Michael Jackson - King of Pop (2008)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Czy zamierzasz kupić kolejną składankę Michaela?

Tak, niezależnie co się na niej znajdzie
49
42%
Tak, o ile pojawią się na niej utwory mniej znane lub ciężej dostępne (np. "Got the Hots" czy "Say say say")
51
43%
Nie! Nigdy! W życiu! Nie dam się!
18
15%

Liczba głosów: 118

Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Zwracam honor :)
Obrazek
maryska17

Post autor: maryska17 »

lebelle pisze:Jak co we wrocławskim Megastore Empik już są :) 39,90
lebelle pisze:Żeby nie było, że kłąmię :)
wczoraj w Krk w Empiku kupiłam za 36,90 zł.
Lebelle nie kłamiesz nawet krótką recenzję napisali w gazetce. a to jest recenzja z ich stronki http://www.empik.com/king-of-pop-edycja ... mmendedAll
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

maryska17 pisze:wczoraj w Krk w Empiku kupiłam za 36,90 zł.
A znajdują się tam w końcu życzenia?
lebelle coś napomknęła o ich braku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomo128

Post autor: Tomo128 »

Właśnie doszła do mnie paczka z Amazona UK i odsłuchuję KOP Deluxe Edition. Muszę przyznać, że słucha mi się bardzo przyjemnie. Jakoś ten układ ścieżek mi się podoba :happy:
Tomo128
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ja nie kupuje ani polskiej,brytyjskiej czy innej.Mówię sobie stop na składanki teraz.Nie potrzebuje.Wolę wydać te 12 funtów na płytę innego artysty niż na to co już mam.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

No to w tym świąteczno-żałobnym dniu premiery polskiego KOP-a, newsik z Onetu, nie znalazłem oficjalnego potwierdzenia na poważniejszej stronce...
http://muzyka.onet.pl/0,1847402,newsy.html

Wiecie, sam nie wiem co o tym myśleć, nawet w ten weekend wybieram się do kuzynki, która bardzo lubi też MJ'a i nie wiem czy kupić jej taki upominek, czy fanowi to nie wypada obdarowywać takim mało ambitnym czymś :-/
ZAQ
Kamila

Post autor: Kamila »

To jest dowód na to że klęski nie będzie
KKI
Awatar użytkownika
Tomo128

To nie tylko dowód! SUKCES!!!!! W dniu premiery płyta pokryła się złotem, a teraz w zawrotnym tempie zbliża się dla platyny!!!!! Morał: Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Tomo128
Obrazek
lebelle

Post autor: lebelle »

To nie są dane dotyczące SPRZEDAŻY !!! ale jedynie płyt zamówionych do sklepów. Zauważcie ile płyt "Thriller 25" leży na półkach w Empikach.

Poza tym w Polsce uzyskanie statusu złotej płyty dla CD nie jest ciężkim wyczynem.

jest nas 38 milionów Polaków a żeby płyta zagraniczna pokryła się złotem potrzeba 10 000 egzemplarzy. Przy czy mowa tu o zamówionych płytach przez sklepy (nie sprzedanych) ZPAV działa bowiem jak amerykańskie RIAA. Liczy egzemplarze dostarczone do sklepu, nie sprzedane.

Co więcej KING OF POP jest składanką dwóch CD więc każde CD liczy się osobno.

Więc wystarcza aby 5 000 kopii KING OF POP zostało zamówionych przez Empiki, Saturny, MediaMarkty i inne markety aby wydawnictwo pokryło się złotem.

Przyznacie, że nie jest to wyczyn na miarę King Of Pop.

EDIT: Poza tym sam z ciekawości policzyłem w 10 minut :)

Mamy w Polsce 124 salony Empik
34 markety MediaMarkt
12 marektów Staurn
-----------------------------------------------
razem 170 najpopularniejszych sklepów z multimediami
(a wiadomo, że jest ich znacznie więcej np. Traffic CLub i małomiasteczkowe sklepiki muzyczne)

Tak więc wypada, 5000 kopii (potrzebnych do uzyskania statusu złota w polsce dla wydawnictwa 2-cd) podzielić na 170

i wychodzi, że średnio do każdego z salonu (empik, saturn, mediamarkt) należało wysłać jedynie 30 płyt :))

Moderator >>> Proszę edytować posty, a nie pisać jeden pod drugim!
MJwodzuMJ

Post autor: MJwodzuMJ »

Zgadzam się z przedmówcą. Z tego co dzisiaj sprawdzałem, 'King of Pop' nie znalazł się nawet w TOP 20 sprzedaży muzyki w warszawskich EMPiKach.
Maverick

Post autor: Maverick »

Bo nie ma jeszcze zestawienia...
MJwodzuMJ

Post autor: MJwodzuMJ »

Maverick pisze:Bo nie ma jeszcze zestawienia...
A od kiedy KoP jest w sprzedaży w EMPiKach? Bo jeśli premiera była wczoraj, to u nich powinna być już od kilku dni przedsprzedaż, jak z Thriller'em 25th - a wtedy załapałby się do rankingów.
Awatar użytkownika
Tomo128

Liczby, liczbami, ale złota płyta to nie byle co.
Tomo128
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

Naprawdę jeśli artystę trzymającego mnóstwo rekordów jeśli chodzi o sprzedaż płyt, mierzy się później pojedynczymi złotymi i platynowymi płytami ... to nie wróży to dobrze :) Jeśli płyta sprzeda się świetnie (złota/playtnowa płyta w Polsce to nie jest wcale niewiadomo jaki wyczyn), to nie jest to żaden powód do radości - oznacza to że Sony nie zmieni swojej strategii rynkowej i dalej będzie wypuszczać byle jakie składanki ... Więc nie ma co przesadzać i skakać do góry bo KoP osiągnął tak szybko "złoto" ... Niestety niczego przełomowego to nie oznacza ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Tam gdzie ja pracuję nie sprzedano zbyt wiele.MOże w weekend coś sie ruszy.Obiektywnie rzecz ujmując społeczeństwo jest już znudzone kolejną składanką MJa.Ale za to świetnie sprzedają się wcześniejsze wydawnictwa MIchaela. ;-)
Obrazek