Neverland

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

tak przy okazji:
Chińczycy skopiują ranczo Jacksona
Nie od dziś wiadomo, że Chińczycy podrabiają wszystko - od telefonów komórkowych po samochody. Jednak tym razem przeszli samych siebie. Już wkrótce w Szanghaju powstanie wierna kopia... rancza Michaela Jacksona, Neverland. I to zupełnie legalnie.
cały artykuł
Awatar użytkownika
LS

Re: ------------ MEGA Gallery of Neverland ---------

Post autor: LS »

Obrazek

Obrazek

corka Karen :)

-> temat posprzątany 5 grudnia 2009.
mav.
Awatar użytkownika
.oLLo.

Jak teraz wygląda Neverlnad? (zdjęcia)

Post autor: .oLLo. »

Cześć. Byłam na wakacjach w stanach, więc zmusiałam mamę, żeby mnie zabrała pod bramę Neverlandu. Niestey. W domku za bramką siedzieli strażnicy, którzy mówili, że nie mogą nikogo wpuszczać :( .
Miejsce jest nadal piękne :) . Ściągneli napis 'Neverland', ale to pewnie stało się już dawno, jak Mike opuścił to miejsce :smutek:
Wokoło rosną ładne białe kwiaty (zerwałam i ukradłam jednego :D ) a wszędzie na murze widnieją tysiące podpisów od fanów :)) . Szkoda, że ta duża brama jest położona gdzieś wgłębi i odgrodzona :smutek: .
Cóż... Może kiedyś wkońcu coś z tego zrobią, i można będzie wejść :) .
A tutaj mam jedno zdjęcie -
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Na zdjęciu mnie uwieczniono ; D . Jak składałam swój autograf. hehe ;d
Wstawiłam jedno, gdyż wszystkie zdjęcia, wrzucałam na laptopa, który sie popsuł, i to zdj przetrwało bo wcześniej wrzuciłam je na nk :D . Zdjęcia odzyskaliśmy oczywiście, więc jeśli ktoś by chciał więcej - pisać :)
Obrazek
tusia6631

Post autor: tusia6631 »

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że udało Ci się tam pojechać. ;-) Chciałabym też się kiedyś tam znaleźć, poczuć magię miejsca.. Może by się jakoś udało wejsć do środka..: P
Organizowane są wycieczki po Neverland czy nie? : P
Michael <3
Rock with You..

beLIEve
Awatar użytkownika
.oLLo.

Post autor: .oLLo. »

Niestety, do środka nie idzie wejść. Całe miejsce jest monitorowane. Bo jak zerwałam kwiatka czy coś, żeby se wziąść, to koleś mnie okrzyczał. Nawet nie wiedziałam, że widzi. To miejsce zostało kupione przez jakąś firme, i pewnie coś tam wybudują, żeby na tym zarabiać. Ochroniarz mówił, że nie może udzielić żadnych informacji, i gdyby mógł nas wpuścić to by wpuścił chociaż by z dobrego serca, ale nie może, bo ma zakaz wpuszczania kogokolwiek. Na miejscu byli jeszcze inni fani . Wszędzie pełno podpisów, listy powtykane w mur. Miejsce nadal jest magiczne, nawet z zewnątrz, jest takie ładne, kolorowe... : ) ;-) Wycieczek niestety chyba nie ma, bo jak mówiłam, Neverland już nie należy do MJ'a i ktoś to kupił. A zdjęcia postaram się wrzucić w najbliższym czasie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Niesamowicie przykre... jakoś mi się smutno zrobiło jak to czytałam ;-/
Ciekawe jaki los czeka Neverland... już bym wolała żeby zrobili z niego muzeum, chociaż wiadomo że to już nie będzie to samo;/

Kiedyś na allegro ktoś sprzedawał kępki trawy z Neverlandu za 30zł-oczywiście ofert kupna nie było, no bo kto by uwierzył w autentyczność takiego towaru;) Szukałam tej aukcji na archiwumallegro.pl żeby to jakoś wam poświadczyć ale nie mogę znaleźć i musicie mi wierzyć na słowo;)
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Szkoda, wydawałoby się, że Neverland zawsze będzie należał tylko do Michaela...no nic, mam nadzieję, że gdy tylko jego dzieci dorosną szybko wykupią posiadłość. Pomysł, żeby zrobili z niego muzeum też jest ciekawy, ale chyba wolałabym, żeby został miejscem dla rodziny. W końcu Neverland był azylem Michaela od tego całego wariatkowa które go otaczało...
MJwroc pisze:Kiedyś na allegro ktoś sprzedawał kępki trawy z Neverlandu za 30zł-oczywiście ofert kupna nie było, no bo kto by uwierzył w autentyczność takiego towaru;) Szukałam tej aukcji na archiwumallegro.pl żeby to jakoś wam poświadczyć ale nie mogę znaleźć i musicie mi wierzyć na słowo;)
Też je widziałam, nawet śmiałam się trochę z tej aukcji z rodzicami ;) Naprawdę, ludzie mają fajne pomysły ;D

----------------------
m.
AdamOnyx

Post autor: AdamOnyx »

A mnie się z Neverland ten obraz kojarzy:
Obrazek
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

.oLLo. pisze:\ bo jak mówiłam, Neverland już nie należy do MJ'a i ktoś to kupił
No to akurat bajka jest, bo 80% z hakiem nadal nalezy do MJ Estate. :)
Awatar użytkownika
lost children

Post autor: lost children »

Ponoć grupa fotografów wkradła się do Neverlandu i wracała tam jeszcze kilkakrotnie w okresie od grudnia 2007 do marca 2008r.
Wydaj się to możliwe w kontekście tego co zrobiła i tak pięknie opisała nasz koleżanka z forum Kinga, ale ona uczyniła to z pasją, emocjami, pełnym oddaniem i miłością do Michaela. Ci natomiast co udzielili poniżej wstawionego wywiadu to delikatnie rzecz ujmując, jak dla mnie, puste chłystki, to nawet nie fani MJ, nie mieli o nim pojęcia ( mylą nawet okładkę ze zdjęciem Tommiego Mottola z wstawionymi rogami z prokuratorem Sneddonem), a te ich dygresje na tema loga Neverlandu i rozpinanej z tyłu piżamki poniżej krytyki. No ale są zdjęcia z wewnątrz posiadłości więc wstawiam jako taką ciekawostkę.
http://www.vice.com/pl/read/wkradlismy- ... 9304146320
jolanta

Post autor: jolanta »

Zapadła decyzja o sprzedaży Neverland. Nigdy nie myślałam, że dojdzie do tego http://www.legendarymichaeljackson.nl/n ... y-capitol/

http://www.mjjcommunity.com/forum/threa ... anch/page4
:surrender: :smutek:
Fan27

Post autor: Fan27 »

I bardzo dobrze - nie wiem jakim prawem pseudofani roszczą siebie jakiekolwiek pretensje do tej posiadłości, która już wiele lat przed śmiercią MJ stała się jmu samemu zbędna i źródłem samych zmartwień!
Jeśli MJ osobiście wspominał że nie czuje się już w jakikolwiek sposób mentalnie związany z Neverland to dlaczego domagacie się utrzymania jej za wszelką cenę. Myślę że powinno się szanowac decyzje samego MJ dotyczące tej posiadłosci
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Rozumiem, że Neverland jest ważny dla każdego fana MJ i to z wielu różnych powodów, ale trzeba przyzwyczaić się do myśli, że Neverland jest opuszczony, a Michael nie żyje i powinno się coś z tym zrobić. Uszczęśliwił w Neverlandzie mnóstwo dzieci, zadanie wykonane, mission complete.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
jacko17

Post autor: jacko17 »

Fan27 pisze:I bardzo dobrze - nie wiem jakim prawem pseudofani roszczą siebie jakiekolwiek pretensje do tej posiadłości, która już wiele lat przed śmiercią MJ stała się jmu samemu zbędna i źródłem samych zmartwień!
Jeśli MJ osobiście wspominał że nie czuje się już w jakikolwiek sposób mentalnie związany z Neverland to dlaczego domagacie się utrzymania jej za wszelką cenę. Myślę że powinno się szanowac decyzje samego MJ dotyczące tej posiadłosci
tu nie chodzi pseudofanów a o to że wielu fanom brakuje takiego miejsca do którego mogliby teraz zmierzać, wcześniej było to spotkanie z Michaelem wielu marzyło że prędzej czy później do niego dojdzie a teraz taki Neverland byłby kolejnym celem/marzeniem Michaelowym.
Nie mogę przezałować że rodzina tego nieogarnęła zawczasu :(
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

jacko17 pisze:
Fan27 pisze:I bardzo dobrze - nie wiem jakim prawem pseudofani roszczą siebie jakiekolwiek pretensje do tej posiadłości, która już wiele lat przed śmiercią MJ stała się jmu samemu zbędna i źródłem samych zmartwień!
tu nie chodzi pseudofanów a o to że wielu fanom brakuje takiego miejsca do którego mogliby teraz zmierzać, wcześniej było to spotkanie z Michaelem wielu marzyło że prędzej czy później do niego dojdzie a teraz taki Neverland byłby kolejnym celem/marzeniem Michaelowym.
Nie mogę przezałować że rodzina tego nieogarnęła zawczasu :(
Zostaje teraz tylko niestety Forest Lawn i to chyba bliższe "spotkanie" z Michaelem, niż stanie pod bramą Neverlandu, gdzie jest się obserwowanym przez ochroniarzy. Nie pierwszy i nie ostatni raz mamy przykład na to, że rodzinkę to mało obchodzi (chociaż dziwne, bo mogli by się wzbogacić...)
Obrazek
ODPOWIEDZ