This Is It! -> Organizacja/Porady
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Wszystkie lotniska są od 30 mil od Londynu...Abe pisze:ktoś ma jakieś srawdzone i tanie linie lotnicze? żeby lotnisko było jak najbliżej O2?
http://www.youtube.com/watch?v=HblbSe3z3G4 - mój Tribute
- zpaula2605
Środki na koncie masz zablokowane od razu, natomiast obciążenie na karcie pojawia się z opóźnieniem.zpaula2605 pisze:a ja mam pytanko, w środe kupiłam bilety i do dnia dzisiejszego jak sprawdzam stan konta karty to nie mam odnotowanej wpłaty za bilety, czy to możliwe że to tak długo trwa, nigdy nie robiłam zakupów kartą i nie wiem jak to wygląda? :)
-
Już mam.Chyba hi hi hi
Ostatnio zmieniony pn, 16 mar 2009, 23:44 przez ewelcia301, łącznie zmieniany 1 raz.
Super mama,super przyjaciołka
- zpaula2605
Ja jak patrzyłem na swoje konto to mam zablokowane jakieś 520zł (tylko, że przez roztrzepanie zaznaczyłem wysyłkę za 18,50Ł)zpaula2605 pisze:zastanawia mnie fakt ile w przeliczeniu na złotówki wyjdą bilety, jak kupując na karte zostanie to wszystko naliczone, pytam się dlatego że sprzedaję bilet i nie zależy mi żeby na tym zarobić, ale nie chce zeby się okazało ze będę musiała dopłacać :) za ile wy sprzedajecie?
- Final Cloud
Nie. Od razu blokuje zużyte środki, jednak pieniądze może pobrać później,pedros82 pisze:Czy po udanej transakcji kasa z konta od razu wam odchodziła?
uwzględniając tym samym transakcję w archiwum.
W moim przypadku trwało to od środy popołudnia do dziś.
Nie masz się czym martwić. :]
Edit: A ja ponawiam swoje dawne pytanie..
Rejestrując kartę uwzględnialiście polskie znaki w np. nazwie miejscowości, ulicy?
Martwię się tymi tajemniczymi iksami, które ujawniły się dopiero w potwierdzeniu kupna biletu..
Nie wiem jak na internecie.onlyKATE pisze:Rejestrując kartę uwzględnialiście polskie znaki w np. nazwie miejscowości, ulicy?
Ale z dokumentami to :
Zawsze,nawet wypełniając dokumenty,musisz podać takie dane jakie widnieją na dowodzie,paszporcie czy też innym dokumencie potwierdzającym twoją tożsamość .
:)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Dlatego rozdarłam się między dwoma możliwościami..Maro pisze:Zawsze,nawet wypełniając dokumenty,musisz podać takie dane jakie widnieją na dowodzie,paszporcie czy też innym dokumencie potwierdzającym twoją tożsamość .
Z jednej strony chciałam wprowadzić identyczne dane,
z drugiej niby nie powinno używać się polskich znaków na zagranicznych stronach.
Widząc, że przy rejestracji nie zniekształciły się, zostawiłam. Później wyszło jak wyszło.
Zobaczymy, mam nadzieję, że nie będzie problemów. ;]
No ja ze swojej strony napiszę tylko tyle, że u mnie polski znak występuje tylko w nazwisku i napisałem bez polskiego znaku, bo nawet na mojej karcie bankowej nazwisko jest pisane bez użycia polskich znaków.
Natomiast np. na ebay podane mam w adresie województwo "śląskie" i czasem, gdy przychodzi paczka, to w miejscu polskich znaków pojawiają się różne cuda.
Jest to rzeczywiście problem. Ja jednak staram się nie używać polskich znaków na zagranicznych stronach...
Co do transakcji internetowych, to środki są blokowane praktycznie od razu, a księgowanie następuje najpóźniej do tygodnia czasu.
Natomiast np. na ebay podane mam w adresie województwo "śląskie" i czasem, gdy przychodzi paczka, to w miejscu polskich znaków pojawiają się różne cuda.
Jest to rzeczywiście problem. Ja jednak staram się nie używać polskich znaków na zagranicznych stronach...
Co do transakcji internetowych, to środki są blokowane praktycznie od razu, a księgowanie następuje najpóźniej do tygodnia czasu.
ZAQ