. Szkoda, że nie wyszło na singlu.
Najmniej doceniona piosenka z Thrillera - The Lady In My Life - Piękna ballada, przepełniona uczuciami. Chętnie zobaczyłbym na żywo. MJ na pewno wspaniale by to zaśpiewał.
Najmniej doceniona piosenka z Bad - Just Good Friends - fajna wpadająca w ucho melodia, a Stevie Wonder i Michael Jackson to idealnie dobrany duet.
Najmniej doceniona piosenka z Dangerous - Why You Wanna Trip On Me - Urzekła mnie solówka gitarowa na początku, popowy rytm i chórki w tle przy refrenie. Aż szkoda, że nie trafiła do szerszego grona odbiorców.
Najmniej doceniona piosenka z HIStory - Tabloid Junkie - Nie wiem jak was, ale mnie porusza treść tekstu.
Najmniej doceniona piosenka z Blood On The Dance Floor - Is It Scary - doskonale zbudowane napięcie utrzymujące się do końca trwania utworu.
Najmniej doceniona piosenka z Invincible - Threatened - Straszniejsza od Thrillera i to tak bardzo, że bałbym się słuchać jej po ciemku będąc sam.
To to by było na tyle ;).
Dobre!King. pisze:Masz u mnie browara za tę wiadomość
EDIT:
Tak jeszcze aprops Threatened to mam nadzieję, że MJ skończył do tego teledysk i Sony to jeszcze kiedyś opublikuje.
Ostatnio zmieniony czw, 02 lut 2012, 20:30 przez marcinokor, łącznie zmieniany 1 raz.
- yourlovelystar
Tak, to prawda, że piosenka jest nieco przerażająca, ale myślę, że gdyby nie Rod Serling, nie byłoby tego efektu.marcinokor pisze:Najmniej doceniona piosenka z Invincible - Threatened - Straszniejsza od Thrillera i to tak bardzo, że bałbym się słuchać jej po ciemku będąc sam.
Przyznam, że ciężko byłoby mi wybrać po jednej najmniej docenionej i bardzo dobrej piosence z każdej płyty podobnie jak marcinokor. Zawsze mam z tym problem, żeby wybrać jeden utwór z takiego ogroma jeśli chodzi o MJa ;D
@King. zapamiętam to sobie i poczekam jeszcze cztery lata ^^ ;P
-
Captain_EO1985 Whay You Wanna Trip On Me zdecydowanie ten utwór mógłby osiagnąć duży sukces.Captain_Eo1958 pisze:Moim zdaniem nie było widoklipów do fajnych piosenek, które tez mogłyby osiagnąc duzy sukces np: PYT, The Girl Is Mine, Baby Be Mine, Girlfriend, Human Nature, Get On The Floor, Why You Wanna Trip On Me, Tabloid Junkie, This Time Around, 2 Bad i wiele utworów z Inwincible. Chciałbym,zeby do piosenek nakrecono wideoklipy!
Captain_Eo1958
Jeśli chodzi o mnie to myślę, że utwory Dangerous, i Privacy byłyby hitami. Lady in my life... jedna z najpiękniejszych ballad jakie słyszałam , ale Fall Again to oszlifowany diament, aż mi słów brakuje, tak smakuje.